Αποστολέας Θέμα: Βοηθεια για επιλογη εργαλειου!!  (Αναγνώστηκε 2123 φορές)

ksiros

• Full Member
Βοηθεια για επιλογη εργαλειου!!
« στις: Δεκεμβρίου 28, 2016, 10:55:01 πμ »
Γεια σας παιδια χρονια πολλα σε ολους και καλες γιορτες!!καταρχην συγχαρτηρια για το σαιτ και τις πολυτιμες πληροφοριες και βοηθεια!!θα ηθελα τα φωτα σας στην επιλογη αναμεσα σε επιτραπεζια σεγα εινχελ και στην μικρη πριονοκορδελα εινχελ.ειμαι καινουριος και δεν εχω την πειρα σε αυτα τα εργαλεια.θελω να κοψω τους νομοις για καλουπι μπουζουκιου κοντρα πλακε 1.8 και γενικα στις ψιλοδουλειες που μπορουν να κανουν αυτα τα εργαλεια.εσεις που τα εχεται δουλεψει τι νομιζετε πως με την επιτραπεζια σεγα κανω δουλεια η καλυτερα να παω στο μικρο κορδελακι??συγνωμη αν κουρασα και παλι ευχαριστω και καλες γιορτες σε ολους!!!!

Μαρία Γ.

• Sr. Member
  • ξύλο ελιάς το πιό όμορφο.ξύλο αμυγδαλιάς πανέμορφο
  • Αγαπημένο ξύλο: ΕΛΙΑΣ
  • Αριθμός κατασκευών: -0,12
Απ: Βοηθεια για επιλογη εργαλειου!!
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 28, 2016, 01:38:56 μμ »
γεια ksiros.... δεν την γνωριζω απο κοντα αυτην την μαρκα την Einhell.
υπαρχουν και αλλες μαρκες πιο αξιολογες ωστε να μην μπλεξεις σε περιπετειες με αυτην.
Ο λογος που δεν ξερω και δεν προσπαθησα ποτε να αποκτησω κανενα προιον της Einhell,
ειναι οτι μονο αρνητικα σχολια εχω διαβασει γι αυτην..μελετησε την καλα πριν κανεις αγορα!!!
ξύλο ελιάς το πιό όμορφο.
ξύλο αμυγδαλιάς πανέμορφο.!!

Μαρία Γ.

• Sr. Member
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 28, 2016, 01:45:09 μμ »
ριξε μια ματια εδω σε παρομοιο θεμα

http://www.luthier.gr/index.php?topic=2906.0

Μαρία Γ.

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 28, 2016, 01:46:53 μμ »

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 28, 2016, 02:32:24 μμ »
Σε ευχαριστω πολυ μαρυ!!!τα ειχα διαβασει αυτα και ενοηται το ξερω πως οι επιλογες που σου ειπα ειναι οι φθηνοτερες.αν και εχω ακουσει πως για ερασιτεχνικη δουλεια ειναι μια χαρα.απλα η απορια μου ασχετος μαρκας    ειναι τι θα με βολεψει καλυτερα για αρχη επιτραπεζια σεγα η μικρη πριονοκορδελα (αφτες που κοβουν μεχρι 80 μμ υψος). Η επιτραπεζια σεγα θα κοψει τα κοματια κοντρα πλακε 1.8 η ειναι για πιο λεπτοδουλιες??παντως σευχαριστω πολυ που μου απαντησες!!!!!

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 28, 2016, 05:47:32 μμ »
Η επιτραπέζια σέγα δεν νομίζω ότι κάνει για να κόψεις τους νομείς του καλουπιού για μπουζούκι . Θα ταλαιπωρηθείς πολύ κι εσύ και η σέγα.

Mε τη μικρή κορδέλα της Eihell , μπορείς να κάνεις αυτη την εργασία που θέλεις ... Μετά όμως θα χρειαστείς να κάνεις και άλλες πιο απαιτητικές εργασίες και θα σε προδώσει. Γι αυτό λοιπόν και επειδή πριν από χρόνια είχα καεί ... μην δώσεις τα ωραία σου € για αυτήν την κορδέλα , θα πάνε πεταμένα και είναι κρίμα ...

Η γνώμη μου .

Αν έχεις ηλεκτρική σέγα και άν της βάλεις πριονάκι με στενή λάμα για να κόβει άνετα τις κλειστές στροφές,(και να γράφει στο χαρτάκι του ότι μπορεί να κόψει πάχος από 15 μέχρι 30 χιλιοστά) θα είσαι μια χαρά.

Αν δεν έχεις ηλεκτρ. σέγα , κανένα πρόβλημα . Μπορείς να κόψεις τους νομείς του καλουπιού και με σέγα χειρός. Θα πας λίγο πιο αργά αλλά θα μπορείς να ελέγχεις την κοπή

[ Invalid Attachment ]

Καλώς ήρθες και καλή χρονιά !
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 28, 2016, 08:59:18 μμ »
Σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου!!!μου ελυσες ακριβως την απορια να σαι καλα!!!ναι εχω σεγα και εχω παρει και καλα λαμακια απλα τα ειδα το κορδελακι με 110 κ την σεγα με 95 και μου μπηκαν τσιτες!!!αλλα εχεις δικιο θα ακολουθησω τη συμβουλη σου!!και παλι ευχαριστω και καλη χρονια να χουμε!!!

Tags: