Αποστολέας Θέμα: Κλασικη Κιθαρα #34 (Fretless)  (Αναγνώστηκε 11826 φορές)

Patsis

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ΠΑΛΙΣΑΝΔΡΟΣ
  • Αριθμός κατασκευών: 5
  • Περιοχή: ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Απ: Κλασικη Κιθαρα #34 (Fretless)
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 30, 2018, 07:01:16 μμ »
καλησπερα θέλω να ανοιξω καποια θέματα ....καθως είμαι στην αρχή των κατασκευών και στα πλαίσια αυτοβελτίωσης να ρωτήσω αν σχετιζεται η λεπτότητα του καπακιού με την αντίστοιχη της πλάτης Για παράδειγμα ένα λεπτό καπάκι στακαντίνια 2,1 χλσ θα ηταν καλό να  σχετίζεται με μία ανάλογη λεπτότητα ακριβως στο ίδιο μέρος της πλάτης ;Επίσης στην καινουρια μου κατασκευή καμπύλωσα τα καμάρια της πλάτης και τα κόλησα για να έχω καμπυλωμένη πλάτη όταν όμως ολοκλήρωσα την κατασκευή διαπίστωσα ότι το ξύλο του καμαριού (κεδρος)κάτω από τον καβαλάρη σχήστηκε λίγο πάνω από την πλάτη δεν ξέρω γιατί.......

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #93
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 30, 2018, 08:04:45 μμ »
>να  σχετίζεται με μία ανάλογη λεπτότητα ακριβως στο ίδιο μέρος της πλάτης
δεν εχουν σχεση. η μονη τους σχεση ειναι να "συνδυαζονται-συνεργαζονται"
το ποσο θα κατεβει η πλατη σε μμ (και το καπακι) εχουν να κανουν με το ειδος του ξυλου αλλα και την ποιοτητα αυτου.

>το ξύλο του καμαριού (κεδρος)κάτω από τον καβαλάρη
εννοεις της πλατης το 3 καμαρι; ο κεδρος δεν κανει (τουλαχιστον εγω δεν θα το εβαζα σε καμαρι, σε ακτινα καπακιου ναι...) ειναι πολυ μαλακος και γι αυτο σχιστηκε.
αν δεν την κολλησες την πλατη, (στα πλευρα-καπακι) πρεπει οπωσδηποτε να το βγαλεις και να βαλεις αλλο. και καλυτερα να τα βγαλεις-βαλεις ολα...
μην προσπαθησεις να κολλησεις το υπαρχον και να συνεχισεις με σπασμενοκολλημενο καμαρι. (στα καμαρια της πλατης δινουμε την κλιση πριν τα κολλησουμε)
επισης την πλατη την αφηνουμε πρεσαρισμενη τουλαχιστον 3 μερες...

τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Patsis

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ΠΑΛΙΣΑΝΔΡΟΣ
  • Αριθμός κατασκευών: 5
  • Περιοχή: ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 30, 2018, 09:34:05 μμ »
δυστηχως ενώ την είχα έτοιμη καμαρωμένη την πλάτη για 20 μερες χωρίς πρόβλημα ,,,,,,,την κόλησα και την πάτησα 

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #93
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 30, 2018, 10:11:55 μμ »
εκει που την ζορισες για να κολληση στα πλαϊνα, εκει σου εσκασε και το καμαρι...
γενικα κοιτα και λιγο τις κλισεις που εχεις, μην βιαζεσαι, να πας με σκεψη σε καθε βημα, απο τον τακο να γλυκαινει σιγα-σιγα προς την μεγαλη καμπυλη....να ξανασηκωνεται στην εσοχη, και μετα ...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 01, 2018, 07:13:01 μμ »
>να  σχετίζεται με μία ανάλογη λεπτότητα ακριβως στο ίδιο μέρος της πλάτης
δεν εχουν σχεση. η μονη τους σχεση ειναι να "συνδυαζονται-συνεργαζονται"
το ποσο θα κατεβει η πλατη σε μμ (και το καπακι) εχουν να κανουν με το ειδος του ξυλου αλλα και την ποιοτητα αυτου.

>το ξύλο του καμαριού (κεδρος)κάτω από τον καβαλάρη
εννοεις της πλατης το 3 καμαρι; ο κεδρος δεν κανει (τουλαχιστον εγω δεν θα το εβαζα σε καμαρι, σε ακτινα καπακιου ναι...) ειναι πολυ μαλακος και γι αυτο σχιστηκε.
αν δεν την κολλησες την πλατη, (στα πλευρα-καπακι) πρεπει οπωσδηποτε να το βγαλεις και να βαλεις αλλο. και καλυτερα να τα βγαλεις-βαλεις ολα...
μην προσπαθησεις να κολλησεις το υπαρχον και να συνεχισεις με σπασμενοκολλημενο καμαρι. (στα καμαρια της πλατης δινουμε την κλιση πριν τα κολλησουμε)
επισης την πλατη την αφηνουμε πρεσαρισμενη τουλαχιστον 3 μερες...
Λέτε ότι ο κέδρος δεν κάνει για καμάρι..Ποια ξύλα είναι κατάλληλα για καμάρι πλάτης??