Η θεωρία δεν ξέρω κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πράξη σε κάθε εφαρμογή (το ίδιο αναρωτιέται και ο άνθρωπος που έγραψε στο ποστ που έβαλε ο Ιωσήφ). Η γωνία (7-8°) προέκυψε από υπολογισμούς δικούς μου (λαμβάνοντας υπόψη την τάση των χορών στην συγκεκριμένη κλίμακα) με βάση την προτεινόμενη κατακόρυφη πίεση (~ 7,5 - 8,0 Kg) από τον κατασκευαστή του κώνου. Δεν μου είπε δηλαδή γωνία, αλλά κιλά στον κώνο. Επίσης μου είπε ότι οι κώνοι παίζουν καλύτερα με σχετικά μικρή πίεση, να αποφύγω δηλαδή τα πολλά κιλά (και επομένως - δικό μου συμπέρασμα - την μεγάλη γωνία).
Επομένως αφενός υπάρχει αρκετή ασάφεια και αφετέρου παίζουν πολλοί παράγοντες ώστε να μην υπάρχει μια στάνταρντ λύση, αλλά μια "γκάμα" επιλογών.
Στην δική μου εφαρμογή, ναι μεν υπολόγισα τη γωνία αλλά έβαλα τον χορδοκράτη λίιιγο ψηλότερα (~ 2mm) ακριβώς για να έχω ακόμα έναν "άσο στο μανίκι" και να μπορώ να τον κατεβάσω (μεγαλώνοντας και πάλι την γωνία) αν χρειαστεί (π.χ. με 12άρες χορδές). Το αποτέλεσμα είναι ότι η break angle δεν είναι ούτε 6° (δεν μέτρησα, με το μάτι), παρ όλα αυτά η κιθάρα παίζει καλά και ευκρινώς, όπως λες και για την δικιά σου Παναγιώτη.
Μάλλον πρέπει να κρίνουμε από το αποτέλεσμα και χωρίς πολύ άγχος για τα νούμερα.
ΥΓ
Για την ιστορία, το ίδιο μου συνέβη και με τις άλλες δύο κιθάρες: αυτή με τον κολυμπητό καβαλάρη έχει βγει με μικρότερη break angle απ΄ότι θα ήθελα (δηλαδή θα ήταν καλύτερα κολλητός) και αυτή με τον κολλητό με μεγαλύτερη (δηλαδή καλύτερα κολυμπητός)

Πα' όλα αυτά, και οι δύο παίζουν ικανοποιητικά, τουλάχιστον για πρώτα όργανα (η μία έπαιξε και σε μια εκπομπή στην τοπική τηλεόραση προχτές, προς τροφήν της ματαιδοξίας μου).
Και πάλι θέλω να πω ότι το αποτέλεσμα μετράει, και κιθάρες μπορούμε να κάνουμε πολλές ακόμα μέχρι να μάθουμε πως τις φτιάχνουν (πέρισυ οργανοποιός 35ετούς + εμπειρίας μου έδειξε έναν μπαγλαμά καλό και είπε : "έμαθα τουλάχιστον να φτιάχνω μπαγλαμάδες"

)