Αποστολέας Θέμα: Λαούτο (διασκευή). 1η κατασκευή  (Αναγνώστηκε 7175 φορές)

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
  • Αγαπημένο ξύλο: όχι άλλο μαόόόνιιι...
Απ: Λαούτο (διασκευή). 1η κατασκευή
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 17, 2016, 03:55:59 μμ »
Καλλιτεχναρα μου!!!!

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 17, 2016, 09:22:11 μμ »
Μπράβο πολύ ωραίο

vagbof

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: maple
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 19, 2016, 07:12:05 μμ »
Πρώτο όργανο ; Δηλαδή πως,απο που ...τι γίνεται εδώ πέρα ρε παιδιά ;Συγγνώμη, τα έχω χάσει.ΜΠΡΑΒΟ, τι άλλο να πω;

Γκ. Κωστας

• Sr. Member
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 20, 2016, 12:13:30 μμ »
πολλα μπραβο φιλε μου.για πρωτο οργανο ειναι απιστευτο. :)
σκεψου να ειχες και χρονο να φτιαχνεις οργανα {celebrate012}

panagiotis.lp

• Full Member
  • Η2Ο
  • Αγαπημένο ξύλο: ελια,καρυδια,κεδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 5
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 21, 2016, 09:03:08 μμ »
Να κάνω μία ερώτηση
τα τάστα στο καπάκι τη είναι και πως μπαίνουν;

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 22, 2016, 09:57:49 πμ »
Ἀγαπητέ φίλε GIOVOU , ἀπό τά λίγα πού ξέρω καί ἀπό ἄλλα λαοῦτα πού ἔχω δεῖ στό παρελθόν , τά τάστα στό καπάκι εἶναι κολλητά , διότι στήν περιοχή αὐτή δέν εἶναι δυνατόν νά δεθοῦν μπερντέδες . Ἀπό ὄτι θυμᾶμαι τά τάστα ἦσαν λεπτά ξυλάκια σάν σπιρτόξυλα λευκοῦ ἤ μᾶλλον κρέμ χρώματος , ἴσως γιά νά μήν ξεχωρίζουν ἀπό τό καπάκι , ἀλλά φοβᾶμαι ὅτι , μέ τήν πίεση τῶν χορδὼν , σιγά - σιγά θά δημιουργηθῆ κοίλωμα στό κάθε ξυλάκι μέ ἀπότέλεσμα νά τσιρίζη ἡ χορδή καθώς μπορεῖ νά ἀκουμπάη στό ἑπόμενο τάστο . Ἴσως εἶναι καλύτερα νά κολληθοῦν ἐβένινα " σπιρτόξυλα " μέ ἰσχυρή κόλλα ξύλου ἤ ἀκόμη καλύτερα τάστα γιά μπουζούκια ἤ μπαγλαμάδες πού εἶναι στενότερα μέ κόλλα στιγμῆς ( νομίζω λέγεται κυανοακρυλική ) , πού αὐτά δέν δημιουργοῦν κοιλότητες . Ἄν χρησιμοποιήσης κόλλα στιγμῆς πρέπει νά προσέξης νά μήν ἔρθει σέ ἐπαφή ἡ κόλλα μέ τό δάχτυλο , γιατί κολλάει ἀμέσως ὅπου ἀκουμπήσει . Θά πρέπει νά κρατᾶς μέ τσιμπιδάκι ( πουλιέται στά καταστήματα πού πουλοῦν ψηφίδες γιά ψηφιδωτό - Παπαδόπουλος 210 2710338 , ART CENTER 210 5202900 τό στέλνουν ἐπί ἀντικαταβολῆ στό σπίτι μέ Courier )  τό τάστο πού θά κολλήσης ἕτοιμο κομμένο στά μέτρα πού πρέπει και γυαλοχαρτισμένο , καί θά τό ὁδηγεῖς μέ μιά ὀδοντογλυφίδα . Ἐννοεῖται ὅτι θά πρέπει νά εἶναι σημαδεμένες οἱ θέσεις πού θά κολληθοῦν αὐτά τά τάστα ἐκ τῶν προτέρων .
Τώρα μόλις εἶδα ὅτι ἡ ἐρώτηση δέν ἔγινε ἀπό τόν κατασκευαστή ἀλλά ἀπό τόν φίλο panagiotis.lp καί σκέφθηκα νά τήν σβήσω . Τήν ἀφήνω ὅμως , γιατί μπόρεῖ σέ κάποιον νά φανῆ κάτι χρήσιμο . Φίλε Giovou , συγνώμη ἄν κάτι εἶπα λάθος καί διόρθωσέ με . Καλή συνέχεια . Ἐλπίζω νά γνωριστοῦμε στήν ἔκθεση .   

Βουλγαρίδης Γιώργος (Giovou)

• Full Member
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 22, 2016, 10:31:51 μμ »
Τα "τάστα" επάνω στο καπάκι, ή αλλιώς "καλαμάκια" είναι όντως φιλετάκια από έβενο. Το θέμα τις κόλλας με απασχόλησε λίγο μιάς και έπρεπε να τα κολλήσω πάνω από την γομαλάκα (λούστρο). Την λύση μου έδωσε η εποξική κόλλα 2 συστατικών  που πραγματικά κολλάει σε μεγάλη ποικιλία επιφανειών. Λιπαρές και μη..... Τα λέμε στην έκθεση!  :)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 22, 2016, 11:57:59 μμ »
ΣΙΓΑ ΜΩΡΕ ΜΗ ΛΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ . ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΚΑΠΟΙΟΣ?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2018, 12:55:53 πμ »
Γιωργο μπραβο για την δουλεια σου .τι κλιμακα ειναι το λαουτο?μπορει αν αλαξει χορδες να παιζει σε στεριανο και σε κρητικο κουρδισμα με την ιδια κλιμακα?

Βουλγαρίδης Γιώργος (Giovou)

• Full Member
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2018, 07:12:26 μμ »
Είναι κλίμακα 68εκ. Στεριανό. Το δοκίμασα με χορδές και κούρδισμα κρητικού και ήταν πολύ χαλαρές οι τάσεις των χορδών. Νομίζω πως θέλει τουλάχιστο 70εκ κλίμακα για κούρδισμα σε κρητικό.

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2018, 09:10:41 πμ »
Φίλοι Γιῶργο καί Γιῶργο καλημέρα ,
Γράψτε μου , τί κούρδισμα ἔχουν οἱ δύο τύποι λαούτων , τό Στεριανό καί τό Κρητικό ἀπό τίς μπάσσες πρός τίς λεπτές χορδές ; νομίζω πώς ἔχω κάποια λύση .

Tags: