Αποστολέας Θέμα: Αναζήτηση σχεδίου κλασικής κιθαρας  (Αναγνώστηκε 2438 φορές)

dimt

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά
Αναζήτηση σχεδίου κλασικής κιθαρας
« στις: Μαΐου 02, 2016, 07:06:49 μμ »
Χαιρετώ την όμορφη παρέα ,χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που μοιράζονται τις γνώσεις τους και που είμαι μέλος της.
Παρακολουθώ εδώ και καιρό το φόρουμ και πραγματικά θαυμαζω τις δουλειές που παρουσιάζονται εδώ.
Εδώ και αρκετό καιρό θέλω να φτιαξω μία κλασική κιθάρα αλλά στην αναζήτηση μου για κάποιο σχεδιο μπερδεύτηκα καθώς υπάρχουν πάρα πολλά και δεν ξέρω κατά πόσο  είναι σωστά. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου υποδειξετε εσεις καποιο που εχετε κατασκευασει για να ξεκινησω ευχαριστω.

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: ουκ εστιν αριθμός
Απ: Αναζήτηση σχεδίου κλασικής κιθαρας
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 02, 2016, 08:58:34 μμ »
Καλησπέρα φίλε
http://lutherie-guitare.org/mediawiki/images/1/1b/Guitareclassiquea0.pdf
κατέβασέ το και εκτύπωσέ το   σε αναλογία 1 προς 1 είναι free και παίζει πολύ καλά αν κάνεις σωστή δουλειά στο καμάρωμα του καπακιού .
καλή συνέχεια

dimt

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 03, 2016, 12:34:02 πμ »
Ευχαριστω πολύ

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 03, 2016, 10:23:49 μμ »
φιλε μου εγω θα σου προτεινω να παρεις πρωτα την ξυλεια, και αναλογα του καπακιου (οι βενες-η σκληροτητα ή ελαστικοτητα-το βαρος) να ακολουθησεις ενα "αναλογο" για αυτο σχεδιο.
φυσικα εξαρταται και το τι θες να πετυχεις, πως φανταζεσαι εσυ τον ηχο που θα ηθελες να εχει η κιθαρα σου.
μπορεις να "αντιγραψεις" και ενα οργανο που ηδη σου εχει αρεσει...
αν εχεις κατι στο νου, γραψε και μπορει να το εχω, οποτε αν θελεις να ελθεις να το παρεις

φυσικα αυτο που προτεινει ο φιλος νικολας ειναι κατι παραπανω απο καλο, και το λεγομενο "παντως καιρου"...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

dimt

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 04, 2016, 03:16:45 πμ »
Γεια χαρά
Από ξυλεία μου έχει χαρίσει φίλος ξυλουργός ένα μαδερι καρύδια αμερικάνικη το οποίο το είχε στο μαγαζί του 15 χρόνια (δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο κάνει για την δουλειά που το θελω). Καθώς και κάτι μαδερακια από ελιά που τα είχε κόψει και ξεράνει ο πατέρας του με φυσικό τρόπο τα οποία βέβαια δεν φτάνουν να βγάλουν την πλάτη με δυο κομμάτια μαλλον θα γινει με τρια. Εφτιαχνε επιπλα απο ελια και μαλιστα κουρμπαριζε μερικα κομμάτια και μας είχε δείξει την διαδικασία,θυμάμαι ότι ήταν πολύ δύσκολο ξύλο στο λύγισμα αλλά όπως έλεγε "με σάλιο και υπομονή και ο κ....ς γίνεται μ....ι"!  δεν γνωρίζω αν η ελιά ενδείκνυται για την κατασκευή κιθάρας,επίσης μου χάρισε ο ίδιος ένα κομμάτι από κέδρο το οποίο βγάζει ένα καπάκι κιθάρας μου το έφτιαξε και το κατέβασε στα 2,7 χιλ. Θα ανοιξω ένα θέμα να ανεβασω φωτογραφίες όταν με το καλό ξεκινησω γιατί οι απορίες μου είναι πολλές.Τώρα στο θέμα του ήχου τι να ζητησω από την πρώτη κατασκευή μία καλή κιθάρα παντός καιρού όπως ειπες και εσύ για να μπω και λίγο στο πνεύμα της κατασκευής μην πέσω στα βαθιά με την πρώτη! Σε ευχαριστώ πάντως για την προσφορά και αν πάει καλά η πρώτη θα σε ενοχλησω σίγουρα στο μέλλον.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 04, 2016, 08:43:08 πμ »
απο την στιγμη που εχεις κεδρο για το καπακι, θα το αφησεις στα 2.7, γιατι ειναι οριακα για πρωτη κατασκευη, θα ακολουθησεις το υπαρχον σχεδιο, και μετα το τελειωμα-"κουμπωμα" του σκαφους θα το κατεβασεις λιγο περιμετρικα, οχι πιο πριν!

και θα χρησιμοποιησεις την καρυδια (που ειναι και παλαια) για πλατη και πλαϊνα, οχι την ελια.
οτι αλλο θελεις η βρεις καπου δυσκολιες, πες.

παντως καλο ειναι να ανοιξεις ενα θεμα, οπου θα αναφερεις την πορεια της κατασκευης, τα τυχον προβληματα με τις λυσεις τους, και βαζοντας φωτογραφιες
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Tags: