Αποστολέας Θέμα: Καλουπι για τριχορδο!  (Αναγνώστηκε 3393 φορές)

ksiros

• Full Member
Καλουπι για τριχορδο!
« στις: Ιανουαρίου 28, 2017, 06:52:22 μμ »
Καλησπερα παιδια!!!καταρχην συγχαρητηρια για το σιτε και υην πολυτιμη βοηθεια που προσφερεται!!!και ενα μεγαλο ευχαριστω στο βαγγελη για τα σχεδια τις οδηγειες του και ολα τα καλα που εχει κανει και μας βοηθαει!!!θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας γιατι ειναι η πρωτη κατασκευη που κανω και δεν εχω πειρα απο καλουπια και γενικα απο κατασκευη οργανου.εχω παει συμφωνα με τα σχεδια απλα δεν ειμαι σιγουρος για την περιοχη της κολατζας.κανει λιγο κοιλια μετα απο την καμπηλη και δεν ξερω αν ειναι σωστο.ευχαριστω καο σορυ για το μεγαλο ποστ!! {music023}

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: ουκ εστιν αριθμός
Απ: Καλουπι για τριχορδο!
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 28, 2017, 09:52:37 μμ »
Απο τις φωτογραφίες καλό δείχνει , το μόνο σημείο που ίσως θα ήθελε λίγο προσοχή είναι η σχεδόν κάθετη γωνία στην κολάντζα ,( θα πρότεινα 70- 75 μοίρες)  αλλα αν το σχέδιο ήταν έτσι , αστο όπως  είναι . Στην κολάντζα πρέπει το καλούπι να είναι τελείως ίσιο- ευθύ, αλλιώς θα έχεις μεγάλη δυσκολία με το πέρασμα της κολάντζας.

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 28, 2017, 10:26:19 μμ »
 Σε ευχαριστω πολυ νικο!!γενικα ολο το υπολοιπο εγινε καλο πιστευω.απλα επειδη τα χαρτια με την κολα προχωρανε λιγο στην καθετη περιοχη της κολατζας ισως να μου εφυγε και να εγινε πιο αποτομο οπως μου λες και εσυ.το θεμα ειναι να δουλεψει αλλα λογικα αυτο θα φανει στην πραξη.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 29, 2017, 09:02:14 πμ »
ksiros εγω δεν ξερω,
ομως θελω να σου ευχηθω καλη συνεχεια, και μην παραλειψεις να μας δειχνεις τα επομενα βηματα με φωτο κλπ, αλλα και προβληματισμους σου!  :)
τουλαχιστον απο αυτα που βλεπω πρεπει να εισαι πολυ σχολαστικος!
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 29, 2017, 10:23:00 πμ »
Σε ευχαριστω πολυ στελιο!!μακαρι να τα καταφερο και θα ανεβασω πολλες φοτο και σιγουρα θα εχω πολλους προβληματισμους γιατι θα ειναι το πρωτο.να σαι καλα φιλε μου!!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 29, 2017, 10:56:08 πμ »
Απο τις φωτογραφίες καλό δείχνει , το μόνο σημείο που ίσως θα ήθελε λίγο προσοχή είναι η σχεδόν κάθετη γωνία στην κολάντζα ,( θα πρότεινα 70- 75 μοίρες)  αλλα αν το σχέδιο ήταν έτσι , αστο όπως  είναι . Στην κολάντζα πρέπει το καλούπι να είναι τελείως ίσιο- ευθύ, αλλιώς θα έχεις μεγάλη δυσκολία με το πέρασμα της κολάντζας.

το ιδιο θα ελεγα κι εγω .........................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 29, 2017, 11:32:59 πμ »
Σε ευχαριστω κωστα να σαι καλα!!και μενα μου φαινεται λιγο αποτομο αλλα θα δειξει!!!

Tags: