Αποστολέας Θέμα: Τριχορδάκι αυθαίρετο !  (Αναγνώστηκε 48345 φορές)

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
Απ: Τριχορδάκι αυθαίρετο !
« Απάντηση #75 στις: Μαΐου 14, 2016, 11:19:07 πμ »
Ξεσκονίζοντας το σκαφάκι είδα αυτή τη μικρή ρωγμή ...  >:( ... Επειδή είναι πολύ κοντά στη θέση που θα μπει η χορδιέρα  :( , λέω να το ενισχύσω από πριν με κάποιο ξυλάκι ... Θα ήθελα τη γνώμη σας .

[ Invalid Attachment ]  
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #76 στις: Μαΐου 14, 2016, 11:41:37 πμ »
κυανοακτυλικη + τριψιμο αμεσως = γεμισμα της ρωγμης με την σκονη του ξυλου
το ολον Χ2-Χ3 φορες...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
« Απάντηση #77 στις: Μαΐου 14, 2016, 01:08:28 μμ »
κυανοακτυλικη + τριψιμο αμεσως = γεμισμα της ρωγμης με την σκονη του ξυλου
το ολον Χ2-Χ3 φορες...

Ευχαριστώ πολύ Στέλιο !

takis1962

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #78 στις: Μαΐου 14, 2016, 01:15:36 μμ »
  Το ίδιο μου συνέβη καί έκανα μίγμα σκόνη του ξύλου με κόλλα.Λύθηκε το πρόβλημα και αντέχει μια χαρά.

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #79 στις: Μαΐου 14, 2016, 09:26:42 μμ »
Με της χορδές θα ακουστή.......................κρακ.....κρακ.....κρακ.....κρακ.....κρακ.....κρακ.....κρακ.....κρακ.....κρακ.....κρακ.....
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
« Απάντηση #80 στις: Μαΐου 15, 2016, 08:23:46 πμ »
Κατάλαβα φίλε Κωνσταντίνε ... πιο περιγραφικός δεν γίνεται ... σ' ευχαριστώ όμως γιατί με βάζεις να σκεφτώ να κάνω κάτι μήπως και το σώσω ... Θα δούμε ...  8)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #81 στις: Μαΐου 15, 2016, 07:59:51 μμ »
Με της χορδές θα ακουστή.......................κρακ.....κρακ.....κρακ.....κρακ.....κρακ.....κρακ.....κρακ.....κρακ.....κρακ.....κρακ.....

Απ την αρχη στο λεμε ...λαθος επιλογη ξυλου, λαθος νερα ξυλου, αλλα δεν ακους.Τζαμπα ο κοπος σου, η σκονη που ρουφηξες, οι ωρες που εριξες.
Φτιαξτο αλλα ξαναλεω.........τζαμπα κοπος
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
« Απάντηση #82 στις: Μαΐου 15, 2016, 08:38:02 μμ »

Απ την αρχη στο λεμε ...λαθος επιλογη ξυλου, λαθος νερα ξυλου, αλλα δεν ακους.Τζαμπα ο κοπος σου, η σκονη που ρουφηξες, οι ωρες που εριξες.

Η σκόνη που ρούφηξα και οι ώρες που έριξα δεν είναι τίποτα μπροστά στο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή αρκετών φίλων από εδώ μέσα. Είμαι 57 ετών και ίσως τα καλύτερα και τα πιο τολμηρά που έκανα στη ζωή μου ... ήταν τζάμπα ... Ομολογώ δημόσια ότι η παρέα σας με έχει βοηθήσει να είμαι λίγο πιο έξω καρδιά, πιο εξωστρεφής και αυτό αξίζει πολλά ! 

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #83 στις: Μαΐου 15, 2016, 08:46:16 μμ »
να είμαι λίγο πιο έξω καρδιά, πιο εξωστρεφής και αυτό αξίζει πολλά !
...γι αυτο και θα το στουμπωσεις με κυανοακρυλικη και τριψιμο, να το τελειωσεις, να δεις τα οποια λαθη στην πορεια της κατασκευης, να χαρεις και το τελειωμα της κατασκευης οπως και αν γινει αυτο, και μετα στο 2ο με λιγοτερα λαθη ΑΛΛΑ και "κανονικα" ξυλα  :)
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #84 στις: Μαΐου 16, 2016, 08:44:30 πμ »
Ιωσήφ αφού θες να το τελειώσεις, και για να σου μείνει, και να έχεις την γλύκα της πρώτης κατασκευής, στην θέση σου θα έβαζα μια κόντρα από το μάνικο ως την χορδιερα για να κρατάει της πιέσεις που ασκούνται από της χορδές, χωρίς να επηρεάζει τα καμάρια του καπακιού, να μην εφάπτεται καθόλου με το καπάκι δηλαδή, κάπου έχει ο Κώστας ο Ζαρκάδας μια φωτογραφία από έναν τζουρά, μαλλον πρεπει να είναι αυτός με το γκαζάκι αν δεν κάνω λάθος, που έχει κάνει, και έχει προεκτείνει το μάνικο μέχρι την χορδιέρα από κει θα πάρεις μια ιδέα, εσύ άπλα μην βγάλεις το μάνικο, βάλε στο σημείο σφηνωτά μια κόντρα 
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #85 στις: Μαΐου 16, 2016, 09:28:29 πμ »
ή ανθρακονήματα... (ωχ - πιπέρι στο στόμα)

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
« Απάντηση #86 στις: Μαΐου 16, 2016, 10:24:49 πμ »
Κωνσταντίνε να σαι καλά , που μετράς το "σφυγμό" από μακρυά ... αναγνωρίζω την υποστήριξη και σ ευχαριστώ πολύ !

Μάνο ... Ουάουουου ! Φανταστικό το "χωροδικτύωμα" από ανθρακονήματα ... πετάγομαι μέχρι το περίπτερο να ψωνίσω μερικά έτσι να υπάρχουν !

Φίλοι μου, λίγη υπομονή και κάτι θα γίνει ...  :)   

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #87 στις: Μαΐου 16, 2016, 04:29:56 μμ »

Η σκόνη που ρούφηξα και οι ώρες που έριξα δεν είναι τίποτα μπροστά στο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή αρκετών φίλων από εδώ μέσα. Είμαι 57 ετών και ίσως τα καλύτερα και τα πιο τολμηρά που έκανα στη ζωή μου ... ήταν τζάμπα ... Ομολογώ δημόσια ότι η παρέα σας με έχει βοηθήσει να είμαι λίγο πιο έξω καρδιά, πιο εξωστρεφής και αυτό αξίζει πολλά !

Ναι ολα οκ συμφωνουμε......θελω να μου πεις ομως τι θα σου κοστιζε να πας μεχρι τον μπακαλη ( κυριολεκτικα) να παρεις μια καρυδια, η μια οξυα ρε αδερφε? Δεν ειναι οτι θα σπασει..............σιγα μη σπασει να σου κανει τη χαρη και λυτρωθεις. Ειναι οτι θα στραβωσει ασχημα , σε βαθμο να σηκωνει τις χορδες, ειναι οτι κανενα συμβατικο βιδακι δεν θα πιασει στο σοκορο του πευκου, ειναι πολλα. Τωρα αν εσυ καμαρωνεις οτι ειναι το πρωτο σου, κι ας ειναι τοξο εμενα δε μου πεφτει λογος. Να θυμασαι ολοι απο καπου αρχισαμε..........οχι απο πευκο ομως!!!!!
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
« Απάντηση #88 στις: Μαΐου 16, 2016, 05:34:04 μμ »
....  Τωρα αν εσυ καμαρωνεις οτι ειναι το πρωτο σου, κι ας ειναι τοξο εμενα δε μου πεφτει λογος. Να θυμασαι ολοι απο καπου αρχισαμε..........οχι απο πευκο ομως!!!!!

Τα μόνα που έχω φτιάξει είναι ένα σκάφος μπουζουκιού (μουριά, σφενδάμι) και το τενεκεδοκρόταλο, οπότε η εμπειρία μου είναι πραγματικά τόσο μικρή, που δεν με παίρνει με τίποτα και για τίποτα να καμαρώνω. Ειλικρινά όμως εκτιμώ το ενδιαφέρον σου και θα πω αμέσως το γιατί :

Δεν συνηθίζονται οι ευχαριστίες από τόσο νωρίς, επειδή όμως τελικά δεν θα εγκαταλείψω, θέλω εδώ να ευχαριστήσω ιδιαίτερα :

1. Τους δυο Κωνσταντίνους Ζαρκάδα και Πλιακώνη γιατί μου χτύπησαν έγκαιρα και μου χτυπάνε τεχνικό συναγερμό που δεν τον προσπέρασα κάθόλου (όπως ελπίζω να φανεί στην πορεία)

2. Τον Steliosguitar για τη χιουμοριστική και θετική γενικά διάθεση, καθώς και τον Metallika για τον εύστοχο και λακωνικό λόγο του.

3. Τον Δημήτρη Αγγελακόπουλο, τον Δημήτρη Sakkalis, τον Giorika που με συμβούλεψαν με τα μηνύματά τους και

4. Τον Μάνο Τουρπάλη που μου φώτισε το δρόμο με μια λιακάδα απαντήσεων, στην καταιγίδα των δικών μου ερωτήσεων !

Οπότε συνεχίζοντας , τρίβω το σκαφάκι στο γυαλόχαρτο για να γίνει η πατούρα για το καπάκι

όπου εδώ κατέβηκε στο πρώτο χιλιοστό και κάτι

[ Invalid Attachment ]

προσεχώς ελπίζω σε περισσότερα ... ( Α και κάτι που δεν συνηθίζεται αλλά ίσως έχει τη σημασία του. Επειδή στο υπόγειο που δουλεύω έχει αρκετή υγρασία , μέτρησα με το ψηφιακό "σκατουλάκι" , αυτό με τις ακίδες , την υγρασία στο παραμύθι και βρήκα 9,9% στην κόντρα από βέγκε και 14,5% στο πεύκο ... )

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
« Απάντηση #89 στις: Μαΐου 23, 2016, 05:50:09 μμ »
Ενισχύθηκε η προβληματική περιοχή του χορδοκράτη. Ο μέσα τάκος είναι κοντρα πλακέ θαλάσσης και κολλήθηκε με ξυλόκολλα και ψιλό πριονίδι. Εξωτερικά κολλήθηκε με titebond ένα ξυλάκι από μουριά. Προσπάθησα να εφάπτονται καλά οι επιφάνειες μεταξύ τους. Θα δούμε αν θα αντέξει ...  >:(  ... όταν έρθει η ώρα για τις χορδές.

Προσεχώς, ελπίζω σε πιο ενδιαφέροντα βήματα. Να είστε όλοι καλά !

[ Invalid Attachment ]