Πριν τρεις μήνες περίπου είχα παρουσιάσει ένα τετράχορδο, το οποίο πραγματικά είχα ξεκινήσει εντελώς πειραματικά με 11 δούγιες, που ευτυχώς δεν είχα βάψει... και λέω ευτυχώς γιατί σε πολύ σύντομο διάστημα το καπάκι δυστυχώς βούλιαξε.
Επειδή δεν γνώριζα τον τρόπο πως να ξεκολλήσω το καπάκι,(κι αφού το διέλυσα εκ των υστέρων ρώτησα και έμαθα) τέλοςπάντων αντικατέστησα και καπάκι και ταστιέρα...μόνο την φιγούρα κατάφερα να σώσω κι αυτή επειδή ήταν πλαστική και ξεκόλλησε σχετικά εύκολα.
Απ' την λαχτάρα λοιπόν που έπαθα και "επισκευασμένο" τώρα πλέον, όλο αυτό το διάστημα το είχα κουρδισμένο, άβαφο και χωρίς περιφερειακά φιλέτα στο καπάκι, (είχα τραβήξει πατούρες).
Επίσης , αντί για τσαμπουκάδες έβαλα dots και ταστιέρα αντί για έβενο , βέγκε.
Αφού πέρασε το τεστ των τριών μηνών και το καπάκι αυτή την φορά δείχνει να αντέχει, αποφάσισα να του βάλω φιλέτα και να το βάψω.
Σας παρουσιάζω λοιπόν την τρίτη μου κατασκευή, το δεύτερο τετράχορδο.
Σκάφος: κελεμπέκι (Αμερικάνικο)
Καπάκι: έλατο
Μάνικο: βέγκε, νιαγκόν, φλαμούρι
Ταστιέρα: βέγκε
Καράολο: βέγκε, νιαγκόν, φλαμούρι
[ Invalid Attachment ]
και ήχος
https://www.youtube.com/watch?v=OuC7jFelYi8Θέλω να ευχαριστήσω μέσα απ' την καρδιά μου για τις πολύτιμες συμβουλές τους , δυο εξαιρετικούς οργανοποιούς, δυο ευγενέστατους και δοτικούς ανθρώπους , Δάσκαλοι και οι δυο, τον Βαγγέλη και τον Νικόλα , τον Νικόλα και τον Βαγγέλη!