Φιλε mastoras007 , επετρεψε μου να αναφερω και γω μια γνωμη . Δεν ειμαι επαγγελματιας επιπλοποιος , οποτε οτι πω ειναι καθαρα θεμα εμπειριας . Η μελαμινη - μ'αυτο το ονομα τουλαχισον ειναι γνωστη στον καθημερινο χριστη - ειναι επενδεδιμενο νοβοπαν(=ρινισματα ξυλου πρεσαρισμενα με κολα ) , ενω mdf ειναι ξυλοσκονη κι αυτη πρεσσαρισμενη με κολα . Επειδη και τα δυο εχουν υποστει χημικη επεξεργασια δεν ειναι καθολου αθωα . Η επενδιση μπορει να ειναι ειτε καποιο χρωμα ειτε καπλαμας , που εκτοξευει την τιμη στο διπλασιο η και παραπανω αναλογα με το ειδος του ξυλου . Η μηχανικη τους αντοχη ειναι πολυ μετρια , κι αν δεν εχουν καλη και πικνη στηριξη σκευρωνουν με τον χρονο . Οσο για την αντοχη στην υγρασια , θα συμπληρωνα σ'αυτα που ανεφερε η Μαρια οτι κυκλοφορει και ανθυγρη μελαμινη και mdf , που πραγματικα αντεχουν στην υγρασια , ειναι ομως πιο ακριβα και ακομη πιο επιβαριμενα με χημικα . Και οι δυο περιπτωσεις επενδυσης ειναι πολυ ευαισθητες σε επιφανιακη καταπωνηση - ενα χοντρο νυχι μπορει να αφησει χαρακια . Απ'αυτη την αποψη ισως ο παγκος κουζινας να σου κανει , γιατι και μηχανικη αντοχη εχει ικανοποιιτικη και αντεχει σε υγρασια και η πανω φορμαϊκα αντεχει ακομη και αιχμιρα αντικειμενα , καυτη κατσαρολα . Για να εχεις ομως πλατος 1,30 και μηκος 30 μετρα θα χρειαστεις 60 τρεχουμενα μετρα !!! Με τιμη 40-50 ευρο το μετρο ... ζαλιζομαι ... Δεν ξερω αν θα σε ενδιεφερε και μια αλλη λυση : το κοντραπλακε θαλασσης - εχει ανωτεροτητα και ως προς την μηχανικη αντοχη και ως προς την αντοχη σε υγρασια . Οι διαστασεις των πλακων ειναι 122,5χ250 εκατοστα . Τις ακρες μπορεις να της στρογγιλεψεις με ρουτερ . Αν τις βαψεις με χρωμα πολυουρεθανης δυο συστατικων μπορεις να πετυχεις λεια επιφανια που θελεις και με μεγαλη αντοχη σε γρατσουνιες κ.λ.π. ( εχω βαψει το κατω μερος των καγιακ με χρωμα πολυουρεθανης δυο συστατικων και ενω σερνονται στη χοντρη αμμο δεν αφηνουν ουτε σημαδι ) . Και παλι ομως η τιμη θα βγει πιπερατη ... Οσο για μαγαζια θα ελεγα να δεις σε συνεταιρισμους ξυλουργων , στο leroy , ομως σε τοσα κομματια δυσκολα να εχουν παρακαταθηκη , οποτε ισως να απευθυνθεις κατευθιαν σε εργαστασια κατασκευης .