Αποστολέας Θέμα: Διαμόρφωση Μάνικα. Ιδέες για ευκολία.  (Αναγνώστηκε 4333 φορές)

Pele

• Jr. Member
  • **
    • Ντετέκτιβ Αθηνα
  • Αγαπημένο ξύλο: Κερασιά
  • Αριθμός κατασκευών: 10
Διαμόρφωση Μάνικα. Ιδέες για ευκολία.
« στις: Απριλίου 05, 2017, 11:56:52 πμ »
Καλησπέρα παιδιά. Παρακάτω ανεβάζω φωτογραφία για την κλασική διαμόρφωση του μάνικα, αυτή ξέρω τουλάχιστον, με το γυαλόχαρτο. Έχετε καμιά καλύτερη ιδέα γιατί μου έφυγαν τα χέρια; {celebrate018}

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
Απ: Διαμόρφωση Μάνικα. Ιδέες για ευκολία.
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 05, 2017, 01:26:39 μμ »
pele αυτό που κάνεις με το γυαλόχαρτο γίνεται αφού "φας" τα πολλά (πολλά πολλά) με ό,τι μέσο έχεις στη διάθεσή σου:
(φαλτσέτα, παστράγκουλο (*), drawing knife (**) ράσπα, ξύστρα κτλ. κτλ.... )

(*) παστράγκουλο

(**) drawing knife

υπάρχει βέβαια κι αυτό, αν κανείς αισθάνεται αρκετά έτοιμος για κάτι τέτοιο (εγώ ανατριχιάζω που το βλέπω αλλά τον θαυμάζω κιόλας)...
από το 6:30 μέχρι το 8:00 περίπου

https://www.youtube.com/watch?v=PVbzpLEh0To
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 05, 2017, 01:43:09 μμ από Μάνος Τουρπάλης »

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 05, 2017, 02:12:00 μμ »
εγω την εκανα την μ%%$#κια μου με αυτο το εργαλειο προχθες στην κιθαρα...
ο πιο σειβ τροπος για μενα ειναι ρασπα του θεου...
ουτε παστραγουλο!
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 05, 2017, 03:17:27 μμ »
εγω την εκανα την μ%%$#κια μου με αυτο το εργαλειο προχθες στην κιθαρα...
ο πιο σειβ τροπος για μενα ειναι ρασπα του θεου...
ουτε παστραγουλο!

όπως λέει κι ο Ζαρκάδας... "η  μ%%$#κια καραδοκεί!"

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 05, 2017, 05:57:00 μμ »
Και εδω ενας αλλος τροπος, εγω προσωπικά βαζω τροχό   ;D

https://youtu.be/1m7gIHZryes
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

Pele

• Jr. Member
  • **
    • Ντετέκτιβ Αθηνα
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 05, 2017, 06:06:40 μμ »
Παιδιά δοκίμασα με τροχό όπως στο βίντεο αλλά δεν το κατέβασα πολύ γιατί φοβόμουν τώρα σειρά έχει το ξεριζωμα χεριών με γυαλοχαρτο  {celebrate014}

billis hrakleio

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 15
  • Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 05, 2017, 07:53:23 μμ »
η ρασπα παιδια κανει τελεια την δουλεια της ουτε παστραγγουλα ουτε τιποτα και γω το ειχα παρει και εμεινα αχρησιμοποιητο ρασπα και μολις το φερεις εκει που θελεις γυαλοχαρτακι και ετοιμος..

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 06, 2017, 05:50:59 μμ »
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία αλλά χρησιμοποιώ μια ράσπα που είναι για τα πόδια των αλόγων την είχα ποστάρει ακόμα μια φορά εδώ στο forum γύρω στα 25 ευρώ νομίζω η οποία ξυρίζει.Και ύστερα μια καλά ακονισμένη ξύστρα,υπάρχουν και κοίλες που βολεύει για τα μανίκια και τέλος γυαλόχαρτο για τα ψιλά ώτε να γίνει λείο.

saved

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 06, 2017, 07:51:33 μμ »
Eγω βαζω στο ρουτερ ποτικο 45° με οδηγο ρουλεμαν και μετα τις γωνιες που αφινει με γιαλοχαρτιερα χειρος οχι την παλμικη,την αλλη με την ταινια και στο τελος γιαλοχαρτο με το χερι

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 06, 2017, 08:12:59 μμ »
pele αυτό που κάνεις με το γυαλόχαρτο γίνεται αφού "φας" τα πολλά (πολλά πολλά) με ό,τι μέσο έχεις στη διάθεσή σου:

(*) παστράγκουλο

(**) drawing knife

υπάρχει βέβαια κι αυτό, αν κανείς αισθάνεται αρκετά έτοιμος για κάτι τέτοιο (εγώ ανατριχιάζω που το βλέπω αλλά τον θαυμάζω κιόλας)...

ενταξει ο τυπος δε στεκει καλα.......................δεν εχει ιχνος μαστοριας κατι τετοιο, και δεν θα το εκανα ποτε
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 06, 2017, 09:50:29 μμ »
Ρε συ Κωστα και γω δεν υπαρχει περιπτωση να δοκιμαζα κατι τετοιο αλλα δεν μπορω παρα να θαυμασω το χερι του που με τον τροχο καταφερνει και μορφοποιει την κιθαρα στον αερα και με το ματι μονο. Σιγουρα για τις δικες μου ικανοτητες θα το φοβομουνα. Παντως νομιζω πως εχει περισσοτερη μαστορια απο το να το φτιαξεις με ρουτερ και πεντακοσια templates.
Τωρα σχετικα με το αρχικο ερωτημα εγω δουλευω ρασπα κατα κυριο λογο αν και καποιες φορες (ειδικα για μεγαλου μηκους μανικα πχ μπουζουκι) παιρνω το χοντρα με ροκανι, φαλτσετα ή σκαρπελο και μετα ρασπα. Ακολουθει λιμα και μετα γυαλι μιας και μονο προσφατα αξιωθηκα να αγορασω ξυστρα που ειναι πολυ πρακτικη.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 06, 2017, 10:36:37 μμ »

(*) παστράγκουλο

(**) drawing knife

ενταξει ο τυπος δε στεκει καλα.......................δεν εχει ιχνος μαστοριας κατι τετοιο, και δεν θα το εκανα ποτε

Εδω θα διαφωνησω μαζι σου,  ανθρωπος χειριζεται το μηχανημα με το χερι και το παει μια χαρα, ιχνος μαστοριας δεν υπαρχει οταν βαζεις το cnc να κανει ολες τις δουλειες και καταντας μονταδορος. Δεν λεω εξυπηρετεί το μηχανημα αλλα σε ολα βαζουμε ενα οριο.
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

Pele

• Jr. Member
  • **
    • Ντετέκτιβ Αθηνα
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 06, 2017, 11:15:57 μμ »
Ένας φίλος άσχετος με την οργανοποιία πρότεινε κάτι τέτοιο. http://www.permagrit.com/product.php?cPath=80_82&products_id=259
Το χρησ. σε καράβια για τον πολυεστέρα και κόβει πάρα πολύ. Δεν θυμάμαι πως λέγεται το υλικό που έχει πάνω αλλά θα το βρώ. Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι παρόμοιο;
 {music009}

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 07, 2017, 01:47:03 πμ »
Ένας φίλος άσχετος με την οργανοποιία πρότεινε κάτι τέτοιο. http://www.permagrit.com/product.php?cPath=80_82&products_id=259
Το χρησ. σε καράβια για τον πολυεστέρα και κόβει πάρα πολύ. Δεν θυμάμαι πως λέγεται το υλικό που έχει πάνω αλλά θα το βρώ. Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι παρόμοιο;
 {music009}

Αν δεν σκέφτεσαι να κανεις παραγωγη δεν υπαρχει λογος κατα την γνωμη μου να ψαχνεσαι για εργαλεια, με ενα σκαρπελο ενα πριόνι και γυαλοχαρτο κανεις δουλειά,  σαν μεθοδος το βιντεο που εβαλα στο λινκ παραπάνω ειναι η ασφαλεστερη και ποιο ξεκούραστη , γιατι αν γινει πατατα εκει ειναι μη αναστρέψιμη και ειδικα στις πρωτες κατασκευεςειναι εύκολο να γινουν πολλές.

Garafil

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελιά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 07, 2017, 10:25:45 πμ »
Pele υπάρχουν και τα κυλινδρικά παστράγουλα. Μπορείς να το φτιάξεις και μόνος σου μετατρέποντας ένα επίπεδο παστράγουλο αν έχεις γυαλοχαρτιέρα. Το μέταλλο είναι αρκετά μαλακό και διαμορφώνεται εύκολα.  Αναφέρομαι στο (Β) της φωτογραφίας.
Δες την χρήση τους.
https://www.youtube.com/watch?v=lz9OhJDB_sI

Tags: