Η γνώμη ου είναι ότι πρέπει να βγει. Εκτός του αισθητικού ζητήματος, θα σου στείλει τον καβαλάρη αλλού, θα έχεις θέματα με το κόκκαλο και δεν ξέρω πως θα είναι το μανίκι.
Ξεκολλάει με ζεστή λεπίδα: σπάτουλα, μαχαίρι κτλ. όσο πιο λεπτή βρεις - όσο να μην παραμορφώνεται με την πίεση που θα πρέπει να δίνεις. Εγώ χρησιμοποιώ δυο τρεις λεπτές σπάτουλες που τις εναλλάσσω (μόλις προχωρήσει η μία βάζω την δεύτερη χωρίς να βγάλω την πρώτη, μετά παίρνω την πρώτη και την βάζω παρακάτω από την δεύτερη και ούτω καθεξής)
Και πολλή (πολλή όμως) υπομονή αν έχεις κολλήσει με titebond, αν έχεις κολλήσει με ψαρόκολλα θα βγει πολύ πιο γρήγορα. Πάντως θα βγει, μην αγχωθείς και σε πιάσει ανυπομονησία, είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνεις ζημιά.
Θέλει προσοχή στην αρχή να μπει σωστά η λεπίδα (από τη μεριά του headstock να μπει στην κόλλα και όχι σε ξύλο). Μετά προχωράς σιγά σιγά προς τα κάτω ζεσταίνοντας κάθε λίγο την λεπίδα. Από κάποιο σημείο και μετά θα μπορείς να βάζεις λεπίδες και από τις δύο πλευρές.
Αν έχεις πιστόλι θερμού αέρα βοηθάει πολύ γιατί μπορείς να ζεσταίνεις τη λεπίδα ενώ είναι "μέσα" και ταυτόχρονα με προσοχή και την ίδια την ταστιέρα (σεσουάρ δεν κάνει, το 'καψα
)
Επίσης αν έχεις ατμοκαθαριστή ή κάποια συσκευή με ατμό που να μπορείς να τον κατευθύνεις στην κόλληση επίσης βοηθά πολύ (αυτό δεν το έχω κάνει γιατί δεν έχω τέτοια συσκευή (θέλω να πάρω), αλλά έχουμε κάνει συζητήσεις με μέλη που έχουν)
Στην κόλληση της ταστιέρας μπορείς να σημαδεύεις και να βάζεις δυο καρφάκια (χωρίς κεφάλι) για να μην χάνεις την ευθεία, ένα στο πρώτο-δεύτερο τάστο και ένα κοντά στην ένωση. Ανοίγεις τρύπα μέσα στην χαρακιά (1-1,2 χιλσ αρκούν για καρφί "βελόνα" ή πινέζα πίνακα ανακοινώσεων - βγάζεις το κεφάλι και την χρησιμοποιείς σαν καρφί). Πρώτα καρφώνεις την ταστιέρα στη θέση της, μετά την βγάζεις χωρίς να βγάλεις τα καρφιά. Απλώνεις κόλλα και την ξαναβάζεις περνώντας την μέσα από τις τρύπες των καρφιών (έχεις ήδη αφαιρέσει τα κεφάλια τους και δεν τα έχεις βγάλει από το μανίκι).
Δεν χρειάζεται να καρφωθούν πολύ, ίσα να κρατάνε το σημάδεμα. Μετά την κόλληση τα βγάζεις (να περισσεύουν αρκετά για να τα πιάσεις με πένσα, στο πρώτο μου μπουζούκι το καρφί είναι ακόμα μέσα). Αφού μπουν τα τάστα δεν φαίνεται τίποτα - και βέβαια μπορείς να στοκάρεις πριν βάλεις τάστα.