ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2017
μετα την παρελευση ενος χρονου, ο γιαννης εσκασε μυτη με ενα κιθαρονι του κατασκευαστη Βασιλειαδη απιστευτης ομορφιας, και αισθητικης αλλα (και οπως απεδειχθει) και ακουστικης!
το σουλουπι θυμιζει κιθαρονι του περασμενου αιωνα, ή σε ρεμπετοκιθαρα, δεν ξερω που βασιστηκε ο Βασιλης αλλα ειναι κατι παραπανω απο λουκουμι με θελκτικοτατες καμπυλες!
ιδανικο ταιρι για παλαια μουσικη ή και γιατι οχι ρεμπετικη!
ηδη ο γιαννης ερμηνευσε περαν του μπαχ στο φεστιβαλ και μια ρεμπετικη σουιτα (λόγιας μουσικης συνθεσης).
το αισθητικο φαινεται και απο τις φωτο (βεβαια η αληθεια ειναι οτι το υπεραδικουν μιας και ειναι βγαλμενες απο την βιντεοκαμερα μου).
και ασε πες το αισθητικο!
το απιστευτο ηταν με τον ηχο του, που ειχε τετοια ενταση που οι υπολοιπες "κανονικες" ωχριουσαν μεσα στο δωματιο, και το ηχοχρωμα ηταν ιδαιτερως γλυκο με εντονες κορυφωσεις, που συναδει ειτε παιχθει κλασικη μουσικη, η να συνοδευσει τραγουδορεμπετικα τραγουδια.
η διαρκεια της περα πασης φαντασιας, και ολοι αναρωτιοντουσαν πως ειναι δυνατον!!!!
εγω παντως που εχω ακουσει και αλλα, αρκετα κιθαρονια, (και παλαια και συγχρονα) ενω στο ηχοχρωμα ηταν γλυκα ειχαν ολα το μειονεκτημα της εντασης, αυτου του μπουσταρισματος του ηχου οταν βγαινει απο την τρυπα, και λιγο-λιγοτερο της διαρκειας.
φαινεται πως ο Βασιλης βρηκε το μαγικο σκαρπελο, και του αξιζουν πολλα μπραβο για αυτη την αρτια κατασκευη.
αλλα μαζι με ολα τα θετικα, υπαρχουν και τα αρνητικα...
το μοναδικο μειον ειναι τωρα στο γιαννη που πρεπει να αφησει μπολικο μουστακι...