Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Ιούλιος 2017  (Αναγνώστηκε 12050 φορές)

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Ιούλιος 2017
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 12, 2017, 10:57:28 πμ »
Καλημέρα Μάνο !

Αν η " απώλεια  " που λες , παίρνει γιατριά ... ξέρεις καλά εσύ ... "απάνω της " !

Αν ενδιαφέρεσαι για πιο επαγγελματική προσέγγιση ,
 ή ίσως για κάποια ιδέα , θυμίζω το πατριωτάκι εδώ , είναι πολύ ψείρας  ... 

https://www.youtube.com/watch?v=g_hv8yoPWW0
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 12, 2017, 11:29:16 πμ »
καλημέρα Ιωσήφ!
τον Pablo τον έχω "ξεσηκώσει" από την άλλη φορά που τον είχες ανεβάσει...  βλέπω τα βίντεο και παίρνω θάρρος (που όλα είναι εύκολα χαχα)...
χωρίς πλάκα, πραγματικά μ' αρέσει

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 14, 2017, 08:56:09 πμ »
άρχισε να διακρίνεται το "Ισπανικό τακούνι"... στην αρχή ζορίστηκα αρκετά και ψιλοαπογοητεύτηκα με το αποτέλεσμα, αλλά καθώς προχωράει τα διάφορα ζητήματα λύνονται σχεδόν από μόνα τους (δεν είναι τυχαίος ο σχεδιασμός του, φαίνεται να έχει προκύψει από συμπυκνωμένη εμπειρία πολλών ετών και πολλών μαστόρων) ... και όπως και να το κάνουμε, με ροκάνι και σκαρπέλο πάντα αισθάνεσαι πιο .... "μάστορας"  ;)

[ Invalid Attachment ]

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 14, 2017, 10:43:43 πμ »
Το γυρισαμε στις κιθαρες Μανο;  ;D

Δεν ηξερα τι ειναι το Ισπανικο τακουνι μεχρι που ειδα πως κατασκευαζεται μια κιθαρα και το αντιπαθησα αμεσως...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 14, 2017, 11:03:47 πμ »
μα πάντα κιθάρα ήθελα να φτιάξω, άρχισα από μπουζούκια (μπαγλαμά δηλαδή αρχικά και μεγάλωνα τις διαστάσεις) επειδή αυτό ξέρω να παίζω...

για τις συμπάθειες, περί ορέξεως...

έχω φτιάξει ένα υποτυπώδες "τυπολόγιο" ενώσεων από φωτογραφίες, link κτλ. και ανατρέχω τακτικά, ίσως κάποτε καταλήξω... προς το παρόν τις βρίσκω όλες ενδιαφέρουσες, για διαφορετικούς λόγους

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #50 στις: Ιουλίου 14, 2017, 11:17:48 πμ »
άρχισε να διακρίνεται το "Ισπανικό τακούνι"... στην αρχή ζορίστηκα αρκετά και ψιλοαπογοητεύτηκα με το αποτέλεσμα, αλλά καθώς προχωράει τα διάφορα ζητήματα λύνονται σχεδόν από μόνα τους (δεν είναι τυχαίος ο σχεδιασμός του, φαίνεται να έχει προκύψει από συμπυκνωμένη εμπειρία πολλών ετών και πολλών μαστόρων) ... και όπως και να το κάνουμε, με ροκάνι και σκαρπέλο πάντα αισθάνεσαι πιο .... "μάστορας"  ;)

[ Invalid Attachment ]

[ Invalid Attachment ]

[ Invalid Attachment ]

[ Invalid Attachment ]

Εχω ειδικούς λόγους να χαίρομαι και να καμαρώνω !  Μπράβο Μάνο !
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #51 στις: Ιουλίου 14, 2017, 12:03:24 μμ »

Τα τακούνια, είτε "Ισπανικά" είτε "ψηλά", πάντοτε έχουνε ζόρι στην αρχή. Και ως γνωστόν κάποια δεν παίρνουν ούτε σκαρπέλο ούτε ροκάνι για να αισθάνεται κανείς πιο ...."μάστορας".  ;D  ;D  ;D

Γειά σου Μάνο με τα Ισπανικά τακούνια σου. Απάνω τους!!!
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #52 στις: Ιουλίου 14, 2017, 12:28:32 μμ »
μα πάντα κιθάρα ήθελα να φτιάξω, άρχισα από μπουζούκια (μπαγλαμά δηλαδή αρχικά και μεγάλωνα τις διαστάσεις) επειδή αυτό ξέρω να παίζω...

για τις συμπάθειες, περί ορέξεως...

έχω φτιάξει ένα υποτυπώδες "τυπολόγιο" ενώσεων από φωτογραφίες, link κτλ. και ανατρέχω τακτικά, ίσως κάποτε καταλήξω... προς το παρόν τις βρίσκω όλες ενδιαφέρουσες, για διαφορετικούς λόγους
Εμενα παντως με περιοριζε σε αυτα που ηθελα να κανω. Ειναι παραδοσιακο, γιατι ειναι πολυ συγκεκριμενο. Οταν ειδα οτι ακομη και ο Tom Bills το γυρισε σε αλλη ενωση για ελευθερια καταλαβα οτι δεν εκανε για εμενα.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #53 στις: Ιουλίου 14, 2017, 12:48:30 μμ »
Εμενα παντως με περιοριζε σε αυτα που ηθελα να κανω. Ειναι παραδοσιακο, γιατι ειναι πολυ συγκεκριμενο. Οταν ειδα οτι ακομη και ο Tom Bills το γυρισε σε αλλη ενωση για ελευθερια καταλαβα οτι δεν εκανε για εμενα.

ε λογικό είναι, αυτό που σου ταιριάζει θα διαλέξεις. Αυτή ακριβώς είναι η "κολοκυθόπιττα".
Η δικιά σου κατασκευή είναι με κλίση στο καπάκι προς την ένωση, αν θυμάμαι καλά ? (δεν ξέρω πως λέγεται)

.....................

λοιπόν αφού μαζευτήκαμε διαδικτυακά, δεν μαζευόμαστε και δια ζώσης για κανα μπύρα στο Σόμπορο να τα πούμε περι τακουνίων ?

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #54 στις: Ιουλίου 14, 2017, 01:05:13 μμ »
Περί τακουνιών και άλλων δεν έχω να προσθέσω τίποτα αλλά η μπύρα που ανέφερες Μάνο κάπως μ'άρεσε. Δυστυχώς Θεσσαλονίκη δεν είμαι αλλά από Δευτέρα θα είμαι Πήλιο με τα πιτσιρίκια. Άμα ενδιαφέρεται κανείς για τσίπουρα στο Βόλο είμαι μέσα.

Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #55 στις: Ιουλίου 14, 2017, 02:11:52 μμ »

ε λογικό είναι, αυτό που σου ταιριάζει θα διαλέξεις. Αυτή ακριβώς είναι η "κολοκυθόπιττα".
Η δικιά σου κατασκευή είναι με κλίση στο καπάκι προς την ένωση, αν θυμάμαι καλά ? (δεν ξέρω πως λέγεται)

.....................

λοιπόν αφού μαζευτήκαμε διαδικτυακά, δεν μαζευόμαστε και δια ζώσης για κανα μπύρα στο Σόμπορο να τα πούμε περι τακουνίων ?
Elevated fingerboard. Με κλιση 1 μοιρα.

Πλεονεκτηματα:
Μπορεις να βαλεις την ταστιερα πριν κολλησεις το μπρατσο στο σωμα.
Να βαλεις και να διαμορφωσεις τα ταστα πριν κολληθει στο σωμα.
Αν παει κατι στραβα, δεν εχεις χτισει ολο το σωμα της κιθαρας επανω του και μπορεις , δυσκολα μεν ,να αλλαξεις μπρατσο.

Μειονεκτηματα:
Ειναι πιο δυσκολο στην κατασκευη γιατι θελει  jig με το router ή πριονοκορδελα.
Ισως ειναι πιο αδυναμη ενωση
Θελει υπομονη να φερεις με γυαλοχαρτα την τελεια εφαρμογη σωματος-μπρατσου

Για την μπυρα δυσκολο με τον μικρο αυτες τις μερες. Ειναι μεσα στη γκρινια λογω δοντιων και τον εχει πιασει μπαμπακιαση. Ουτε για κατουρημα δεν μπορω να παω

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #56 στις: Ιουλίου 14, 2017, 10:20:54 μμ »
 Μάνο γιατί τόσο φαρδύ το άνοιγμα για το πλαϊνό θα βάλεις σφήνα από μέσα?

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #57 στις: Ιουλίου 14, 2017, 10:43:55 μμ »
Μραβο Μανο,καλη συνεχεια ευχομαι....!!!
Κι εγω κατι κανω.....
Ερχονται..... [ Invalid Attachment ]  Επισης και ενα δευτερο σκαφος απο το μεταλλικο καλουπι,που μπορω να πω πως ειναι πολυ πολυ καλυτερο απο το προηγουμενο.
Αυτα.....

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά, σφεντάμι
  • Αριθμός κατασκευών: θα δείξει...
« Απάντηση #58 στις: Ιουλίου 15, 2017, 12:12:43 πμ »
Μπράβο Μάνο !Μπράβο Γιώργο! Καλή συνέχεια !!!

........μια ερώτηση στον Γιώργο: δεν ξέρω αν με ξεγελά η φωτογραφία, αλλά  η απόσταση ζυγού μέχρι τα πρώτα κλειδιά στο τρίχορδο , δείχνει κάπως μεγάλη.  Επηρεάζει σε κάτι αυτή η απόσταση  , απ´το αν θα ήταν μικρότερη , όπως στο τετράχορδο ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #59 στις: Ιουλίου 15, 2017, 11:33:08 πμ »
Μάνο γιατί τόσο φαρδύ το άνοιγμα για το πλαϊνό θα βάλεις σφήνα από μέσα?

ναι, τις έχω κάνει ήδη. Στην αρχή άνοιξα τις σχισμές μόνο (έχω και φωτο παραπάνω) αλλά έκανα πατάτα: τις άνοιξα με βάση κομμάτια από τα (άτριφτα ακόμα) πλαϊνα που είχαν περισσέψει. Αφού όμως έβαλα περιμετρικό κορδόνι, το έτριψα να έρθει πρόσωπο και λέπτυναν - έστω και τόσο λίγο - τα "κανονικά' πλαϊνα, οπότε δεν εφάπτονταν καλά με τις σχισμές. Καπλαμάς δεν χωρούσε, κι έτσι αναγκαστικά έκανα σφήνες. Είναι η πιο εύκολη η εφαρμογή, το μόνο μειονέκτημα που βλέπω στις σφήνες μέχρι στιγμής, είναι ότι δεν μπορείς να ελαφρώσεις τον τάκο όσο θα μπορούσες με τα πλαϊνά "σκέτα" χωρίς αυτές. Έ, θέλουν και κόψιμο μετά το σφήνωμα αλλά δεν το θεωρώ σοβαρό χάσιμο χρόνου αυτό.

Tags: