Αποστολέας Θέμα: sos βοηθεια........  (Αναγνώστηκε 9946 φορές)

organopaixtis

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: εβενος
  • Αριθμός κατασκευών: 1
sos βοηθεια........
« στις: Ιουλίου 20, 2017, 03:27:46 μμ »
εχω ενα μπουζουκι απο αυτα τα φτηνιαρικα με τα 200 ευρω που εχουν 10χιλιοστα ταστιερα πηρα γυαλοχαρτο 300 αρι το εβαλα στο τριβειο και πλανιαρα την ταστιερα η οποια παρεπιμπτοντως ειναι εννιαιο κομματι με το μανικι ανα μισο χιλιοστο λοιπον ξαναχαραζα την ταστιερα στα κομματια που αγνοφαινοταν η σχισμη που μπαινουν τα ταστα τωρα μου λειπουν τα ταστα να τα βαλω και θα ηθελα την βοηθεια σας πως να τα τοποθετησω γιατι ζητανε πολλα για να μου τα αλλαξουν και πηρα την αποφαση να τα αλλαξω μονος μου θα εχει καμια επιπτωση στο οργανο μερικοι που το ειδαν μου ειπαν οτι ειναι αχρηστο το οργανο....

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
Απ: sos βοηθεια........
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 20, 2017, 04:16:59 μμ »
Φιλε μου μπραβο για το θαρρος που πηρες να κανεις τετοια σοβαρη δουλεια στο οργανο αλλα........εμπλεξες....!!!
Εκτος αν:εχεις το καταλληλο ταστοπριονο,λιμες και μια σχετικη εμπειρια και γνωση.
Καλη συνεχεια ευχομαι ...!!!
Με τι την χαραζες ταστιερα; Βαλε φωτο να δουμε εδω το οργανο και τι εχεις κανει.

organopaixtis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 20, 2017, 04:24:12 μμ »
φιλε την ταστιερα την χαραξα με σθδεροπριονο το ξερω οτι δεν ειναι σωστο αλλα μονο αυτο ειχα και το προσεξα πολυ τωρα ταστα θελω να βαλω και ειναι ετοιμο...

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 20, 2017, 04:25:23 μμ »
Η πιο φτηνή λύση για σένα φίλε μου....και ίσως η πιο ασφαλής, θα ήταν να πάρεις μια έτοιμη χαραγμένη ταστιέρα στην κλίμακα του οργάνου που θέλεις και να τοποθετήσεις τα ανάλογα τάστα που θα αγοράσεις μόνος σου. Πρίν το κάνεις κάτσε και διάβασε λιγάκι εδώ μέσα και ζήτα κάποιες πληροφορίες από τους ειδικούς εδώ στο φόρουμ να σε καθοδηγήσουν. Καλή επιτυχία σου εύχομαι.

organopaixtis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 20, 2017, 04:27:32 μμ »
μα ειναι ετοιμη η ταστιερα χαραγμενη μονο ταστα θελει και ζηταω τον τροπο να τα βαλω πως τοποθετουν ταστα

organopaixtis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 20, 2017, 04:36:15 μμ »
για να καταλαβετε ταστα πολυ παχια θελω για να κατσει μεσα στο ξυλο και να μην φευγουν

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 20, 2017, 04:44:54 μμ »
Τα τάστα έχουν συγκεκριμένο πάχος σε χιλιοστά.....αν δεν ξέρει κάποιος τι χάραγμα έχεις κάνει (πλάτος - βάθος σε χιλιοστά....) τι τάστα να σου προτείνει να πάρεις ;;; Χάραξες με σιδεροπρίονο όπως λες, με το χέρι ελεύθερο ;;; είχες κάποιον οδηγό ;;;; όλα αυτά έχουν σημασία να τα ξέρει κάποιος να σου δώσει την απάντηση που θέλεις....Βγάλε μια φωτό καλή και ρίξτην μας να δούμε λίγο το αποτέλεσμα.

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 20, 2017, 05:17:10 μμ »
Τα τάστα έχουν συγκεκριμένο πάχος σε χιλιοστά.....αν δεν ξέρει κάποιος τι χάραγμα έχεις κάνει (πλάτος - βάθος σε χιλιοστά....) τι τάστα να σου προτείνει να πάρεις ;;; Χάραξες με σιδεροπρίονο όπως λες, με το χέρι ελεύθερο ;;; είχες κάποιον οδηγό ;;;; όλα αυτά έχουν σημασία να τα ξέρει κάποιος να σου δώσει την απάντηση που θέλεις....Βγάλε μια φωτό καλή και ρίξτην μας να δούμε λίγο το αποτέλεσμα.

Εχει δικιο  ο Γιαννης παραπανω,οπως τα λεει ειναι.
Με το σιδηρο πριονο που χαραξες....ξεχνα τα ταστα.....δεν υπαρχουν τοσο παχια ταστα.
Πρεπει να κλεισεις τις χαρακιες και μετα να ξαναχαραξεις με σωστο πριονι,ή παρε αλλη ταστιερα χαραγμενη οπως σωστα σου προτεινε παλι ο Γιαννης.

organopaixtis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 21, 2017, 04:48:31 πμ »
Υπαρχει τροπος να βαλω ξυλοκολλα και κομματια απο αυτα τα ξυλα που βαζουν στις δουγες για να γεμισει

tseros

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 4
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 21, 2017, 11:19:12 πμ »
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος είναι να πάρεις μια έτοιμη ταστιέρα ( έχει προμηθευτές εδώ μέσα) στην κλίμακα του οργάνου. Επίσης τάστα. Τα τάστα μπαίνουν με σφυράκι λαμαρινάδων λέγεται αν δεν κάνω λάθος (σφυράκι με πλαστικό  εκεί που χτυπάμε). Επίσης θα χρειαστείς ένα καλό κόφτη τανάλια και γυαλόχαρτα. Τέλος θα κατεβάσεις το μανίκι στο ανάλογο βάθος για να έρθει η καινούρια ταστιέρα στο ύψος που είχε πριν. Συμβουλή όχι πανικός , διάβασμα εδώ μέσα είναι όλα, υπομονή και επιμονή.  Και κάποια πρόχειρα βιντεο  https://www.youtube.com/watch?v=hb35RpGemis   
https://www.youtube.com/watch?v=PDy7cF255dY  ψάξε έχει κι άλλα

tseros

• Sr. Member
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 21, 2017, 12:09:37 μμ »
και κάτι ακόμη μην βλέπεις πολλά εργαλεία και τρελαίνεσαι. Η δουλεία γίνεται και με λίγα εργαλεία που βρίσκονται στις πιο πολλές εργαλειοθήκες. Δες και αυτό https://www.youtube.com/watch?v=iTR5I52JJyY

tseros

• Sr. Member
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 21, 2017, 12:19:09 μμ »

organopaixtis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 21, 2017, 03:31:45 μμ »
ειμαι 18 χρονων δεν εχω εμπειρια αλλα σκεφτηκα να το προσπαθησω εξαλλου το οργανο δεν ειναι ακριβο αλλα καλυτερα να μην ασχοληθω αλλο γιατι φοβαμαι πως το εχω χαλασει ηδη και ειναι αχρηστο την ταστιερα δεν ξερω πως να την βαλω μανικι με ταστιερα ειναι ενιαιο κομματι και φοβαμαι παρα πολυ να το επιχειρησω εδω με αυτο που εκανα ημουν διστακτικος τωρα αυτο θα κανω αποκλειεται θα το αφησω και μαλλον θα ψαξω να αγορασω αλλο οργανο αφου εκανα πειραμα τωρα το παθημα να μου γινει μαθημα...

organopaixtis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 21, 2017, 03:35:58 μμ »
με τι εργαλειο να κατεβασω την ταστιερα αν παρω αποφαση να το φτιαξω

tseros

• Sr. Member
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 21, 2017, 09:42:45 μμ »
Καταρχήν πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις να το παλέψεις. Δεύτερον είναι αν έχεις καθόλου εμπειρία από εργαλεία (προσοχή τα ατυχήματα). Τρίτον αν θέλεις να διαθέσεις κάποια χρήματα για λίγα εργαλεία. Τώρα μπορείς να απευθυνθείς σε γνωστό ξυλουργό οπότε δεν αγοραζεις κάποιο εργαλείο και εχεις ήσυχο το κεφάλι σου(επαγγελματική δουλειά ακριβείας) ή αγοράζεις μια πλάνη χειρός (γύρω στα 10-20 ευρώ) γυαλόχαρτα, χαρακα , εξοπλιζεσαι με υπομονή , διαβαζεις το φόρουμ,και ξεκινάς λιγο λίγο. https://www.youtube.com/watch?v=gppqOC93okk    Τα βιντεο είναι τα πρώτα που βρίσκω μπροστα και τα βάζω για να γίνομαι κατανοητός, αν ψαξεις έχει και πιο σχετικά.

Tags: