Αποστολέας Θέμα: Μπαγλαμας  (Αναγνώστηκε 43923 φορές)

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Απ: Μπαγλαμας
« Απάντηση #60 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 08:10:07 πμ »
Φιλε GALANICK, απο που προμηθευτηκες αυτο τον δισκο; Ειμαι στο τελικο σταδιο κατασκευης αυτου του jig http://www.tdpri.com/forum/tele-home-depot/155510-radius-fret-slotting-table.html Καο Τριανταφυλλος εχει δικιο. Ο δισκος του Dremel ειναι 0.6 και κανει κοπη λιγο μεγαλυτερη. Ψαχνω λεπτοτερο δισκο για να ολοκληρωσω επιτελους την κατασκευη!

chris

• Hero Member
« Απάντηση #61 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 11:00:06 πμ »
http://www.satberlin.de/de/Proxxon-Industrial/Hand-Geraete-230-Volt?x60116=30f61f6e93d88646d465f1dd9cbd1097  αυτό  τό εργαλείο κόβη καλά καί κάνει ακριβώς γιά τά τάστα

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #62 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 12:57:26 μμ »
Χριστο ωραιο αυτο το εργαλειο! Δυστυχως εχω παρει το mini saw της Dremel και πρεπει να βρω τροπο να κανω τη δουλεια μ'αυτο. Τα δισκακια του proxxon τι διαστασεις εχουν;

chris

• Hero Member
« Απάντηση #63 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 01:42:06 μμ »
Σέ τίποτα δέν ταιριάζουν μέ τό dremel. ούτε στό μέγεθος ούτε στήν οπή βιδώματος

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #64 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 02:31:11 μμ »
Να'σαι καλα, ευχαριστω πολυ!  :)

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #65 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 10:12:39 μμ »
Φίλε Galanick (Νίκο;),
βλέποντας το δίσκο σου αναγνώρισα έναν πολύ λεπτό δίσκο της DREMEL με πολλά λεπτά δόντια και όχι αυτόν που έχω και είναι για το mini saw που έχει και ο Γιάννης.
Είναι δίσκος που επειδή είναι πολύ λεπτός, λυγίζει πολύ εύκολα και γι' αυτό νομίζω ότι οι εγκοπές σου είναι φαρδύτερες από 0,35 χιλ.

Επίσης σε αρκετές βλέπω ότι δεν είναι ισόφαρδες σε όλο το μήκος τους.
Πριν βάλεις τάστα στην κανονική ταστιέρα σου δοκίμασε αρκετές φορές στη δοκιμαστική.

Φίλε μου, πολύ φοβάμαι ότι θα χρειαστείς και κόλλα για τάστα 0,4 χιλ. ή χοντρύτερα τάστα.

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #66 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 10:21:32 μμ »
Καλυτερα αν μπαινουν χαλαρα τα ταστα να βαλει μεγαλυτερο νουμερο!
Η κολα δεν ειναι σωστο να στερεωνει τα ταστα παρα μονο σε εξαιρεσεις οπως
στην περιοχη του τακου αν δεν γινεται αλλιως ή αν ενα απο ολα τα ταστα δεν σφηνωνει καλα!
Στην περιοχη του τακου θελει προσοχη κατα το καρφωμα των ταστων να μην εφαρμοζεται μεγαλη δυναμη και καλυτερα να κραταμε το μπουζουκι στα χερια μας ειδικα σε αυτο το σημειο!

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #67 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 11:18:14 μμ »
Έχω και εγώ το mini saw της dremel που θεωρητικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Το πρόβλημα είναι ότι το εξάρτημα αυτό είναι από πλαστικό με διάφορες καμπύλες και δεν μπορείς εύκολα να φτιάξεις κάποιον οδηγό για να κάνεις ευθείες τομές. Επίσης δεν ρυθμίζεται το βάθος κοπής.

Παρόλα αυτά στο Link που παραθέτω ο τύπος έφτιαξε ολόκληρη πατέντα για να χαράζει ταστιέρες. Και την πουλάει 50 λίρες.
http://necx-guitars.co.uk/mortorised_slot_cutter.htm

Το αν κάνει την δουλειά ευκολότερα, γρηγορότερα αλλά και ασφαλέστερα μένει να αποδειχθεί!

Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

GALANICK

• Full Member
  • ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟΜΠΟΥΖΟΥΚΟ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΩ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΜΟΥ..
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #68 στις: Δεκεμβρίου 17, 2011, 10:46:29 μμ »
Φιλε Κουρο ο δισκος ειναι απο το DREMEL της PARKSIDE και το πηρα απο τα LIDL πριν απο 2 χρονια περιπου.Αλλα τον εβαλα σε ενα αλλο DREMEL (επειδη ειμαι εκτος εδρας δεν θυμαμαι τι μαρκα ειναι... :'( αυριο επιστρεφω και θα σου πω) το οποιο ειχε μια ευκαμπτη προεκταση (σαν ατσαλινα) και ετσι εκανα δουλεια.Παντως οντως μερικες εγκοπες ειναι λιγο πιο φαρδιες απο 3,5 mm αλλα νομιζω οτι ειμαι μεσα στα ορια....Προσεχως θα βαλω ταστα και βλεπουμε.Καλου-κακου αγορασα μια ταστιερα βεγκε και ενα πριονι απο τον κ.Καρελα http://www.karellas.gr/productimages/282.jpg....Ελπιζω να τα χρησιμοποιησω σε καινουριο οργανο......Φιλε IMMORTALX (Νικος ειμαι ναι...... 8)) αυριο θα σου πω ακριβως τα στοιχεια του δισκου της DREMEL..... :)
ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΗ...

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #69 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 11:02:36 πμ »
http://www.satberlin.de/de/Proxxon-Industrial/Hand-Geraete-230-Volt?x60116=30f61f6e93d88646d465f1dd9cbd1097  αυτό  τό εργαλείο κόβη καλά καί κάνει ακριβώς γιά τά τάστα

Φιλε chris επειδη εχω παραγγειλη ακριβως το ιδιο που προτεινης πιο πανω,μπορεις να μου πεις τον τροπο για την χαραξη της ταστιερας? Το βαθος κοπης ειναι ρυθμιζομενο?μηπως κοβει πολυ βαθεια και αδυνατιζει την ταστιερα? Συγνωμη για της πολλες αποριες μου αλλα με ενδιαφερει αυτο το εργαλειο και για αλλες εργασιες.
Ευχαριστω.
Καλες Γιορτες!!!!

ΥΓ. α και κατι ακομα..... ???
τι νουμερο ταστα δεχεται αυτη η κοπη ετσι ωστε να μπαινουν σφηνωτα τα ταστα....???
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 23, 2011, 11:06:56 πμ από georgesk »

chris

• Hero Member
« Απάντηση #70 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 12:32:30 μμ »
Τό ββάθος πού κόβη δέν είναι ρυθμηζόμενο . Κόβη 0,4 μμ βάθος σέ ξύλο μαλακό καί σκληρό τά δέ τάστα που μπένουν είναι τά 0,5 μμ μέ τά αυτάκια καί μπένουν σφηνωτά καί τέλεια καί άν μέ ένα σφουγγαράκι μέ λίγο σαπουνόνερο ΄βρέξουμε ελαφρώς επάνω στήν σχιζμή μπένουν μέ μεγάλη ευκολία καί πολύ σφυνωτά. το δε χαραγμα δεν θελη καμιά τέχνη βάζης γιά οδηγό ένα χάρακα καί τό σέρνης επάνω αυτό από μόνο του βυθίζετε σέ βάθος 0,4 χιλιοστά όσο δηλ χρειάζετε.

Sirpanos

• Full Member
« Απάντηση #71 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 12:23:24 πμ »
'Εμεινε λίγο πίσω η κατασκευή , ετοίμασα το καπάκι σήμερα , έβαλα ροζέτα και καμάρι και το πρωί με το καλό το κολάω .
Αν προλάβω θα χαράξω και την ταστιέρα και θα την κολήσω. Θα ανεβάσω φωτό το πρωί.

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #72 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 06:27:40 μμ »
Καλή επιτυχία Πάνο και καλή συνέχεια!

Sirpanos

• Full Member
« Απάντηση #73 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 12:34:50 μμ »
Ευχαριστώ , δεν βοηθάει και ο καιρός !!!! κάνει κρύο στη βεράντα  ;D

Sirpanos

• Full Member
« Απάντηση #74 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 12:36:18 μμ »
Έβαλα τη ροζέτα , και έσκαψα το καπάκι για την φιγούρα
Το καπάκι είναι λίγο μεγαλύτερο κομμένο , θα το ισιώσω όταν το κολλήσω.
Εφτιαξα ένα σχεδιάκι από πολύ λεπτό καπλαμά και έκοψα και ένα κομμάτι ακρυλικό μία λύρα
τα κενά μάλλον θα τα γεμίσω με στόκο στο ίδιο χρώμα εκτός και καταφέρω να βγάλω λεπτά κομμάτια από
τον καπλαμά.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 30, 2011, 12:42:57 μμ από Sirpanos »