χτες έκανα μια μικρο-επισκευούλα και είπα να την ανεβάσω:
στον τζουρά που έχω αφήσει για λίγο στην άκρη είχα ένα ατύχημα, στο λιμάρισμα της "ροζέτας" έσπασε ένα φυλλαράκι
εδώ όπως ήταν αρχικά
κι εδώ σπασμένο
Στην αρχή είπα να το αφήσω έτσι, αλλά κάτι δεν μου καθόταν καλά. Έκοψα λοιπόν ένα κομματάκι από το ίδιο ξύλο του καπακιού - τα νερά δεν ταίριαξαν ακριβώς, αλλά ...κάπως καλά ήταν
(την σέγα την έχω από το ... Δημοτικό, γι αυτό είναι σκουριασμένη και στραβή, αλλά δεν την αλλάζω - το πριονάκι όμως κάνει θαύματα, έχω ξαναγράψει γι αυτό εδώ
http://www.luthier.gr/index.php?topic=2003.msg48427#msg48427)
η διαμόρφωση και τα εργαλεία (κοπίδι και λιμάκια)
αυτήν την έβγαλα για να φανεί το μέγεθος του φυλλαρακίου
όλα καλά, αλλά το πιο δύσκολο ήταν η κόλληση. Δεν μπορούσα να το πιάσω καλά ούτε με τσιμπιδάκι, κι όταν τα κατάφερνα, καθώς προσπαθούσα να το βάλω στη θέση του, λίγο στραβά να ακουμπούσε στα πλαϊνά κομμάτια έπεφτε μέσα.
Μετά από δυο τρεις απόπειρες αποφάσισα να βάλω ένα "νάρθηκα" από καπλαμά εσωτερικά - παρόλο που ήθελα να τον αποφύγω γιατί θα προσέθετε περισσότερη δουλειά στα τελειώματα, καθώς θα φαινόταν από το πλάϊ, όπως κι έγινε.
κι άλλες αποτυχημένες απόπειρες, παρά τον νάρθηκα (έπεφτε μέσα και το ψάρεψα αρκετές φορές, πάλι καλά που δεν το έχασα), αλλά στο τέλος κόλλησε (κυανακρυλική gel).
Φάγωμα με λίμα τα σόκορα (και νάρθηκα), τρίψιμο - στοκάρισμα (με αραιωμένο στόκο και πινέλλο) - τρίψιμο και τέλος. Βγήκε λίγο πιο λεπτοκαμωμένο απ' ό,τι ήθελα, αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.
[ Invalid Attachment ]