Γεια και χαρά σε όλους και πάλι.
Όπως έγραψα και στο προηγούμενο θέμα που είχα ανοίξει, είμαι εντελώς νέοπας στο χώρο αλλά επειδή πάντα με έτρωγε να προσπαθήσω να φτιάξω όργανα και μιας και βρήκα ετούτο εδώ το forum αποφάσισα να κάνω τα πρώτα μου βήματα.
Ανοίγω αυτό το topic για να το χρησιμοποιώ για τις απορίες που σίγουρα θα προκύψουν (ήδη έχω πολλές, αλλά κάθε τι στην ώρα του), αντί να ξεκινάω κάθε φορά άλλο γεμίζοντας τον τόπο. Θα είναι σαν την αίθουσα όπου θα μου κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα οργανοποιίας.
Ας μπούμε λοιπόν στο ψητό. Πιο κάτω θα δείτε φωτογραφίες από την πρώτη μου προσπάθεια στην κατασκευή του μπαγλαμά bonsai του οποίου τα σχέδια βρήκα εδώ.
Αρχικά να σας δώσω τις εντυπώσεις μου από το εγχείρημα. Μου άρεσε πολύ! Αν και ξέρω ότι τα σκαφτά όργανα θεωρούνται υποδεέστερα, το σκάλισμα ενός ήταν για μένα μία απολαυστική, δημιουργική και άκρως αγχολυτική διαδικασία.
Επειδή το ξεκίνημά του έγινε εν μέσω ενθουσιασμού ενώ ήμουν στο εξοχικό μου, είχα πολύ λίγα εργαλεία. Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησα δύο σκαρπέλα - ένα ίσιο 32mm και ένα κοίλο 12mm, μία σέγα, δύο σφιγκτήρες, διάφορα γυαλόχαρτα, χάρακα ίσιο και γωνιακό και ένα αυτοσχέδιο παχύμετρο.
Όσο για το ξύλο δεν έχω ιδέα τι είναι, προέρχεται από ένα δοκάρι υπόστεγου. Αυτή είναι και η πρώτη μου ερώτηση. Μπορεί κανείς να καταλάβει τι είναι και αν αξίζει να το συνεχίσω, ή να το αφήσω και να ξεκινήσω άλλο; Μαζί φυσικά θέλω και τα σχόλιά σας, ενημερώνοντας ότι ξέρω ότι έχει πολλές ατέλειες και θέλει κι άλλη δουλειά, αλλά επειδή μπορεί το υλικό να αποδειχθεί ακατάλληλο σκέφτηκα να σταματήσω εδώ και να ζητήσω τα φώτα σας.