Χαίρετε κόσμε!
Τελείωσα μια ηλεκτρική και θέλω να τη βάψω και μου ζήτησαν να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα:
[attachimg=1]
Η κιθάρα είναι σχεδόν- prs με quilted maple καπάκι.Αυτή:
[attachimg=2]
Σκεφτόμουν να τη βάψω με ανιλίνες σε σκόνη της clou (παίζει κάτι καλύτερο?). Τώρα θέλω τη γνώμη σας, όσον αφορά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Καταρχήν, τα νερά θέλουν τόνισμα ή όχι? Συνήθως την περνάνε πρώτα με ένα μαύρο (σκούρο μωβ νομίζω καλύτερα) και την τρίβουν ώστε να μείνει το χρώμα μόνο στα νερά. Από κει και πέρα το χρώμα πως σας φαίνεται, ή μάλλον πως μπορώ να το πετύχω? Δεν είναι ακριβώς μωβ, δεν είναι ακριβώς μπορντό, πρέπει να κάνω μια μίξη κάποιων χρωμάτων. Δε περιμένω να μου πείτε "θα βάλεις 2 μέρη κόκκινο,1,5 μπλε, 3 πράσινο κλπ", εννοείται θα πειραματιστώ σε ρετάλια, απλά θέλω μια αρχική κατεύθυνση, καταρχήν τι χρώματα να πάω να πάρω και πως θα το προσεγγίζατε με το μάτι που τη βλέπετε.
Το ντεγκραντέ θα το κάνω με αερογράφο μάλλον.
Σκέλος δεύτερο: βάφω κατευθείαν στο ξύλο και μετά περνάω sealer και βερνίκι? Κάπου είχα διαβάσει ότι "κλειδώνουν" κάθε χέρι χρώματος με σίλερ, αλλά μου φαίνεται πολύ κακό για το τίποτα. Μετά -αν όλα παν καλά- θα το περάσω καμια αλοιφή της 3Μ. με πιστόλι άνω δοχείου τα βερνίκια, με μπάλα το χρώμα. Καλά τα σκέφτομαι?