το εκανα 3.5 λογω του πανακριβου εργαλειου που πωλειται στο ebay και αντεγραψα.
σε AutoCad δεν σχεδιάζεις ? δηλαδή ήθελες κι άλλο - ακόμα πιο ακριβό - εργαλείο από αυτό ?

Αν λοιπόν όντως σχεδιάζεις έτσι και η "χορδή" στο AutoCad είναι μια γραμμή μηδενικού πάχους, λάβε υπόψη και την διάμετρο της χορδής.
Οι αποστάσεις στο 12ο καλά είναι να είναι min 4 χιλ. αξονικά - η μπάσα ΜΙ έχει αρκετά μεγάλη διάμετρο (ειδικά η 12άρα, δεν ξέρω τι χορδές θα βάλεις). Στο καντίνι δεν πειράζει να σου μείνει 3,5 καθαρό.
Επίσης κάτι άλλο: οι τρύπες των pins είναι πολύ ωραίες σε καμπύλη διάταξη, αλλά κάνε μια τομή να δεις τι γωνία σου βγαίνει στην μπάσα Μι (πάλι εκεί) με το ύψος του κόκκαλου.
Επειδή
α) λόγω compensation η απόσταση κόκκαλου - τρύπας μειώνεται
β) όπως είπαμε η 12άρα είναι "χοντρούτσικη" και επιπλέον
γ) λόγω ταλάντωσης η μπάσα πρέπει να στέκεται ψηλότερα από τα καντίνια (άρα αρκετά ψηλότερο κόκκαλο στην ΜΙ, ειδικά σε 12άρα)
... ενδεχομένως να πρέπει να απομακρυνθεί η τρύπα για να μην ζοριστούν τα πράγματα.
Είχα τέτοιο θέμα ακριβώς στις lap steel (βέβαια εκεί οι χορδές είναι "κτηνώδεις" - 16άρες). Κούρδιζα με πολύ κόπο, αφού είχα στραπατσάρει τη χορδή να στρίψει σε κλειστή γωνία, και ευχές να μην εκτοξευτεί το pin. Μετά από αυτό, και στις λαϊκές πλέον αφήνω min 12 χιλ. απόσταση από την πίσω παρειά του κόκκαλου μέχρι το κέντρο της τρύπας στη μπάσα ΜΙ.
Για το μήκος του καβαλάρη : ως προς την αισθητική, ...κολοκυθόπιττα. Ως προς τον ήχο μάλλον θέλει δοκιμές (πολλές κιθάρες, ετοιμάσου

).
Στα δικά μου καλούπια, κάνω στο μικρό (34 εκ. κάτω καμπάνα) ~ 160 mm (αφού έχω όμως δοκιμάσει και 165-170-175) και στο μεγάλο (37 εκ. καμπάνα) 170-180 mm