Αποστολέας Θέμα: CnC kit  (Αναγνώστηκε 13136 φορές)

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Απ: CnC kit
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 16, 2011, 08:55:35 πμ »
Από Αγγλία συμφέρει καλύτερα , σίγουρα δεν θα πληρώσεις τελωνείο και είναι και ποιο φτηνά.
Αυτά που έρχονται απο αμερική ελέγχονται και όταν η τιμή τους έιναι ξεπερνάει τα 50 Ευρω σου ζητάνε επιπλέιν λεφτα στο
τελωνείο για να παραλάβεις το εμπόρευμα

Φίλε Πάνο,
σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του νόμου το τελωνείο βάζει δασμούς σε εισαγωγή αγαθών που το κόστος ξεπερνάει τα 150$ (πριν ήταν 200$) συμπεριλαμβανομένων και των μεταφορικών.

Σε κάποιες συνθήκες, κάποιες φορές μπορεί να τη "γλυτώσεις" και σε εισαγωγή άνω των 200$.

Sirpanos

• Full Member
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 16, 2011, 10:53:14 πμ »
 ??? δεν το πρόσεξα για τα σχέδια , σορρυ , ειμαι στη δουλειά και δεν είχα πολύ χρόνο  ;D

Για το τελωνείο δεν το ξέρω σίγουρα , αλλά ένας φίλος που αγόρασε πρόσφατα ηλεκτρονικά αξίας 75 ευρώ
Πλήρωσε επιπλέων για τελωνείο . Μακάρι όμως γιατί θα μας λύσει τα χέρια μιας και οι αγορές έξω συμφέρουν κατα πολύ
με μεγαλύτερη ποικιλία και καλύτερες τιμές !!!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 16, 2011, 10:59:10 πμ από Sirpanos »

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 16, 2011, 11:14:30 πμ »
ολα καλα αλλα αυτα τα εξοδα αποστολης κανουν οσο και το μηχανημα. υπαρχει καποια λυση γι αυτο?

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 02:03:16 μμ »
Καλά τα CNC. Αναμφισβήτητα κάνουν γρήγορα την δουλειά και με ακρίβεια. Κατά την γνώμη μου όμως χάνεται η μαγεία του χειροποίητου.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 02:26:14 μμ »
Καλά τα CNC. Αναμφισβήτητα κάνουν γρήγορα την δουλειά και με ακρίβεια. Κατά την γνώμη μου όμως χάνεται η μαγεία του χειροποίητου.

Βαγγέλη,
αναρωτήθηκα και εγώ πιο πάνω κατά πόσο παραμένουμε ερασιτέχνες όταν χρησιμοποιούμε τόσο εξελιγμένα εργαλεία και μηχανήματα.

Από την άλλη όμως ρε φίλε είναι μαγεία να του λες "κάνε μου παπάδες" και να σου τους κάνει. Όχι ότι είναι και τόσο εύκολο να μεταφράσεις το σχέδιο στον αναγνωρίσιμο G-Code ούτε ότι είναι και τόσο γρήγορο αλλά όπως και να 'χει είναι άλλο πράγμα.

Μου φαίνεται ότι άλλος το βρήκε και άλλος θα το πάρει γιατί εγώ θα το χρησιμοποιήσω και επαγγελματικά.

Υ.Γ. Ψάχνομαι και μάλλον θα βρω τρόπο να μειωθούν δραστικώς τα μεταφορικά.

locrian

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 02:37:19 μμ »

Με ακρίβεια ναι αλλά το πόσο γρήγορα εξαρτάται από το μηχάνημα.
Έχω φίλο που φτιάχνει καβαλάρηδες με CNC και είναι αρκετα αργη διαδικασία διότι το κοπτικό πρέπει να κάνει πολλά περάσματα για να μην καταστρέψει τον έβενο.
Πάντος εγώ φτιάχνω καβαλάρη πιο γρηγορα στο χέρι.
Και κατα την γνώμη μου σίγουρα στην περίπτωση του CNC δεν μπορούμε να μιλάμαι για χειροποίητο όργανο. Και αυτό γιατί εάν κάποιος έχει CNC δεν θα φτιάξει π.χ. μόνο καβαλάρη αλλά εάν μπορούσε να προγραμματισει καλά, θα έφτιαχνε όλο το όργανο.

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 02:55:14 μμ »
Τριαντάφυλλε, σε χαιρετώ.
Συμφωνώ με την άποψή σου μόνο όσον αφορά στην ταχύτητα της εργασίας. Ναι για έναν επαγγελματία που θέλει να βγάλει πολύ δουλειά σε λίγο χρόνο, ένα CNC είναι πολύ χρήσιμο. Γιατί δεν μπορείς να φανταστείς πόσος κόπος και χρόνος χρειάζεται για να φτιάξεις π.χ. μια αξιοπρεπή φιγούρα χειροποίητα.
Ξαναλέω όμως ότι χάνεται η μαγεία του χειροποίητου. Προσωπικά προτιμώ να βλέπω σε μια εκκλησία ένα τέμπλο παραδοσιακά χειροποίητα σκαλισμένο και όχι αυτά τα "κρύα" τέλεια σκαλισμένα με μηχανήματα.
Άλλωστε νομίζω ότι στα παραδοσιακά όργανα είναι όμορφη, ξεχωριστή η επιτηδευμένη ατέλεια του χειροποίητου, σε αντίθεση με άλλα όργανα όπως π.χ. ηλεκτρικές κιθάρες.
Γι' αυτό πιστεύω ότι πολλοί επαγγελματίες γνωστοί για την εξαιρετικά καλή δουλειά τους, εξακολουθούν να εργάζονται με τον παραδοσιακό τρόπο.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 03:10:18 μμ »
Βαγγέλη,
συμφωνώ απόλυτα με όσα λες. Και να' σαι σίγουρος ότι και να το πάρω όταν τελικώς ξεκινήσω να φτιάχνω μπουζούκι δεν θα το χρησιμοποιήσω γιατί η διαφορά μεταξύ του χειροποίητου και του μη χειροποίητου είναι μία και μοναδική.

Οποιοδήποτε χειροποίητο κατασκεύασμα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ.

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 04:20:12 μμ »

Φίλε Πάνο,
σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του νόμου το τελωνείο βάζει δασμούς σε εισαγωγή αγαθών που το κόστος ξεπερνάει τα 150$ (πριν ήταν 200$) συμπεριλαμβανομένων και των μεταφορικών.

Σε κάποιες συνθήκες, κάποιες φορές μπορεί να τη "γλυτώσεις" και σε εισαγωγή άνω των 200$.

Απο Ευρωπαικη ενωση δεν εχει τελωνειο!
Πριν ενα μηνα πηρα εγω το τριβειο μου κοντα στα 800 ευρω και δεν με χρεωσαν καθολου!

θεοδοση

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: στον πισινο του καθε ανθελληνα.
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 06:50:04 μμ »
ΑΝ κοιταξετε στο youtube εχει αρκετες παρομοιες και ευκολες κατασκευες κυριως θα ελεγα για να κανετε σχεδια σε καπλαμαδες και αλλα υλικα και ανοιγμα των τσαμπουκαδων..
μολις ξεμεινετε απο Γη Ελληνικη πουληστε και τις μανες σας

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 07:08:40 μμ »
παντως και εγω ειμαι υπερ του χειροποιητου. το οτι θελω αυτο το μηχανημα δεν σημαινει οτι θα φτιαξω το οργανο με cnc. ποιο πολυ σκεφτομαι για ενα λογοτυπο στις κιθαρες μου που θα ειναι 3d σκαλισμα. ακομα και την φατσα σου μπορεις να κανεις  ;D . απο εκει και περα θα μπορουσα να το χρησιμοποιησω σε αλλες ασχετες μικροκατασκευες γιατι στην κιθαρα δεν μου χρειαζεται καπου αλλου. Και η αγορα του μπηκε στο μυαλο μου μονο λογω της τιμης. παντως αν βρει κανεις καμια πατεντα για τα μεταφορικα θα ειχε ενδιαφερον η αγορα του

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 08:59:32 μμ »
Απο Ευρωπαικη ενωση δεν εχει τελωνειο!
Πριν ενα μηνα πηρα εγω το τριβειο μου κοντα στα 800 ευρω και δεν με χρεωσαν καθολου!

Δημήτρη,
τα έχουμε ξανακουβεντιάσει ότι από Ε.Ε. όλα τα προϊόντα εκτός από αυτοκίνητα και σκάφη αναψυχής είναι αδασμολόγητα.

Γι' αυτό και το κόστος που έδωσα είναι σε δολλάρια, νόμισμα στο οποίο μεταφράζεται οποιαδήποτε τιμή παγκοσμίως και όχι σε ευρώ.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 09:05:34 μμ »
παντως αν βρει κανεις καμια πατεντα για τα μεταφορικα θα ειχε ενδιαφερον η αγορα του
Με αυτα τα χρηματα πας και ερχεσαι Αγγλια με αεροπλανο...ευκαιρια να κανεις και ενα ταξιδακι  ;D
(Ξερω, ξερω...θα με σκοτωσει η γυναικα σου που σου βαζω ιδεες  ;D)

Tags: