Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Ιούλιος 2017  (Αναγνώστηκε 12052 φορές)

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Ιούλιος 2017
« Απάντηση #60 στις: Ιουλίου 15, 2017, 04:42:34 μμ »

........μια ερώτηση στον Γιώργο: δεν ξέρω αν με ξεγελά η φωτογραφία, αλλά  η απόσταση ζυγού μέχρι τα πρώτα κλειδιά στο τρίχορδο , δείχνει κάπως μεγάλη.  Επηρεάζει σε κάτι αυτή η απόσταση  , απ´το αν θα ήταν μικρότερη , όπως στο τετράχορδο ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Δεν ξερω αν επηρεαζει και σε τι..... εμενα μου φαινεται κανονικα εκτος αν ξεγελαει η φωτογραφια.
Στο τελος ξυριζουν τον Παπα.....λενε στο χωριο μου. χαχαχα
Θα δειξει....υπομονη,λιγο εμεινε ακομα !!!

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #61 στις: Ιουλίου 18, 2017, 10:19:55 μμ »
Ξεκινησα να φτιαχνω το καβαλαρη. Αν δεν τον χαλασω.

Οπως επιτάσσει το καμαρωμα , πρεπει να ειναι αναλογος και ο καβαλαρης. Kasha λοιπον, σε πρωτολεια μορφη.

Ερωτηση 1. Για το intonation χαρασω το αυλακι του κοκκαλου απο τα πριμα προς τα μπασα 1mm προς τα πισω ή το αφηνω ευθεια και διαμορφωνω μετα το κοκκαλο;

Ερωτηση 2. Τι παχος πρεπει να εχουν τα "φτερα"; Λογο ογκου μπορω να τα κατεβασω πχ 2mm;

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #62 στις: Ιουλίου 19, 2017, 06:23:48 πμ »
ποσα γραμμαρια ειναι;
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #63 στις: Ιουλίου 19, 2017, 10:00:00 πμ »
Καλημερα Στελιο. Οπως ειναι αδιαμορφωτος ειναι 36gr. Διαστασεις 18cm μηκος 6cm επανω 2,8cm κατω , Παχος στα φτερα 5mm και στο κεντρο 1.2cm

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #64 στις: Ιουλίου 19, 2017, 07:17:24 μμ »
οκ, το καπακι το μετρησες;
αν μπορεις κατεβασε τον στα 30, (μπορεις να χαμηλωσεις το παχος, τουλαχιστον στην μπασα μερια-και φαλτσο γυρω-γυρω ...) επισης το 1,2 μου φαινεται αρκετο, συνηθως ειναι στο 0,85-1, αναλογα βεβαια και την κλιση στο μπρατσο
(π.χ. το 1,2 ειναι καλο για αρνητικη, αλλα δεδομενου οτι η συνηθες κλιση στις κλασικες ειναι Α) θετικη  {celebrate007} Β) ισια  {celebrate002} Γ) αρνητικη-δεν παιζει  ;D )

επισης την ερωτηση 1 δεν την καταλαβα, αφου εχεις χαραξει την αυλακια του καβαλαρη. αν το χαραξες ευθεια, κολλα λιγο "στραβα" τον καβαλαρη, το κοκαλο, εγω τουλαχιστον, θα το εκανα ευθεια.
στην 2 ναι εννοειται! και πιο λιγο! (1,8χ)
εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #65 στις: Ιουλίου 19, 2017, 07:25:41 μμ »
εντιτ: θυμηθηκα οτι μαλλον θες να πας για υπερυψωμενη ταστιερα, οποτε ευθεια καλυτερα, οποτε 1εκ μια χαρα ειναι. ξεχασα να αναφερω και το ντομ του καπακιου (οσο πιο πολυ-τοσο πιο χαμηλος καβαλαρης)

γενικα ειναι μια ισσοροπια μεταξυ ευλυγισιας καπακιου και καμαρωματος-ντομ-περασμα ταστιερας, και ο κανονας λεει οτι οσο πιο χαμηλα=τοσο καλυτερα, παντα σε ενα λογικο "χαμηλο" γιατι πιο κατω εχει ανασφαλεια ο παιχτης με τα νυχια του.
εκτος ισως απο δυο...

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #66 στις: Ιουλίου 19, 2017, 10:51:40 μμ »
Ευχαριστω Στελιο. Η "αυλακια" που εχω κανει δεν ειναι για το κοκκαλο αλλα αυτη που ειναι αναμεσα σε κοκκαλο και το κομματι που δενεις τις χορδες.
Αρα κανω ευθεια την αυλακια για το κοκκαλο ( προτείνεις καποιο παχος για κοκκαλο; 2.4mm ή 3.2mm; )
Απο την κατω πλευρα εχω δωσει στην γεφυρα την ιδια καμπυλη με το καπακι. Δεν θυμαμαι radius  :D Αλλα δεν ειναι πολυ μεγαλο. Αντε να ειναι σε εκεινο το σημειο 1mm πιο ψηλα.
Η γεφυρα εχει αρκετο ψωμι για να φυγει μεχρι να φτασει στις σωστες διαστασεις. Πιστευω οτι θα κατεβει μαζι με τα κοκκαλα πιο κατω απο 30gr.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #67 στις: Ιουλίου 20, 2017, 07:43:29 πμ »
>θα κατεβει μαζι με τα κοκκαλα πιο κατω απο 30gr
ακομη καλυτερα  :)

>κατω πλευρα εχω δωσει στην γεφυρα την ιδια καμπυλη με το καπακι
πρωτος!

>κανω ευθεια την αυλακια για το κοκκαλο - 2.4mm ή 3.2
ναι, με λιγο πιο πισω η μερια των μπασων, ρουτερ εχεις,  ;D , αγορασε το κοκκαλο και φτιαξε αναλογα.
να πω την αληθεια τα 3.2 μου φαινονται πολλα, παραειναι χοντρο... αν αγορασες μεγαλυτερο παχος κατεβασε το κοκαλακι τουλαχιστον στα 3 και κανε την αναλογη αυλακια. (2-3 το συνηθες, εγω παιρνω 3 και κανω 2.8 περιπου)
καλη συνεχεια  :)
εκτος ισως απο δυο...

gfourlias

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Το φυσικό ...
  • Αριθμός κατασκευών: 17
  • Περιοχή: Καισαριανή
« Απάντηση #68 στις: Ιουλίου 21, 2017, 03:57:52 μμ »
Γιατρε οταν κολλαμε με ψαροκολλα, δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα χρονου. Απλωνουμε την κολλα ρευστη και τοποθετουμε το καπακι. Στη συνεχεια σφιγγουμε τα λαστιχα. Διαλειμα......   περνουμε το πιστολι του ζεστου αερα και ζεστενουμε περιμετρικα να ξαναρευστοποιηθει η κολλα. Τεντωνουμε τα λαστιχα ξανα και η κολλα εχει παει και στην πιο μικρη χαραμαδα!  Αυτο που εχει υπερ η κατασκευη σου ειναι πως μπορεις να δωσεις μεγαλυτερη πιεση τοπικα, και προς οποια κατευθυνση θες, και οχι μονο εκει που στεκει το λαστιχο.
Μία ερώτηση φίλε john 2004,
κατά τη θέρμανση με το πιστόλι, δεν υπάρχει κίνδυνος να υποχωρήσει το kerfing;
Δύσκολα περιορίζεις τη θερμότητα να πάει και προς τα κάτω.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #69 στις: Ιουλίου 21, 2017, 05:55:43 μμ »
Για μένα είναι αρχή πως κολλάς όλα τα μέρη του οργάνου με κόλλα τύπου titebont, εκτός από το καπάκι που θέλει ψαροκολλα, και αυτό για να έχεις εύκολη πρόσβαση για διορθώσεις.  Οπότε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Tags: