... έφτιαξα μια διάταξη για κόλλημα καπακιού / πλάτης για τις κιθάρες μου ...
μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα λάστιχο (σαμπρέλα) κι έμοιαζε κάπως έτσι...

αλλά επειδή στο καπάκι χρησιμοποιώ ψαρόκολλα, το πρόβλημά μου ήταν πάντα ο χρόνος: η ψαρόκολλα έχει σχετικά μικρό περιθώριο και η κιθάρα μεγαλύτερη περίμετρο από του μπουζουκιού, κι έτσι δεν προλάβαινα να γυρίσω όοοοολο το λάστιχο εγκαίρως, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποια σημεία που δεν είχαν κολλήσει καλά και ήθελαν δεύτερη επεξεργασία (και κυρίως μια επιπλέον μέρα)...
από παλιά ήθελα να φτιάξω τέτοιους σφιγκτήρες, που ναι μεν έχουν ακρίβεια και είναι φτηνοί και όλα τα καλά, αλλά τελικά δεν θα μου έλυναν το θέμα του χρόνου, μάλλον το αντίθετο

έτσι έφτιαξα κάτι πολύ απλό, ένα "ψευδοκαπάκι" από κόντρα πλακέ με κόντρες στη μια πλευρά για να πιάνει η σαμπρέλα και αφρώδες υλικό στην άλλη για να μην πληγώνεται το καπάκι / πλάτη
και το πέρασμα της σαμπρέλας γίνεται αρκετά πιο γρήγορα, τουλάχιστον τόσο που να προλαβαίνω την ψαρόκολλα, και μάλιστα άνετα.
Επίσης όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται το μισό μήκος λάστιχου, που επίσης βοηθάει στον χρόνο (γιατί τα μεγάλα μήκη / "καρούλια" υπάρχει περίπτωση να ξεγλυστράνε ή να μπερδεύονται κτλ., πρέπει να έχεις κι αυτό κατα νου την ώρα που κολλάς).
[ Invalid Attachment ]
Το κόντρα πλακέ είναι λεπτό, 2 mm για να μπορεί να καμπυλωθεί εύκολα, 2-3 εκ. πιο φαρδύ (σύνολο) από το τις διαστάσεις του "κανονικού" καπακιού. Όταν κόλλησαν οι κόντρες και το μονωτικό "έσφιξε" αρκετά, αλλά δεν υπάρχει λεπτότερο κόντρα πλακέ. Οι κόντρες είναι από σκουπόξυλο.
Το καπάκι κόλλησε τέλεια και είπα να ενημερώσω, μήπως ενδιαφέρεται κάποιος για τον τρόπο.