Αποστολέας Θέμα: Οδηγός βερνικιών  (Αναγνώστηκε 209961 φορές)

pikolo

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Απ: Οδηγός βερνικιών
« Απάντηση #165 στις: Οκτωβρίου 08, 2013, 08:45:18 μμ »
Νά σαι καλά.Καλή επιτυχία.

Αυτή η βαφή είναι μήπως βαφή εμποτισμού?

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #166 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 08:58:47 πμ »
Υδατοδιάλυτη βαφή ξύλου.(ή και διαλυτικού,αν θέλετε υπάρχει).Την έχει η Βερνιλάκ,η Ερ λάκ,αλλά καλύτερη είναι της εταιρείας ICA (CNA).Έχει αρκετό γαλάκτωμα ώστε να μην σηκώνει πολλή βένα,και είναι σταθερή στις αποχρώσεις της.Υπάρχει και ο τρόπος με πολλή αραιωμένη λάκα,πολλές φορές όμως λόγω κακής κατεργασίας μετά έχουμε το φαινόμενο των αποκολλήσεων των βερνικιών.

Ειρήνη

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #167 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 05:28:37 μμ »
Χαιρεται, προκειται να βερνικωσω ενα μπαγλαμαδακι με τη μεθοδο της μπαλας. Ομως πρωτα θελω να το περασω με gomme adragante για να γεμισουν τυχον ατελειες του ξυλου. Ειναι σε μορφη σκονης και ξερω οτι πρεπει να την ανακατεψω και ζεστανω σε ενα μπρικι με λιγο νερο και να το αφησω να κρυωσει. Επισης ξερω οτι θα πρεπει να εχει πηξει σαν το μελι αττικης ζεστο, ας πουμε. Αν γνωριζει καποιος θα μπορουσε να μου επιβεβαιωσει τα παραπανω και να με διαφωτισει λιγο οσον αφορα τις ποσοτητες;

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #168 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 05:40:14 μμ »
για ρωτα εδω,ειναι ειδικος σε ολα
http://www.abio.gr/index.asp?action=list&cid=2&mid=2

Ειρήνη

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #169 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 05:59:07 μμ »
Ευχαριστω πάρα πολυ!

SD Tragos

• Jr. Member
  • **
  • "Support Music. Not Rumors..."
    • SD Workstation
« Απάντηση #170 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 03:25:03 μμ »
Καλησπερα σε ολους, ονομαζομαι Στελιος και ειμαι μπασιστας. Εχω ερωτευτει την κατασκευη οργανων και ασχολουμαι με τις επαγγελματικες βαφες αυτοκινητων απο το 2006.

Εχω διαβασει αρκετα θεματα εδω μεσα για τα υλικα και τα βερνικια. Σχεδον ολα. Θελω ομως να μαθω το εξης κ αν μπορειτε να με βοηθησετε γτ νιωθω "στοκος" αυτη τη στιγμη.

Απο που μπορω να προμηθευτω υλικα για βαφες ηλεκτρικων οργανων (και μονο) για προσωπικη μου χρηση? Μενω μεσογεια στα Γλυκα Νερα κ οπου κ αν εχω απευθυνθει ο καθενας παει να μου πουλησει την παπατζα του κ δν τον ενδιαφερει αν οντως α χω αποτελεσμα! Γνωριζετε καποια μαγαζια να μπορεσω να απευθυνθω? Και καποιες μαρκε-εταιριες χρωματων με τις οποιες μπορω να δουλεψω ανετα? (εχω δει μια λιστα με προμηθευτες σε ενα θεμα στο φορουμ αλλα αυτη μαλλον απευθυνεται για οργανοποιους κ οχι για βαφες! Ισως κανω κ λαθος.)

Ευχαριστω εκ των προτερων και για την φιλοξενια στο φορουμ σας! Καλη εβδομαδα.

SD. Tragos

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #171 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 09:02:17 μμ »
Καλώς τον Στέλιο στην παρέα!
Αναλόγως τι αποτέλεσμα θες στα όργανά σου.Εγώ τις δύο ηλεκτρικές κιθάρες που έχω φτιάξει τις έχω βάψει με χρώματα αυτοκινήτου, που είναι και ο τομέας σου.
Αν θες να φαίνονται τα νερά του ξύλου είναι διαφορετική τεχνική και διαφορετικά υλικά.

tasarosrock (tasos kar)

• Sr. Member
« Απάντηση #172 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 11:03:49 πμ »
βρήκα τις προάλες ένα βερνίκι άχρωμο της kraft Wood Care Aqua. γράφει επάνω βερνίκι εμποτισμού νερού πολυουρεθάνης .χρόνος επιφανειακού στεγνώματος 30-45 λεπτά ανάλογα τη θερμοκρασία και την υγρασία. ελάχιστος χρόνος επαναβαφής 12-14 ώρες. ανήκει στην κατηγορία βερνίκια νερού που περιγράφει ο sforzando ?

γράφει στο άρθρο εδώ στη πρώτη σελίδα του θέματος :
Πολλοί λουστραδόροι δεν γυαλοχαρτίζουν μετά το στέγνωμα του πρώτου ή των αρχικών χεριών ,αλλά περνάνε πρώτα μερικά χέρια και μετά το πλήρες στέγνωμα τους γυαλοχαρτίζουν.

σε ένα ρετάλι που δοκίμασα με πινέλο έκανε πάρα πολύ ωραία επιφάνεια λεία. αφού πρώτα έκανα τη διαδικασία με το ανασήκωμα της ίνας του ξύλου και γυαλοχαρτο , δύο φορές. το έχει δοκιμάσει κανείς αυτό ή κάποιο παρόμοιο ? κανείς να προτείνει διαδικασία ?για παράδειγμα πόσα χέρια και σε ποιά χέρια γυαλοχαρταρουμε και με τι περιπου νούμερο? αυτό το βερνίκι είναι κατάλληλο για όργανα ? και αν ναι για όλα τα μέρη του ? δηλαδή και καπάκι ?

και κάτι πιο γενικό ?γράφει πάνω το δοχείο  Απόδοση : 14-16 (τετραγωνικά μέτρα /λίτρο )
και σε κάποιο άλλο μέρος 
Οριακή τιμή φάσης Ι:150 g/L
Οριακή τιμή φάσης ΙΙ:130 g/L
 συγνώμη για την ασχετοσύνη μου αλλά η απόδοση εννοεί πόσο τετραγωνικά μπορείς να βάψεις με ένα λίτρο ?
Αυτή η οριακή τιμή φάσης τί είναι ?                             

lio

• Newbie
  • *
« Απάντηση #173 στις: Δεκεμβρίου 07, 2013, 02:43:12 μμ »
Χαιρετώ όλα τα παιδιά της ομάδας!
Πριν απο μερικούς μήνες σας είχα "ζαλίσει" με τις απορίες μου σχετικά με έναν ιδιαίτερο τρόπο βαφής (swirling).
Άργησα τόσο πολυ λόγω κάποιων προσωπικών προβλημάτων αλλα και επειδή η όλη διαδικασία ήταν χρονοβόρα.
Επιτέλους κατάφερα να ολοκληρώσω τις εργασίες και όπως σας είχα υποσχεθεί να σας έδειχνα το αποτέλεσμα.
Πραγματικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους που μου έδωσαν συμβουλές (καθώς είμαι ερασιτέχνης) γιατί χωρίς αυτούς δεν νομίζω να είχα καλά αποτελέσματα!  :)

https://www.youtube.com/watch?v=3YBk0WVdaTY

https://www.facebook.com/pages/Swirling-Paint-Guitar/576615405743696?ref=hl

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #174 στις: Δεκεμβρίου 07, 2013, 04:10:41 μμ »
ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΩΣ ΤΑ ΖΗΤΑΣ? ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΑΥΤΟ?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

lio

• Newbie
  • *
« Απάντηση #175 στις: Δεκεμβρίου 07, 2013, 09:31:31 μμ »
Humbrol enamel paints. Είναι βαφές μοντελισμού.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #176 στις: Δεκεμβρίου 08, 2013, 11:25:49 πμ »
ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΝΤΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΤΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΟ ΝΕΡΟ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

lio

• Newbie
  • *
« Απάντηση #177 στις: Δεκεμβρίου 08, 2013, 01:12:08 μμ »
Εννοείτε οτι δεν είναι σκέτο νερό! Περιέχει βόρακα σε συγκεκριμένη αναλογία με τα λίτρα νερού (ανάλογα με την σκληρότητα του νερού). Εγώ μετά από δοκιμές σε διάφορα δοκίμια κατέληξα σε 1,5 κουταλιά της σούπας βόρακα σε 3,78 lt νερού. Επίσης και το νερό πρέπει να έχει συγκεκριμένη θερμοκρασία (33C) γιατί σε κρύο νερό η βαφή στεγνώνει γρήγορα και δεν "βγαίνουν" καλά οι στροβιλισμοί.

SD Tragos

• Jr. Member
  • **
  • "Support Music. Not Rumors..."
    • SD Workstation
« Απάντηση #178 στις: Δεκεμβρίου 19, 2013, 02:59:31 μμ »
Πολυ καλο... Ειχα δει τον ανωμαλο στο youtube και ειχα τρελαθει... με ενδιαφερει να το δοκιμασω φουλ!

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #179 στις: Δεκεμβρίου 25, 2013, 01:28:08 μμ »
Χαχαχαχα!!!! Ε, ρε τι μου θυμίσατε τώρα!!!!

Water Marble For Short Nails, Black & White Swirl Nail Art Design Tutorial HowTo HD Video

Tags: