Αποστολέας Θέμα: Τζουρομπούζουκο  (Αναγνώστηκε 6048 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: Τζουρομπούζουκο
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 23, 2016, 07:38:04 μμ »
ΕΙΔΕΣ? ΣΤΑ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΙΩΣΗΦ......
ΚΙ ΕΣΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗ ΜΑΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ. ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΕΚΠΟΙΟΥΝ ΕΝΑ ΚΡΥΦΟ ΤΟΥΣ ΒΙΤΣΙΟ............................ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ!!!!!!!!
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 23, 2016, 08:08:39 μμ »
ΚΙ ΕΣΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗ ΜΑΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ. ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΕΚΠΟΙΟΥΝ ΕΝΑ ΚΡΥΦΟ ΤΟΥΣ ΒΙΤΣΙΟ............................ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ!!!!!!!!

Ο αξέχαστος Γιάννης Καλαμίτσης έλεγε σ΄ένα φίλο του που σκόπευε να παντρευτεί.

" Γιώργο , κοίτα να έχεις πάντα τον τελευταίο λόγο με τη γυναίκα σου "
" Ωραία, και τι θα της λέω ; "
" Ναι , αγάπη μου " !!!   

[ Invalid Attachment ]
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 23, 2016, 09:09:59 μμ »

Χαχαχαχαχαααααα!!!
Δεν παίζεσαι ρε.....
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 23, 2016, 10:35:22 μμ »
Δέχομαι καθημερινά τηλεφωνήματα να πάω τους καρφωσω. Να τους περάσω το ένα να τους περάσω το άλλο. Έχουμε κι εμείς τα τυχερά μας. Μήπως φταίει που στην κάρτα μου Γράφει ξυλουργος ειδικών συσφιξεων παντος τυπου "υδραυλικων" συστηματων? Δεν ξερω ισως

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 23, 2016, 11:01:43 μμ »
Δέχομαι καθημερινά τηλεφωνήματα να πάω τους καρφωσω. Να τους περάσω το ένα να τους περάσω το άλλο. Έχουμε κι εμείς τα τυχερά μας. Μήπως φταίει που στην κάρτα μου Γράφει ξυλουργος ειδικών συσφιξεων παντος τυπου "υδραυλικων" συστηματων? Δεν ξερω ισως

ελα ρε αγορι ειδικων αποστολων .................................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 24, 2016, 12:24:04 πμ »
Είστε μεγάλες ψωνάρες και οι δυο!!!!!!!! {celebrate005} {celebrate018} {celebrate000}
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

damalailama

• Jr. Member
  • **
  • μην πυροβολείτε τον πιανίστα..υπάρχει και ντράμερ!
  • Αγαπημένο ξύλο: συκαμινιά (ικαριώτικη μαυρομουριά)
  • Αριθμός κατασκευών: κάτι λίγα..
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 24, 2016, 11:05:39 μμ »
Ωραία κατασκευή! Όντως ωραίος ήχος, ταιριαστός με τον αναμενόμενο από ένα τέτοιο όργανο! Και όψη που παραπέμπει σε παλιό όργανο.. Πάντως αν το τρίψεις και το ξαναλουστράρεις δε θα χάσει τίποτα, μπορεί να βελτιωθεί!
Αν μου επιτρέπετε τώρα..για τον καβαλάρη: ισχύει πως πρέπει να είναι το 1/2 του μέγιστου πλάτους του καπακιού συν κάτι ακόμα. Η γενική αρχή είναι πως ανάλογα με το πόσο καπάκι θες να ενεργοποιήσεις και πόσο όγκο ή σκάσιμο θες μεγαλώνεις ή μικραίνεις τον καβαλάρη: Μεγάλος καβαλάρης σημαίνει κατανομή της πίεσης από τις χορδές σε μεγαλύτερο εμβαδόν- περισσότερες αρμονικές από το καπάκι, μικρότερος καβαλάρης συνεπάγεται συγκέντρωση της πίεσης σε μια μικρή περιοχή, άρα εντονότερη αντίδραση απο το καπάκι, αυτό που λέμε "ατάκα".
Αυτοί που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα...εκνευρίζουν εμας που τα ξέρουμε!

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 25, 2016, 01:06:39 πμ »
Αν μου επιτρέπετε τώρα..για τον καβαλάρη: ισχύει πως πρέπει να είναι το 1/2 του μέγιστου πλάτους του καπακιού συν κάτι ακόμα. Η γενική αρχή είναι πως ανάλογα με το πόσο καπάκι θες να ενεργοποιήσεις και πόσο όγκο ή σκάσιμο θες μεγαλώνεις ή μικραίνεις τον καβαλάρη: Μεγάλος καβαλάρης σημαίνει κατανομή της πίεσης από τις χορδές σε μεγαλύτερο εμβαδόν- περισσότερες αρμονικές από το καπάκι, μικρότερος καβαλάρης συνεπάγεται συγκέντρωση της πίεσης σε μια μικρή περιοχή, άρα εντονότερη αντίδραση απο το καπάκι, αυτό που λέμε "ατάκα".

Αυτα ειναι που ψαχνουμε με τους καβαλαρηδες τους ατιμους.....χαχαχα,καθε αλλαγη σε μηκος,πλατος,υψος σου δινει αλλο ηχο....επισης αν αλλαξουμε το ξυλο ,αλλαζουν ολα παλι....ρε που μπλεξαμε ...!!!

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 25, 2016, 07:34:51 πμ »
Μεγάλος καβαλάρης σημαίνει κατανομή της πίεσης από τις χορδές σε μεγαλύτερο εμβαδόν- περισσότερες αρμονικές από το καπάκι

...μεχρι ενα ορισμενο σημειο, γιατι αν το παρακανεις και υπαρχει μεγαλυτερο μηκος=παραπανω βαρος στον καβαλαρη, αυτος θα εμποδιζει τις "αρμονικες" του καπακιου
σιγουρα θα υπαρχει μια χρυση τομη στο μηκος, αναλογα του καπακιου (βαρος στιφνοτητα-ελαστικοτητα) και του καβαλαρη (βαρος).
εγω παντα μετρω το βαρος και κρατω στοιχεια, και απορριπτω σε μελλοντικες κατασκευες τα "κακα" σε συνδιασμους αποτελεσματα
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

damalailama

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 25, 2016, 09:23:15 πμ »
Μεγάλος καβαλάρης σημαίνει κατανομή της πίεσης από τις χορδές σε μεγαλύτερο εμβαδόν- περισσότερες αρμονικές από το καπάκι

...μεχρι ενα ορισμενο σημειο, γιατι αν το παρακανεις και υπαρχει μεγαλυτερο μηκος=παραπανω βαρος στον καβαλαρη, αυτος θα εμποδιζει τις "αρμονικες" του καπακιου
σιγουρα θα υπαρχει μια χρυση τομη στο μηκος, αναλογα του καπακιου (βαρος στιφνοτητα-ελαστικοτητα) και του καβαλαρη (βαρος).
εγω παντα μετρω το βαρος και κρατω στοιχεια, και απορριπτω σε μελλοντικες κατασκευες τα "κακα" σε συνδιασμους αποτελεσματα

Σωστός. Και ποικίλει ανάλογα τόσο με το υλικό του καπακιού, όσο και του καβαλάρη. Γι αυτό, για να διατηρήσουμε την κρίσιμη μάζα σταθερή, μπορούμε να αυξομειώσουμε το πλάτος προκειμένου να μην μειώσουμε πολύ το μήκος... Εγώ φτιάχνω δυο καβαλάρηδες και δοκιμάζω, τον ένα τον έχω για δοκιμή μέχρι πέταμα! Βέβαια έχω ακόμα μικρό δείγμα...3 όργανα, τα δυο αλουστράριστα ακόμα...

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 25, 2016, 09:47:31 πμ »
Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ξαναφτιάξω καβαλάρη..
Κατά το τελικό σετάρισμα, αφού άφησα το όργανο μερικές μέρες να δω πως θα συμπεριφερθεί, αποφάσισα να κατεβάσω κι άλλο τις χορδές. Μείωσα λοιπόν το ύψος του καβαλάρη κατά 0.7 χιλ. και με την ανάλογη μείωση του βάρους του, ο ήχος άλλαξε αρκετά, προς το χειρότερο νομίζω. Έγινε πιο μουντός και με μικρότερη διάρκεια. Λιγότερο μεταλλικός και πιο γλυκός ωστόσο. Από όσους το άκουσαν και έπαιξαν και πριν και μετά, σε κάποιους άρεσε, σε άλλους όχι και κάποιοι δεν κατάλαβαν διαφορά.
Εμένα με χάλασε αυτή η αλλαγή, οπότε το μεσημέρι έχει εργαστήριο!
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

damalailama

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 25, 2016, 12:08:43 μμ »
Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ξαναφτιάξω καβαλάρη..
Κατά το τελικό σετάρισμα, αφού άφησα το όργανο μερικές μέρες να δω πως θα συμπεριφερθεί, αποφάσισα να κατεβάσω κι άλλο τις χορδές. Μείωσα λοιπόν το ύψος του καβαλάρη κατά 0.7 χιλ. και με την ανάλογη μείωση του βάρους του, ο ήχος άλλαξε αρκετά, προς το χειρότερο νομίζω. Έγινε πιο μουντός και με μικρότερη διάρκεια. Λιγότερο μεταλλικός και πιο γλυκός ωστόσο. Από όσους το άκουσαν και έπαιξαν και πριν και μετά, σε κάποιους άρεσε, σε άλλους όχι και κάποιοι δεν κατάλαβαν διαφορά.
Εμένα με χάλασε αυτή η αλλαγή, οπότε το μεσημέρι έχει εργαστήριο!
Δοκίμασε να τον κάνεις λίγο πιο μακρύ και με μικρότερες υποκοπές δεξιά- αριστερά από το κοκκαλάκι. Ο ήχος θα γίνει πιο μπάσος και πιο ογκώδης. Και για να ξαναβρείς το σκάσιμο παίξε με το πάχος...

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 25, 2016, 01:02:00 μμ »
Ο καβαλαρης δλδ δουλευει σαν εκουαλαϊζερ επανω στο καπακι.....αν εχω καταλαβει σωστα!!!

damalailama

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 25, 2016, 04:08:34 μμ »
Ο καβαλαρης δλδ δουλευει σαν εκουαλαϊζερ επανω στο καπακι.....αν εχω καταλαβει σωστα!!!
ουδέν ακριβέστερον τούτου.. Είναι το φυσικό φίλτρο των αρμονικών που μπορεί να αποδώσει το καπάκι, και το αποτέλεσμα βέβαια εξαρτάται και από το υλικό του. όπως αναφέρθηκε παραπάνω από άλλον φίλο.

Tags: