Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα σχόλια και την ενθάρυνση! σε παρακινούν να φανταστείς το επόμενο project,
με τις αλλαγές & βελτιώσεις που χρειάζεται, και να ξεκινήσεις την δουλειά! Η χορδιέρα είναι μπουζουκιού, επειδή οι μικρότερες δέν μου γέμιζαν το μάτι

τις φοβήθηκα και έβαλα τέτοια,μεγαλούτσικη κομμάτι,
Τα φιλετάκια τα πήρα απο το Σοφιανό, δέν ξέρω τι, είναι ξύλο πάντως!

και τα δούλεψα όπως δείχνει και ο Ανδρέου ο Δημήτρης, με ψαρόκολλα στο φιλετάκι λίγο λίγο και με ζεστό σίδερο παίρνει την κλίση, και γίνεται η ένωση των ξύλων.
Με τις ντούγιες ξεκίνησα στραβά,διότι απο την έξαψη, και τις κολλήσεις με την ψαρόκολλα, δέν είδα οτι ο άξονας της πρώτης ντούγας κοιτούσε ..Κάιρο, έτσι μετά απο 3-4 τοποθετήσεις, το πήρα χαμπάρι και ήρθαν οι διορθώσεις. Η αρχική σκέψη ήταν να κάνω λεπτές τις ζυγές (σφένδαμος) και φαρδιές τις μονές (καρυδια)
αλλά για να στρώσει το λάθος, ακυρώθηκε το σχέδιο. χαλάλι όμως γιατί μου έμεινε το μάθημα! και θα το βλέπω και θα συμμορφώνομαι

Τα καμάρια είναι εμπνευση απο καμάρια κιθάρας .και τα έκανα έτσι με σκοπό την ελαστικότητα, αλλά δέν μπορώ να πώ υπέρ και κατά ακόμα.
είναι καταγεγραμμένα τα πάντα όμως απο παραμέτρους του καπακιού και αποκρίσεις, και στο μέλλον μπορεί να βγεί συμπέρασμα ελπίζω.
Ήθελα επίσης να τονίσω κάτι, σαν διαπίστωση που έκανα, την σοβαρή επίδραση του καβαλάρη στον ήχο του οργάνου!
θεωρώ πλέον οτι είναι το δεύτερο σημαντικό 'εξαρτημα' μετά το καπάκι,πάνω στο όργανο,
και κάποια στιγμή θα'πρεπε ίσως να κάνουμε ένα θέμα που να αφορά τους καβαλάρηδες.
*Άντε και με τα ασημάκια να μαζευόμαστε σιγά σιγά σε καμμιά φωτιά μπροστά!!