κι εγώ δεν έχω δει τέτοια ένωση... πιστεύω όμως ότι (ανεξάρτητα από το αισθητικό αποτέλεσμα) με τις σημερινές κόλλες, το πρόβλημα είναι περισσότερο "τεχνικό" παρά "δομικό" (αστοχίας)... εννοώ ότι δεν μπορείς να πλανίσεις κοντό κομμάτι, πρέπει αναγκαστικά να κάνεις τα σόκορα με το χέρι, και λόγω της θέσης της κόλλησης χρειάζεται τέλεια εφαρμογή για να πιάσει η κόλλα, οπότε απλά δεν αξίζει τον κόπο...
και γενικά δεν αξίζει τον κόπο.. δεν ξέρω πόσο αγόρασες το κομμάτι σου, αλλά το φλαμούρι είναι μάλλον φτηνό ξύλο ανάμεσα στα ξύλα που χρησιμοποιούμε...
τέλος πάντων, θεωρητικά - δηλαδή χωρίς ρόζους, σκασίματα, στρεψοϊνίες και άλλα απευκταία - το κομμάτι σου (25*10*58) βγάζει δυο τζουράδες (κλιμ. ως 57 εκ.) και δυο μπαγλαμάδες (κλιμ. ως 36 εκ.) με σκάφος τζουρά 23*15*10 και σκάφος μπαγλαμά "ρηχό" ~ 6 εκ. (το οποίο μπορείς να "βαθύνεις" με την τεχνική που ανέφερες)...
το αρχικό κομμάτι 25*10*58 το χωρίζεις πρώτα στα δύο με φάρδη 15 και 10, και έχεις (με φύρα της κορδέλας στα 5 χιλ. - οι πρώτες τομές από το πλάϊ και μετά οι "όψεις")
με τους μπαγλαμάδες μονοκόμματους
ή για να παιδευτεί κάπως λιγότερο όποιος τα κόψει στην κορδέλα, με τους καράολες των μπαγλαμάδων χωριστά
[ Invalid Attachment ]
υπόψη ότι τα μπράτσα του τζουρά είναι εντελώς οριακά (47 εκ. μήκος) και δεν σε παίρνει για λάθος στο μόρσο - αλλά και πάλι θα έχεις κάνει βέλτιστη αξιοποίηση του κομματιού σου