Καλησπέρα.
φέτος ξεκινώ αυτό όμορφο σπόρ.
Δέν πρόκειτε για κατασκευη οργάνου αλλα έιναι ξυλινη κατασκευη και είπα να απευθηνθώ σε εσάς αφου μετά απο κατασκευη μπουζουκιού αυτό θα είναι παιχνιδάκι..(υποθέτω)
θα πάρω εξοπλισμό έτοιμο αλλα γενικά πιάνομαι με της κατασκευές και μαρέσει πολύ να κατασκευάζω πράγματα,
θέλω λοιπόν να κατασκευάσω μια σανίδα kitesurf απο ξύλο και ίσος την επενδύσω με ύφασμα ανθρακονήματος (ίσος)..
ελπίζω να μήν είναι πολύ άκυρο εδω αυτο το θέμα...
επιδί ευτιαξα μπουζούκι σκευτομαι οτι η κατασκευη μιας τέτοιας σανίδας είναι πολύ ευκολότερο...(ενα σανίδι είναι τελος πάντον...)
ελπίζω να με βοηθήσετε λίγο στην σωστή επιλογή των υλικών και την επεξεργασία τους!!!
Αρχικά πρέπει να επιλέξω ξύλο.. σκευτομαι για πέυκο 2 φύλα τα οποία θα κολλήσουν μεταξύ τους..η μήπος να πάρω αρκετές ταβλες και να της κολήσω μεταξύ τους?
σάν κατασκευη είναι πολύ απλή ενα ορθογόνιο περίπου 134x 38 πόντους με στρογγυλεμένες γωνίες θα είναι..
αυτό που κολλάω λίγο είναι το πώς θα κάνω της άκρες τους καμπυλωτές..μπρός πίσο να έχουν μια κλήση προς τα πάνω η ακόμα και όλο το σανίδι να έχει μια στρογγυλεμένη κλήση απο το κένρο μέχρι της άκρες..
αυτό πός θα το πετύχω?
σκευτόμουν να βουτήξω όλο το ξύλο μέσα στο νερό για κάμια ώρα και μετα να το βάλω πάνω σε κάποια αυτοχέδια κατασκευη με σφυκτήρες και ταυτόχρονα να το ζεστένω με σίδερο η και με μπιστολάκι μαλιών και όσο περνάει η ώρα να σφίγκω περισότερο ώστε να πάρει το σχήμα..είναι καλή ιδέα η θα ραγίσει το ξύλο? θα έχει πάχος περίπου 1,5 -2 πόντους.. γιαυτό σκευτόμουν να βάλω 2 φύλα και να τα λυγύσω χώρια και μετά να τα κολλήσω...
πείτε καμια ιδέα..τι ξύλο θα βόλευε περισότερο?πευκο?κοντρα πλακέ θαλάσσης?κάτι καλύτερο?
ενοείτε μετα θα μπουν βερνίκια πάνω αφου πρώτα κάνω κάποια πυρογραφία η κάποιο χρωματιστό σχέδιο με κάποιο τρόπο..
οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν χρήσιμη... ένας οδηγός για αρχή είναι αυτος εδω που είδα
http://www.kitesurfingschool.org/board.htm απλά εδώ δέν έχουν λυγισμένα τα σανίδια οπός θέλω εγώ να κάνω..
ευχαριστώ πολύ!!