Αποστολέας Θέμα: Μαντολίνο Suzuki  (Αναγνώστηκε 1398 φορές)

Tempest

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: Στο ξεκίνημα...
Μαντολίνο Suzuki
« στις: Νοεμβρίου 21, 2016, 12:28:05 μμ »
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα.

Μου έδωσε προς επισκευή πριν λίγες μέρες ένας φίλος, ένα μαντολίνο που αγόρασε από το ebay. Το μαντολίνο είναι μάρκα suzuki & co και είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση πλην ενός βασικού προβλήματος. Έχει ξεκολλήσει το μπράτσο στην ένωση με το σκάφος με αποτέλεσμα να έχει σκεβρώσει η ταστιέρα αισθητά. Αφήνει ένα κενό περίπου μισό χιλιοστό αλλά όσο το τραβάς ανοίγει. Δε το έχω ζορίσει για προφανείς λόγους.

Θα ήθελα τα φώτα σας για επισκευή. Δε νομίζω πως ένα γέμισμα με κόλλα πολυουρεθάνης θα κρατήσει τις τάσεις των χορδών, ειδικά αφού θα φαγωθεί και η ταστιέρα για να έρθει πάλι επίπεδη. Αυτό που σκέφτομαι είναι να τρυπήσω το μπράτσο για να βγω στον τάκο και να βάλω μία καβίλια γεμίζοντας παράλληλα με κόλλα πολυουρεθάνης. Το να βγάλω ταστιέρα, καπάκια κλπ αποκλείεται εξ αρχής καθότι είναι πολύ μανούρα και δεν μπορώ να εγγυηθώ το αποτέλεσμα.....

Παρακαλώ τις συμβουλές σας!

Φωτογραφίες το απόγευμα που θα πάω σπίτι.
«Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη… Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων…»

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
Απ: Μαντολίνο Suzuki
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 21, 2016, 12:53:15 μμ »
δεν ξέρω αν έχεις δει αυτό (#43, 44 όπου γίνεται συζήτηση για την ένωση σε μαντολίνο) - κι αν ξέρεις πως είναι φτιαγμένη η συγκεκριμένη που θέλεις να επέμβεις
http://www.luthier.gr/index.php?topic=2996.msg51702#msg51702

Tempest

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: Στο ξεκίνημα...
Απ: Μαντολίνο Suzuki
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 21, 2016, 01:50:22 μμ »
κ. Τουρπάλη,

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πληροφορία. Είναι κατατοπιστικότατη. Η ένωση που έχει το μαντολίνο που έχω στα χέρια μου είναι σαφέστατα η "Γερμανική" μέθοδος που αναφέρει το κείμενο. Βλέπω έχει και σύνδεσμο για το πως γίνεται η επισκευή.... Δύσκολο μου φαίνεται. Ειδικά για την δική μου ελάχιστη εμπειρία...... Μάλλον θα το δώσω πίσω και θα του πω να το δώσει σε κανέναν επαγγελματία κατασκευαστή...
«Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη… Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων…»

Tags: