Αποστολέας Θέμα: Τζουρομπούζουκο  (Αναγνώστηκε 6061 φορές)

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
Τζουρομπούζουκο
« στις: Μαΐου 20, 2016, 06:52:19 μμ »
Η χαρά μου είναι μεγάλη, αφού τελείωσε το πρώτο όργανο που κατάφερα με δούγιες!
Με σκάφος μεγαλύτερο από τζουρά αλλά αρκετά μικρότερο από μπουζούκι και κλίμακα 67 εκ. αποφάσισα να το πω τζουρομπούζουκο (και όχι μεσομπούζουκο, για να μη στραβώνει κι ο Ζαρκάδας  ;D )

Τέλοσπάντων σκάφος οξυά-ιρόκο, μανίκι δρυς με δυο κόντρες ιρόκο, καπάκι έλατο, ταστιέρα έβενος.
Με το βερνίκι και ειδικά στο καπάκι τα έκανα σαν τον κ@λο της μαϊμούς, αλλά αποφάσισα να το αφήσω έτσι για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι οτι δεν την παλεύω να το ξανακατεβάσω και να ξαναλουστράρω, άσε που μιας και θα το κρατήσω αυτό το όργανο για μένα, καλό είναι να το βλέπω και να θυμάμαι τη μαλακία που έκανα και να μη βιάζομαι άλλη φορά. Και ο δεύτερος είναι οτι όσοι το είδαν τους άρεσε που φαίνεται έτσι παλιακό και ταλαιπωρημένο. Τι να πώ εγώ. Ότι θέλει ο λαός!

[ Invalid Attachment ]

Και ο ήχος (δεν παίζω εγώ ευτυχώς! είναι ο Αντρέας από την Τετράς του Πατρέα):

https://www.youtube.com/watch?v=wBS1u-7pPyM

https://www.youtube.com/watch?v=Y0RfkVV01L4
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

john 2004

• Hero Member
Απ: Τζουρομπούζουκο
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 20, 2016, 08:10:39 μμ »
Ωραιο Δημητρη!  Οσο για το καπακι, απο τις φωτογραφιες δεν φαινεται και τοσο κακο οπως λες, μια χαρα ειναι.

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 20, 2016, 08:25:48 μμ »
Εμένα φίλε μ αρέσει που δείχνει παλιό. Αυτή η εικόνα της ταλαιπωρίας - που δεν γίνεται από πρόθεση - μου βγάζει ένα ιδιαίτερο άρωμα αλήθειας . Κατά τη γνώμη μου , η ταπεινή ομορφιά του , το κάνει ξεχωριστό , τουλάχιστον στα δικά μου μάτια , και στον κώδικα εκείνων των αξιών που με συγκινούν. Το οργανο τραγουδάει μια χαρά στα χέρια του φίλου σου . Ωραία η ατμόσφαιρα !

Θέλω να το χαρείς κι εσύ !  {celebrate018}  {celebrate018}  {celebrate018}
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Μήτσος

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 20, 2016, 10:05:41 μμ »
μπράβο Δημήτρη...ωραίος ήχος παλιακός!!

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: ουκ εστιν αριθμός
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 20, 2016, 10:18:04 μμ »
Αξιαγάπητο και επιθυμητό δεν γίνεται ένα όργανο επειδή γυαλίζει  εκτυφλωτικά ή επειδή δείχνει αψεγάδιαστο, αλλα για πολλά άλλα πράγματα . Παίζει ωραία κι αυτο είναι που μετράει.
Καλόπαιχτο νά 'ναι

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 20, 2016, 11:20:21 μμ »
Μπράβο Δημήτρη πολύ ωραίο ηχητικά αλλα και το καπάκι που δεν σου αρεσει φοβερό γιατι μοιάζει με παλιό
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 20, 2016, 11:38:19 μμ »
δυστυχώς δεν μπορώ να το ακούσω... αλλά από εικόνες "σκίζει" Δημήτρη!!! συγχαρητήρια!!!
και αυτό το σκάφος ρε παιδί μου είναι καταπληκτικό - μ΄άρεσε πολύ στη φωτογραφία που φαίνεται η ένωση κολλάντζας - πλαϊνών, πολύ "δυναμικές" γραμμές

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 21, 2016, 07:41:42 πμ »
παρα πολυ καλος ηχος μπραβο δημητρη!οσο για την εμφανιση αν σου αρεσει (εμενα μ αρεσε) εσενα εμας δεν μας πεφτει λογος

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 22, 2016, 09:48:47 μμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
Ήδη έχω αρχίσει διορθώσεις στο καλούπι για να υπάρξει συμμετρία. Μένει να κόψω και δουγιες για να ξεκινήσει το επόμενο.
Καλές κατασκευές σε όλους!

Γκ. Κωστας

• Sr. Member
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 22, 2016, 10:58:15 μμ »
Μπραβο Δημήτρη
Ωραιος ηχος και Πολυ ωραιο σχημα σκαφους.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 23, 2016, 12:32:34 πμ »
ΩΡΑΙΟΣ ΗΧΟΣ ....................ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ. ΕΓΩ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΑ ΤΟΝ ΚΑΒΑΛΑΡΗ ΛΙΓΟ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Tempest

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: Στο ξεκίνημα...
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 23, 2016, 08:20:03 πμ »
Γεια σου ρε Δημήτρη με τα ωραία σου!  :)
«Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη… Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων…»

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 23, 2016, 08:50:01 πμ »
ΩΡΑΙΟΣ ΗΧΟΣ ....................ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ. ΕΓΩ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΑ ΤΟΝ ΚΑΒΑΛΑΡΗ ΛΙΓΟ

Κι εγώ θα έκανα λίγο πιο μακρύ τον καβαλάρη. Και με την αφορμή αυτή να ρωτήσω. Κάπου διάβαζα ότι το μήκος του καβαλάρη συνηθίζεται να γίνεται λίγο πιο μεγάλο από το μισό του μέγιστου πλάτους του καπακιού. Ισχύει ;

Ασχετο με τα προηγούμενα αλλά δεν θέλω να το αφήσω ασχολίαστο. Δημήτρη ζηλεύω την αυλή του σπιτιού σου και γενικότερα όλες τις αυλές ( όχι βέβαια και τους "αυλικούς" ) Αν έχει και ησυχία και σκιά, δεν θα ξεκόλαγα.  :)
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 23, 2016, 02:46:55 μμ »

Κι εγώ θα έκανα λίγο πιο μακρύ τον καβαλάρη. Και με την αφορμή αυτή να ρωτήσω. Κάπου διάβαζα ότι το μήκος του καβαλάρη συνηθίζεται να γίνεται λίγο πιο μεγάλο από το μισό του μέγιστου πλάτους του καπακιού. Ισχύει ;

Ασχετο με τα προηγούμενα αλλά δεν θέλω να το αφήσω ασχολίαστο. Δημήτρη ζηλεύω την αυλή του σπιτιού σου και γενικότερα όλες τις αυλές ( όχι βέβαια και τους "αυλικούς" ) Αν έχει και ησυχία και σκιά, δεν θα ξεκόλαγα.  :)

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΒΑΛΑΡΗ..............ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΡΟΝΙΜΟΠΟΥΛΟ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΑΝΤΑ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΛΗ.................................ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΣΥΧΙΑ Η ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΔΙΟΤΙ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ, ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ. ΟΠΩΤΕ...................................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 23, 2016, 03:23:59 μμ »

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΒΑΛΑΡΗ..............ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΡΟΝΙΜΟΠΟΥΛΟ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΑΝΤΑ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΛΗ.................................ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΣΥΧΙΑ Η ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΔΙΟΤΙ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ, ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ. ΟΠΩΤΕ...................................

Αυτό με το μήκος του καβαλάρη δεν το ήξερα.. Με το ματι το πηγαινα μέχρι τώρα..
Όσο για την αυλή μου.., είναι ή πιο όμορφη του κόσμου! Έχει λουλούδια, ζαρζαβατικά, μικρά που παίζουν, μεγαλους που τραγουδάνε, τσίπουρα και γλυκιες πεννιές! Ο Κωστας έχει δίκιο όμως, ή γυναίκα μου παραπονιέται πως όλο με τη φόρμα εργασίας είμαι.. Γεμάτος ή με πριονίδι ή με γράσσο, ανάλογα με τα μεράκια!

Tags: