Αποστολέας Θέμα: Ελενιτ....τη συμβουλή σας  (Αναγνώστηκε 7729 φορές)

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
Ελενιτ....τη συμβουλή σας
« στις: Σεπτεμβρίου 24, 2016, 08:09:17 μμ »
    Πιό δίπλα από το σπίτι που μένω έχει ένα αποθηκάκι, θά'ναι 10 τ.μ. και μου καρφώθηκε η ιδέα να το κάνω εργαστήρι μπας και ξεστραβωθώ να ξαναφτιάξω κάτι. Πείτε μου γνώμες για αυτά που θα πω παρακάτω.

Η στέγη του είναι ελενίτ στηριγμένο σε ξύλινα δοκάρια, εσωτερικά λέω να το ντύσω με dow κι όπου δεν καλύψει να βάλω αφρό πολυουρεθάνης  για να το σφραγίσω. Φαντάζομαι οτι αν καθαρίσω καλά το χώρο θα είναι εντάξει.Λέω να του ρίξω και ένα βάψιμο με ασβέστη μιάς και δεν έχει ξαναβαφτεί...
    Εξωτερικά της στέγης τώρα,το ελενίτ είναι εκτεθειμένο...χρόνια τώρα.Δε δείχνει να έχει φθορές, υπάρχει κάποιος τρόπος να το μονώσω/βάψω...οτιδήποτε ώτε να ελαχιστοποιηθεί ο όποιος κίνδυνος;
    Είναι επαρκές αυτό που σκέφτομαι να κάνω μέσα ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο;

Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
Απ: Ελενιτ....τη συμβουλή σας
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2016, 09:00:38 μμ »
Εχεις ελεγξει αν μπάζει νερά ;

Αν είναι στεγνός ο χώρος ... πάει καλά

Αν έχει υγρασία ... τότε εκεί δεν θα φυλάς ξύλα.Θα εχεις το χώρο μόνο για να κάνεις το μεράκι σου !

Εχει ηλεκτρικο ρεύμα ;

Για το ελενιτ (ισως θα γνωρίζεις οτι δεν ειναι και τόσο υγεινό υλικό   >:(  ... )

Πριν ξεκινήσεις αν βλέπεις κάτι τεχνικά ύποπτο ή επικίνδυνο ... στείλε καμμια φωτο . Εχουμε κάποιους καλους τεχνιτες και μηχανικους εδω μέσα.

Ευχομαι να το στήσεις το εργαστήριο και να το χαρείς !!!
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά, σφεντάμι
  • Αριθμός κατασκευών: θα δείξει...
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2016, 09:08:11 μμ »
Γεια σου ορέ λεβέντη!!τι θέλεις να κάμεις βορέ!!!  ;)( ο πατέρας μου είναι απο την πανέμορφη Κέρκυρα)

Dow παντού !!!(ταβάνι,τοίχοι)είναι ακριβό, αλλά κάνει δουλειά!!
Όχι ασβέστη ! προτίμησε πιο καλό μονωτικό.  Όσο πιο καλό μονωτικό βάλεις τόσο λιγότερα προβλήματα θα έχεις (ή που δεν βρέχει εκεί?)
Όπου βάλεις πολυουρεθάνη να την καλύψεις καλά, πάλι με μονωτικό ειδικά αν εκτίθεται εξωτερικά. (ήλιος, βροχή,μυρμήγκια, ποντίκια και πολλά ακόμα...............την σακατέβουνε).
Καλή επιτυχία!!!

Blekos Kerkyra

• Hero Member
    • Youtube
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2016, 10:25:03 μμ »
    Υγρασία έχει όλη η Κέρκυρα...αυτό δεν το γλυτώνεις. Βασικά δε με απασχολεί η υγρασία τόσο όσο το ελενίτ και οι κακές συνέπειες που έχει στην υγεία.Θέλω να ξέρω οτι δε θα μπω να φτιάξω ένα μπουζούκι και θα βγω άρρωστος...

Ρεύμα δεν έχει αλλά μπόρω να το βάλω με μπαλαντέζα, άλλωστε δε θα χρειαστώ κάτι περισσότερο απο φώς και κάνα δυό θέσεις γιά να δουλέψω κάποιο εργαλείο π.χ. dremel.

Κατι ύποπτο επικίνδυνο πέρα από το ελενίτ δεν είδα ;)
Φθορές δεν έχει, πέρα απο μία μικρή χαραμάδα που κάλυψα με σιλικόνη μην τυχόν και στάξει με καμιά βροχή.

Τον ασβέστη δε σκέφτομαι να τον βάλω για μονωτικό απλά να βάψω τους τοίχους καθώς το άσπρο είναι πιό φωτεινό απο το γκρίζο του πεταχτού τσιμέντου και επειδή έχει αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες...να απολυμανθεί ο χώρος.

Το αποθηκάκι δεν είναι δικό μου για να το φτιάξω φτου κι απ την αρχή και μιά για πάντα...μου παραχωρείται για 2-3 χρόνια.Είναι οτι πρέπει για να τελειώσω όργανα που άφησα στη μέση και να αρχίσω καινούργια.

George απο ποιό χωριό τση Κέρκυρας είναι ο κύρης σου  ωρέ μάτια;!...Πά'να πεί οτι βαστάς κι εσύ ρίζα κερκυραική δηλαδής.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2016, 11:09:02 μμ »
το ελενιτ ειναι "κακο" αν εισπνευσεις μορια του, και αυτο γινεται συνηθως κατα την κοπη του.

αν το βαψεις, μετα δεν υπαρχει κανενα προβλημα
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2016, 09:56:24 πμ »

Τον ασβέστη δε σκέφτομαι να τον βάλω για μονωτικό απλά να βάψω τους τοίχους καθώς το άσπρο είναι πιό φωτεινό απο το γκρίζο του πεταχτού τσιμέντου και επειδή έχει αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες...να απολυμανθεί ο χώρος.

Σωστός!!!!!τα πολύ καλά μονωτικά έχουν "άλλα προβλήματα" .

Το αποθηκάκι δεν είναι δικό μου για να το φτιάξω φτου κι απ την αρχή και μιά για πάντα...μου παραχωρείται για 2-3 χρόνια.Είναι οτι πρέπει για να τελειώσω όργανα που άφησα στη μέση και να αρχίσω καινούργια.

....Ασυζητητί!!!!!!!!!!!

George απο ποιό χωριό τση Κέρκυρας είναι ο κύρης σου  ωρέ μάτια;!...Πά'να πεί οτι βαστάς κι εσύ ρίζα κερκυραική δηλαδής.

Από τα " Λεύκη "...αλλά έφυγε απο 'κει πάρα πολύ μικρός.  Τώρα όσον αφορά εμένα , αυτή η "ελαφράδα" που έχω ....δείχνει ότι υπερίσχυσε ...το Ιόνιο {celebrate018}
το ελενιτ ειναι "κακο" αν εισπνευσεις μορια του, και αυτο γινεται συνηθως κατα την κοπη του.

αν το βαψεις, μετα δεν υπαρχει κανενα προβλημα
Σωστός!!!! {celebrate012}

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2016, 09:34:55 πμ »
Ἀγαπητέ BLEKOS καλημέρα ,
Γιά τήν στέγη , καλό θά ἦταν πρῶτα - πρῶτα νά ρίξης μέ τό λάστιχο ἀρκετό νερό ἀπό ἐπάνω , ὅπως ἄν ἔβρεχε , γιά νά δῆς ἄν στάζει ἀπό πουθενά νερό . Τό dow ὅμως πρέπει νά μπεῖ ἀνάμεσα στά δοκάρια καί στο ελενίτ , ἀλλιῶς πῶς θα στηριχθῆ ;
Ἄν θέλεις νά βάψης ἀπό ἐπάνω τό ελενίτ , προτίμησε τά ἐλαστομερῆ γιά ταράτσες , πισίνες κ.λ.π. Βάφονται μέ ρολό ἤ πινέλο , δέν ἀφήνουν τήν ὑγρασία νά εἰσχωρήση καί κρατοῦν πολλά χρόνια .
Τό ἀσβέστωμα τῶν τοίχων εἶναι καλή καί ὑγιεινή λύση , ἀλλά μέσα στόν ἀσβέστη ρίξε καί λίγο λάδι ( μηχανέλαιο , σπρορέλαιο , ἐλαιόλαδο , ὁτιδήποτε ,1 - 2 φλυτζανάκια τοῦ καφέ στόν τενεκέ καί καλή ἀνάμειξη ) γιατί ἀλλιῶς , ὅποτε ἀκουμπήσεις σέ τοῖχο , θά θέλεις καί βούρτσισμα .
Θέρμανση δέν θέλεις γιά τόν χειμῶνα ; Ἄν ναί , φέρε χωριστή προέκταση ρεύματος ( αὐτό πού οἱ ξένοι λένε στά ἑλληνικά μπαλαντέζα ) πού νά ἐλέγχεται ἀπό 16άρα ἀσφάλεια , γιά νά βάλης ἠλεκτρική θερμάστρα . Ὑγραερίου μήν προτιμήσης . Καί ἡ ἄλλη προέκταση ἄς ἐλέγχεται καί αὐτή ἀπό ἄλλη 16άρα ἀσφάλεια ( φῶς , ηλ. ἐργαλεῖα κ.λ.π. ) . Μέ μία προέκταση καί ὅλα μαζί , μπορεῖ νά ρίχνουν τήν ἀσφάλεια .
Γιά πάτωμα τί ἔχει ; Ἄν ἔχει τσιμέντο καλά . Ἄν ἔχει χῶμα , θέλεις 60 ευρώ γιά νά ρίξης 1 κυβικό τσιμέντο , τόσο χρειάζεται . Ἄν ἔχει παράθυρο-α θέλουν καί αὐτά μόνωση ἄν μπάζουν , καθώς καί ἤ πόρτα .
Καλή ἐπιτυχία !!!

Blekos Kerkyra

• Hero Member
    • Youtube
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2016, 05:29:51 μμ »
   Γειά χαρά!!!
    Οι εργασίες ξεκίνησαν, μέσα στο Σαββατοκύριακο έβαλα τα dow στο ταβάνι.Τα Βίδωσα πάνω στα ξύλινα δοκαράκια και έδεσαν υπέροχα και πανεύκολα,το ταβάνι κατέβηκε περίπου 20 εκατοστά. Σήμερα πέρασα με σιλικόνη τις ενώσεις των dow και περιμετρικά τους έβαλα αφρό πολυουρεθάνης για να καλυφθούν τα όποια κενά υπήρχαν.
    Επόμενη εργασία να κοπεί η πολυουρεθάνη που εξέχει και έπειτα συμμάζεμα για βάψιμο.
    Ποιά θα ήταν μια φτηνή και καλή λύση για πάγκο;
    Ας φανταστούμε το αποθηκάκι ορθογώνιο 4,2x2,5 μέτρα. Στη μία πλευρά  (2,5 μέτρων) στο βάθος θα ήθελα να είναι ο πάγκος. Υπάρχουν κάποιες ντάνες κεραμίδια που ίσως θα μπορούσε να στηριχτεί επάνω και να υποστηριχτεί με γωνίες στον τοίχο...
    Εσείς τι λέτε;

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2016, 03:11:42 μμ »

Στη μία πλευρά  (2,5 μέτρων) στο βάθος θα ήθελα να είναι ο πάγκος. Υπάρχουν κάποιες ντάνες κεραμίδια που ίσως θα μπορούσε να στηριχτεί επάνω και να υποστηριχτεί με γωνίες στον τοίχο...
    Εσείς τι λέτε;
....όπως το έχεις σκεφτεί και πάγκο ότι να ''ναι.....η μέγγενη να είναι σταθερή!!... ;)

Φίλε BLEKO  ....στην παρουσίαση " τρίχορδου και τετράχορδου".....στις ευχαριστίες που έκανα ....έγραψα:
" επίσης ενός συνάδελφου ερασιτέχνη οργανοποιού ας με συγχωρέσει δεν συγκράτησα το όνομά του που βάσει του δικού του σχεδίου (Πολίτικου μπουζουκιού) κατάφερα και έφτιαξα το δικό μου τρίχορδο που παρουσίασα "

Σε βρήκα  {celebrate004} δικό σου είναι το σχέδιο.... {music026} {music018} {music020}...Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, να 'σαι καλά κι ότι κάνεις με επιτυχία  {celebrate013}

Blekos Kerkyra

• Hero Member
    • Youtube
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2016, 05:14:04 μμ »
 Με κάνεις και χαίρομαι και εγώ σε ευχαριστώ που το έφτιαξες.
Εγώ εδώ και κάποια χρόνια έχω έτοιμο αυτό το σκάφος και δεν αξιώθηκα να το τελειώσω...φέτος μπορεί.
Θέλεις να μου πείς αν σε δυσκόλεψε ή αν χρειάστηκε διορθώσεις κλπ;

Εμένα με δυσκόλεψε στα πλαινάρια για να το τελειώσω.
Το mail μου είναι blekos1@yahoo.gr
Αν δε βαριέσαι στείλε μου φώτο από το σκάφος και τις λεπτομέρειές του και ένα ακόμη ηχητικό κλιπάκι.Άκουσα ένα ζειμπέκικο που παίζεις στο youtube. Μα θέλω να το ακούσω και σε πιό ρεμπέτικο τραγούδι.

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2016, 09:58:01 μμ »

Θέλεις να μου πείς αν σε δυσκόλεψε

Εμένα με δυσκόλεψε στα πλαινάρια για να το τελειώσω.

Πάρααααααααααααααα πολύ δύσκολο!!!!!!!!

ή αν χρειάστηκε διορθώσεις κλπ;

Με κολακεύεις "είμαι μικρός ....πολύ μικρός" για να κρίνω αν χρειαζόταν διορθώσεις.

Το mail μου είναι blekos1@yahoo.gr
Αν δε βαριέσαι στείλε μου φώτο από το σκάφος και τις λεπτομέρειές του και ένα ακόμη ηχητικό κλιπάκι.Άκουσα ένα ζειμπέκικο που παίζεις στο youtube. Μα θέλω να το ακούσω και σε πιό ρεμπέτικο τραγούδι.

Αυτό το διάστημα δουλεύω απο το πρωί μέχρι το βράδυ!!!
Μόλις βρω ευκαιρία θα σου στείλω φωτογραφίες και λεπτομέρειες!!!
Όσον αφορά το ρεμπέτικο τραγούδι ,παρόλο που είμαι τετράχορδος...... θα προσπαθήσω :)

Tags: