Βασικα επειδη δε μπορω να φτιαξω οσα θελω για να τα δοκιμασω,δεν εχω το χρονο,την εμπειρια και το υλικο....ισως με τον καιρο υλοποιηθουν πολλα,ωστοσο καλο ειναι να υπαρχει συζητηση,δε νομιζω να ειμαι ο μονος που αναρωτιεται πανω σε αυτα!
Ηδη αναφεραμε καπακια με παραλληλα νερα προς τον αξονα του οργανου,καπακια με νερα ///\\\ και καπακια με μη παραλληλα νερα(ακανονιστα)....ολες οι περιπτωσεις που αναφερατε λετε οτι εβγαζαν πολυ καλο ηχο.Οποτε η τιποτα δεν αποτελει κανονα για τα καπακια η εφοσον δεν εχουμε παραλληλα νερα ,πειραζουμε κατι αλλο ωστε να ισοσταθμιστει η ποιοτητα του ηχου.
Ρωτησα για το υψος της καμπυλοτητας των καπακιων και τη σημασια της,πηρα την απαντηση οτι γινεται για να μη βουλιαξει το καπακι απο την πιεση του καβαλαρη,πολυ λογικο.Με το κουτο μου το μυαλο και εφοσον συνεχως διαβαζω για "μικροπραγματα" που επηρρεαζουν την αποδοση ενος οργανου λεω...Με την καμπυλωση του καπακιου αυξανεται ο χωρος μεσα στο σκαφος...οποτε και ο αερας που εσωκλειεται,κατι δε θα αλλαζει στο συντονισμο;...τι ομως;
Αν διναμε αρνητικη καμπυλοτητα στα καμαρια μας και ειχαμε ενα μονιμως βουλιαγμενο καπακι μελετημενο ωστε να αντεξει την πιεση του καβαλαρη;
Προσπαθω να κατανοησω τη δομη ενος οργανου...κι οπως εχω πει παλιοτερα εκλαμβανω το οργανο σαν μια κονσολα και προσπαθω να καταλαβω ποιο διακοπτακι ρυθμιζει την καθε παραμετρο....πριμα,μπασα,βαθος,διαρκεια και παει λεγοντας!