Αποστολέας Θέμα: Einhell  (Αναγνώστηκε 1749 φορές)

mkaloupis

• Jr. Member
  • **
Einhell
« στις: Ιουλίου 07, 2016, 01:33:48 μμ »
Καλησπερα. Κοιτούσα τιμές για ηλεκτρικά εργαλεία κι έχω βρει πολυ οικονομικα τα Einhell (και τα parkside νομίζω που προωθεί το lidl αν θυμάμαι καλά). Η χρήση που θα κανω θα ειναι απολυτως ερασιτεχνική, δηλαδή πολύ ελαφριά και μια στο τοσο. Αξιζει να παρω Einhell ταινιολειαντηρα και κορδελα ή θα τα πληρώσω δυο φορές; Εχει κανεις εμπειρια;

tseros

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 4
Απ: Einhell
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 07, 2016, 02:08:31 μμ »
Δεν αναφέρεις τα ποσά που θέλεις να διαθέσεις. Πάντως συνήθως  ισχύει το ότι δίνεις παίρνεις. Έχω μια κορδέλα EINHELL 250 watt και δε λέει και πολλά πράγματα την είχα πάρει κοντά στα 120 ευρώ. Αν δεν βιάζεσαι και ψαχτείς μπορείς να βρεις ευκαιρίες σε μεταχειρισμένα με πολύ καλή τιμή. Από ταινιολειαντήρα δεν κατέχω και πολλά πράγματα. Πάντως η parkside για τα λεφτά της είναι καλή + το ότι έχει και τρία χρόνια εγγύηση (έχω διάφορα μηχανήματα) απλώς δεν τα βρίσκεις συνέχεια.

mkaloupis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 07, 2016, 03:29:44 μμ »
Θα ήθελα να διαθέσω το μικροτερο δυνατό ποσο, γι αυτό και μιλαω για τα einhell . Η ερωτηση επεκτεινεται σε αναζήτηση καλης μαρκας ηλεκτρικων εργαλείων σε χαμηλή τιμη!

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 07, 2016, 06:00:05 μμ »
Έχω μια ηλεκτροκόλληση των 70 ευρώ, ένα dremelάκι των 50 ευρώ και ένα τρυπάνι που το βρήκα σε προσφορά 30 από 50 ευρώ. Όλα της Einhell. Τα δουλεύω όλα ερασιτεχνικά αλλά αρκετά μπορώ να πω. Τη θεωρώ αξιόπιστη την Einhell. Ίσως η καλύτερη από τις οικονομικές επιλογές κατά τη γνώμη μου. Από κορδέλες δεν έχω ιδέα για το παραμικρό, αλλά τον ταινιολειαντήρα θα τον έπαιρνα με κλειστά μάτια!
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 08, 2016, 07:25:34 πμ »
Για μένα σαν πρώτο εργαλείο παρε ρουτερ. Και τον ταινειολειαντηρα Άστον πιο πίσω. Αν μπορείς να περιμένεις να πάρεις του λιντλ είναι καλά γιατί έχει ένα σαρανταρι με κοπτικα (μετρια)  Αλλά με τρία χρόνια πραγματική εγγύηση. Από εκεί και πέρα τα εινχελ είναι τίμια για τα λεφτά τους και φαίνεται να αντιλαμβάνεσαι τι χρήση θέλουν όποτε θα είσαι πολύ οκ

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 08, 2016, 09:19:36 πμ »
Ἀγαπητέ φίλε mkaloupis καλημέρα .
Ἐγώ ἔχω τριβεῖο τανκς τῆς einhell . Ἡ ταινία ἔχει φἀρδος 100 χιλιοστά καί μῆκος περιμέτρου περίπου 915 χιλιοστά , καί ὁ τύπος τοῦ ἐργαλείου εἶναι : BT-US 400 . Εἶναι ἀξιόπιστο ὅσον ἀφορὰ τήν ἐπιπεδότητα τῆς ἐπιφάνειας πού εἶναι κάτω ἀπό τήν ταινία , δηλαδή δίνει ἐπίπεδες - πλανισμένες ἐπιφάνειες , οἱ ὠφέλιμες διαστάσεις εἶναι 10 ἐπί 35 ἑκατοστά περίπου , ἔχει τρόπο νά τεντώσης τήν ταινία , ἀλλά τό μοτέρ του δέν εἶναι ἀρκετά ἰσχυρό ὥστε νά πατήσης πολύ δυνατά τό ξύλο πού τρίβης γιατί , ἄν πατήσης δυνατά , ἡ ταινία σταματάει καί γυρίζει μόνο ὁ ἕνας κύλινδος  , θέλει ἐλαφρύ πάτημα , ἀργό τρίψιμο . Μά καί ἔτσι πρέπει γιά νά μή φαγωθῆ ἀπότομα τό ξύλο , παραπάνω ἀπό ὅτι χρειάζεται . Ἄν κόβει ( εἶναι καινούργια ) ἡ ταινία , τρίβει ἱκανοποιητικά . Για τό πρόχειρο  πλάνισμα τῆς δούγας εἶναι κατάλληλο , πρῶτα ἀπό τό δεξιό καί ὕστερα ἀπό τό ἀριστερό μέρος τῆς κάθε πλευρᾶς ( ὁλόκληρη δέν τήν χωρεῖ λόγω φάρδους ) . Νομίζω ὅτι ἔχει καί ὑποδοχή γιά ἠλεκτρική σκούπα . Μπορεῖ νά βιδωθῆ σέ πάγκο ἀλλά δέν χρειάζεται , δέν ἔχει κραδασμούς . Στήν έλεύθερη ( μία ) καμπύλη του μπορεῖς νά τρίψης κοῖλα ἐξαρτήματα τοῦ ὀργάνου π.χ. τό χερουλάκι ξύλινου κλειδιοῦ βιολιοῦ κ.λ.π. Ἀπ'  ὅτι θυμᾶμαι ἔχει γύρω στά 100 ευρώ .Οἱ ταινίες πωλοῦνται σέ σέτ ( 60 - 100 - 120 ) , 10 ευρώ τό σέτ . Ἔχει ἀρκετά εὔκολο τρόπο ἀλλαγῆς τῆς ταινίας . Εἶμαι εὐχαριστημένος .

Tags: