Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή ξύλινης σανίδας kitesurf...  (Αναγνώστηκε 4868 φορές)

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυα
  • Αριθμός κατασκευών: 1
Απ: Κατασκευή ξύλινης σανίδας kitesurf...
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 14, 2016, 03:43:31 μμ »
ΧΑ ΧΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΡΕ. ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΣΚΙ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΑ ΠΕΔΙΛΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ
μετά το μπούζούκι αυτό θα είναι παιχνιδάκι.. {celebrate005} {celebrate005} {celebrate005}
μόλις ξεκινήσω θα ποστάρω φώτος..

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 14, 2016, 06:36:16 μμ »
Σχετικά με το snpowboard είχα αγοράσει το ποιο φτινό που βρήκα στο ιντερνετ , με αυτό έμαθα και γενικά με αυτο τσουλούσα μέχρι που την τελευταία φορά φέτος που πήγα ελλατοχόρι και το σανίδι μου απλά δέν τσουλούσε...είχα τόσες χαρακιές απο κάτω...και λέω θα πάω να νοικιάσω μήν πάει τζάμπα η μέρα ε νοικιασα ένα καλό με βοηθησε εκεί το παλικάρι στα ενοικιαζόμενα... τι να σ πω...λές και έκανα snowboard πρώτη φορά...η αίσθηση που είχα..η ευκολία στους ελιγμούς..τρελάθηκα πορόθηκα πολύ άσχημα οπότε το σανίδι θα το δωρίσο στον αδερφό η σε κανα φίλο και του χρόνου νάμαστε καλά θα πάρω άλο!

Ελατοχώρι ε? Τις καλές εποχές φίλε είχα γυρίσει όλα τα βουνά της Ελλάδας και είχα βγει και έξω στο 3 valees. Πίστεψέ με το Ελατοχώρι ήταν το αγαπημένο μου. Μικρό, όμορφο, είχε κάτι ρε παιδί μου.. Άσε τα σφηνάκια σε εκείνη την μικρή καντίνα την ξύλινη εκεί πάνω. Όχι το κάτω σαλέ, κατάλαβες. Αν το συνεχίσεις το σπορ πάντως βρες έναν καλό επαγγελματία να σε καθοδηγήσει με την αγορά της σανίδας. Εγώ όλο σκέφτομαι να πουλήσω το δικό μου και όλο το αναβάλλω μπας και καταφέρω να ανέβω βουνό, αλλά πού...
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

Πασχάλης

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Σημύδα, Δρυς
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 14, 2016, 07:51:47 μμ »
Παράθεση από: mastoras007
  Σανίδι θα πάρω έτσι κ αλιώς αλλά με τρώει να φτιάξω ένα!
Μίλησα με φίλο ξυλουργό και μου είπε οτι είναι πολύ δύσκολο να λυγήσει εκτός αν το αφήσω μέσα στο νερό 2-3 μέρες να ποτήσει καλά το κόντρα πλακέ θαλάσσης!
Φίλε Μάστορα,

Η δυσκολία του λυγίσματος του κόντρα πλακέ εξαρτάται κυρίως από το πάχος της σανίδας και τη φορά των νερών του ξύλου. Στο τρίστρωμο, η διαφορά λόγω των νερών είναι εμφανέστερη. Αν δεις στο θέμα frame drum στην ενότητα άλλα όργανα θα δεις ότι πόσο πολύ λύγισαν χωρίς μούλιασμα παρά μόνο με πολύ βρέξιμο με το ψεκαστίρι της πλευράς που είναι σε έκταση.
Σου προτείνω λοιπόν να πάρεις 3 χιλ.κ.π. και να φτιάξεις μια μήτρα που με σφιχτήρες θα εφαρμοσεις επάνω της το νοτισμένο κόντρα πλακέ. Αν θα βάλεις και υαλοΰφασμα με εποξική γύρω γύρω τότε δεν χρειάζεται να είναι θαλάσσης το κόντρα πλακέ, απλό οκουμέ κάνει. Αν δε κάνεις δύο ίδια μορφολογικά  σανίδια και ανάμεσα βάλεις φελιζόλ  ή dow, θα έχεις και όγκο και στιβαρή κατασκευή και λίγο βάρος.
Ο έξυπνος, μαθαίνει από τα λάθη του
Ο σοφός, από τα λάθη των άλλων
Ο βλάκας, ποτέ...

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυα
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 15, 2016, 12:47:38 μμ »
Οταν λές να βάλω φελιζόλ ανάμεσα πώς το ενοέις? πχ μια στώση ξύλου μια φελιζολ και μετά πάλι ξύλο?
Οποτς τα σκευτηκα εγώ είναι το εξής...
να πάρω κόντρα πλακέ 3-4 χιλιοστά να κόψω 3 ιδια κομμάτια να τα λυγήσω το ίδιο και τα 3 μετα να πάρω το 1 απο τα 3 και να κόψω το εσωτερικό του να κάνω δηλαδή μια μεγάλη τρύπα μέσα, να αφιρέσω υλικό  τκαι να μεινει μόνο το περιμετρικό του...
μετά να κολλήσω το 1ο με το κομμένο και έπειτα να γεμήσω το κενό ολο που θα εχει με φελιζολ οπος είπες πχ η με κανα αφρος πολυουρεθανης και απο πάνω να κλείσει με το τελευταό κόντρα πλακέ.. τι λέτε?
ισος το μεσαίο να το βάλω ποιο φαρδύ για να είναι περισοτερο κούφιο μέσα..
καί τέλος να το καλύψω με αυτο το υαλόνημα που ανεφερες..εκτός αν βρώ οικονομικό ανθρακόνημα..

Tags: