Αποστολέας Θέμα: ρωγμή στην ταστιέρα  (Αναγνώστηκε 1075 φορές)

mikerory

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: maple
  • Αριθμός κατασκευών: 7
  • Περιοχή: Εξάρχεια
ρωγμή στην ταστιέρα
« στις: Σεπτεμβρίου 14, 2017, 05:11:16 μμ »
Κι ενώ έχω χαράξει για τάστα και έχω καμπυλώσει στις 14 ίντσες με χοντρό γυαλόχαρτο με την πατέντα του φίλου μας Ηλία (...),

διαπιστώνω ότι κάτι χαρακιές που είχα δει στην ταστιέρα (παλίσανδρος) δε θα φύγουν με το γυαλόχαρτο και προσέχω ότι είναι κάπως σκισμένο το ξύλο κυρίως στα πρώτα 3-4 τάστα...

το σόκορο στην άκρη:
 [ Invalid Attachment ]
οκ, δεν είναι διαμπερής η τομή σε όλο το μήκος, μόνο 2-3 ποντους

Τι λέτε? Σώζεται με καμια κυανοακρυλική και σκόνη ή να πάω για άλλη?
Μέτρα μία και κόψε δέκα

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
Απ: ρωγμή στην ταστιέρα
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2017, 05:42:26 μμ »
Αισθάνομαι αλληλέγγυος στο πρόβλημά σου φίλε mikerory ...

Εμένα περισσότερο απ΄όλα με προβληματίζει η τελευταία φωτο που δείχνει τη ζημιά στο σόκορο ...

Η ταπεινή μου γνώμη , δεν θα το διακινδύνευα. Περίμενε όμως τη γνώμη των ειδικών

[ Invalid Attachment ]
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2017, 06:35:34 μμ »
Κατά την άποψή μου σώζεται. Η ταστιέρα δεν δέχεται ιδιαίτερες τάσεις ώστε να κινδυνεύει η στατικότητα του οργάνου. Αν μπορείς να εγχύσεις μέσα στο κενό κόλλα η ταστιέρα θα αντέξει. Κατά την γνώμη μου είναι καλύτερα να ρίξεις με σύριγγα Titebond ή ότι άλλη αντίστοιχη κόλλα χρησιμοποιείς , αφού την αραιώσεις λίγο με χλιαρό νερό. Επίσης μπορείς να βάλεις στην επιφάνεια την κόλλα και με "μασάζ" να την περάσεις στην ρωγμή.

Καλή συνέχεια.

Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2017, 08:06:32 μμ »
εγω θα την εβαζα, οπως σωστα προανεφερε ο αρχων  :)

θα εβαζα και εγω αραιωμενη ταϊτμποντ με κανα 2 σφικτηρια στο πλατος.
μετα απο αυτο ομως θα εβαζα κυανοακρυλικη (την αραιη...) και θα ετριβα με γυαλοχαρτο ωστε να σφιξουν (και να εξαφανιστουν...) οι ποροι του ξυλου.

ο λογος που λεω για την κυανοακρυλικη ειναι οτι αν ειναι στην μερια των μπασων (που μαλλον εκει ειναι...) θα κανει λακουβιτσες εκει το ξυλο, λογω σαθροτητας και επειδη ακουμπανε οι χορδες που εχουν μεταλικη περιελιξη (μου εχει τυχει σε μια αγοραστη αλλα και σε μια δικη μου κιθαρα, μετα απο παιξιμο ενος χρονου περιπου)

προσπαθησα να τις διορθωσω με μετρια αποτελεσματα και στις 2 λογω ταστων (σκεφτηκα να τα βγαλω, 3 ταστα ηταν, αλλα μετα βαρεθηκα και ειπα να τις αφησω ετσι και αν ξανακανει λακουβιτσες να βγαλω τα ταστα και να τις ξαναδιορθώσω)
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

mikerory

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: maple
  • Αριθμός κατασκευών: 7
  • Περιοχή: Εξάρχεια
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2017, 11:03:22 πμ »
Ευχαριστώ ρε παιδιά, έσφιξα με titebond, ελπίζω να δέσει το γλυκό!

Αυτό σκεφτόμουν και γω, ότι η ταστιέρα δεν υποφέρει κατά την εγκάρσια διεύθυνση (παράλληλα με τα τάστα) ώστε να δημιουργησθεί "στατικό" πρόβλημα από τις ρωγμές αυτές που είναι στη διεύθυνση των νερών της.
Εκτός από αυτό που πολύ σωστά είπε ο Στέλιος (όντως στη μπάσα πλευρά είναι) και τον ευχαριστώ εξτρά! Είναι κάτι που δεν το είχα σκεφτεί (ενώ όλα τα άλλα....  ;) )
Αλήθεια: κυνοακρυλική (την αραιή) ποια εννοείς και που τη βρίσκουμε? Μέχρι τώρα όπου κυανοακρυλική χρησιμοποιούσα logo στιγμής. Επιπλέον, θα αφήσει στάμπες γύρω γύρω?
Μέτρα μία και κόψε δέκα

Tags: