Αποστολέας Θέμα: Σχέδια Danelectro U1  (Αναγνώστηκε 3440 φορές)

Tempest

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: Στο ξεκίνημα...
Σχέδια Danelectro U1
« στις: Μαρτίου 24, 2016, 03:38:12 μμ »
Χαιρετώ την παρέα.

Παρακάτω παραθέτω κάποια σχέδια που έκανα για την U1 της Danelectro. Είναι στο πρόγραμμα προς κατασκευή οπότε μιας και τα έφτιαξα τα σχέδια είπα να τα μοιραστώ μαζί σας σε περίπτωση που έχει κάποιος την ίδια ιδέα. Το .dwg είναι σε 1:1 κλίμακα ενώ τα pdf είναι σε 1:2 για το σώμα, 1:4 για το μπράτσο και 1:1 για το pickguard.

Η αποτύπωση έγινε από φωτογραφία οπότε δεν αντιστοιχεί στο 100% των σχεδίων της εταιρίας. Πήρα υπ όψιν μου παράγοντες από το μανίκι της fender και ότι πληροφορία μπόρεσα να βρω για την συγκεκριμένη κιθάρα στο διαδίκτυο. Η χάραξη της ταστιέρας μπορεί να γίνει άφοβα από το σχέδιο. Η κιθάρα είναι σε κλίμακα 25 ιντσών.

Πρόκειται για πολύ εύκολη κατασκευή και δίνει πολύ ωραίο ήχο για τα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα.
Αν έχει κάποιος την οποιαδήποτε ένσταση για τα σχέδια ή έχει να προτείνει κάποιες αλλαγές πολύ ευχαρίστως!!!
«Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη… Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων…»

Tempest

• Full Member
Απ: Σχέδια Danelectro U1
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 30, 2016, 02:59:23 μμ »
Επειδή βρήκα λίγο δύσκολο να εκτυπώσω αυτά που ήθελα από pdf, (γενικά εκτυπώνω από AutoCAD), είπα να φτιάξω κάποια pdf που εκτυπώνονται κατευθείαν σε Α3 κόλλα σε 1:1 για ευκολία σε όποιον θέλει να κατασκευάσει ένα template. Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη κιθάρα θα αναρτηθούν μελλοντικά.
«Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη… Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων…»

Hellfire

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Quilt Maple
  • Αριθμός κατασκευών: ?
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 03, 2016, 02:41:17 μμ »
Μπραβο, ωραια δουλεια φαινεται!!!

mikerory

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: maple
  • Αριθμός κατασκευών: 7
  • Περιοχή: Εξάρχεια
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 11, 2016, 11:49:25 πμ »
Ευχαριστούμε και μπράβο για τη διάθεση μοιράσματος!
Hollow είναι? Καλή επιτυχία στην κατασκευές!

Για να προλάβω πιθανό λάθος μια μικρή παρατήρηση έχω που δεν ξέρω αν έδωσες σημασία ή αν το έκανες στην τύχη: Στο τελευταίο pdf που έχει το headstock, μου φάνηκε ότι τα κλειδιά των ρε-σολ είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Το τσέκαρες ότι από την πίσω μεριά δε "στουκάρουν" ?
Επίσης, όπου έχεις τρύπες, βάζε τα κέντρα τους, ένα σταυρουδάκι! Πως θα τρυπήσεις ακριβώς?
Όσον αφορά την εκτύπωση, με 2-3 ευρώ εκτυπώνεις σε plotter, γιατί να μπλέκεις με ενώσεις Α3?

Πάντα φιλικά!
Μέτρα μία και κόψε δέκα

Tempest

• Full Member
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 11, 2016, 01:25:03 μμ »
Έχεις ένα δίκιο για την απόσταση των κλειδιών. Δεν έκατσα να δω αποστάσεις παρά τα έβαλα όπως μου φαίνονταν οπτικά σωστά, οπότε μπορεί και να θέλουν άλλη θέση. Όπως και να έχει θέλει δοκιμή πριν τα τοποθετήσει κάποιος.

Η κιθάρα ναι, είναι hollow body. Για την εκτύπωση, επειδή δε ξέρω που μπορεί να εκτυπώσει ο καθένας, είπα να μοιράσω τα σχέδια σε Α3 και με σημάδια κοπής ώστε να "κουμπώνουν" σωστά. Όλοι μπορούν να βρουν ένα φωτοτυπάδικο και να εκτυπώσουν σε Α3. Όσοι έχουν παραπάνω δυνατότητες (plotter κλπ) μπορούν να χρησιμοποιήσουν το .dwg.

Το frame θα γίνει από έλατο (spruce) και τα καπάκι και πλάτη από mdf. Η Danelectro χρησιμοποιούσε κόντρα πλακέ ή poplar (λεύκα) για το σώμα και συνήθως alder για το μπράτσο (χωρίς truss rod) και massonite (ή αλλιώς hdf) για καπάκι και πλάτη. Το όλο εγχείρημα μου φαίνεται πιο εύκολο για πρώτη απόπειρα απ' ότι μια telecaster που σκεφτόμουν αρχικά και για αυτό έκατσα και "ξεπατίκωσα" τα σχέδια.

Για την ποιότητα των υλικών πάντως η κιθάρα έχει πολύ αξιόλογο ήχο. Μία ωραία παρουσίαση θα βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες υπάρχει και αυτή η σελίδα.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

• Jr. Member
  • **
  • Ασε,μεγαλε,καηκες
  • Αγαπημένο ξύλο: Κλαπα με προκα.Ει δυνατον βρεγμενη.
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευαι,8.Επισκευαι,αυθοναι...
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 30, 2016, 01:39:50 πμ »
Καλησπερα.Επειδη εχω σχεδια για το Longhorn bass και καποια στιγμη λεω να το φτιαξω,μηπως ξερεις που μπορω να βρω μαγνητες,ποντεσιομετρα,κλειδια,γιατι εχω φαει το νετ αλλα δεν... :-[Επισης,τι ξυλα χρησημοποιουσαν.Θελω να το κανω πιστο αντιγραφο. :)
ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ,ΡΕΕΕΕ...

Tempest

• Full Member
Σχέδια Danelectro U1
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 30, 2016, 05:10:14 μμ »
Κοίτα, εγώ βρίσκω στο allparts.com. Αλλά παίζει να τα πάρω και από Κίνα. Τώρα για τα ξύλα, αυτό που έχω ψάξει είναι για την σειρά U.  Χρησιμοποιούσαν γενικά κόντρα πλακέ και Masonite. Εγώ θα βάλω mdf γιατί δε βρίσκω Masonite (hdf). Αρκετές πληροφορίες μπορείς να βρεις και στο danguitars.com. Δυστυχώς είμαι χωριό και δε παίζει πολύ ίντερνετ. Περισσότερες πληροφορίες όταν γυρίσω!

Στάλθηκε από το GT-I9195I μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

• Jr. Member
  • **
  • Ασε,μεγαλε,καηκες
  • Αγαπημένο ξύλο: Κλαπα με προκα.Ει δυνατον βρεγμενη.
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευαι,8.Επισκευαι,αυθοναι...
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 04, 2016, 11:08:38 μμ »
Ευχαριστω.Νασε καλα.Χρονια πολλα και καλα.
ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ,ΡΕΕΕΕ...

Tempest

• Full Member
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 23, 2017, 02:58:54 μμ »
Μία φωτογραφία από την ολοκληρωμένη κατασκευή της κιθάρας πλέον. Αυτό συμπληρωματικά με τα σχέδια για να έχει όποιος θέλει να τη φτιάξει, μία ιδέα για το τελικό αποτέλεσμα.

[ Invalid Attachment ]

Tags: