Αποστολέας Θέμα: Φρεζα ρουτερ με ρουλεμαν (για binding)  (Αναγνώστηκε 5925 φορές)

sotosmaniac13

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Δεσποτάκι (ash)
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Φρεζα ρουτερ με ρουλεμαν (για binding)
« στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 12:37:57 μμ »
Οσο περναει ο καιρος προχωραω κι εγω την κατασκευη της πρωτης μου κιθαρας... Οσο προχωραω ομως ερχομαι συνεχως αντιμετωπος με την ελλειψη εργαλειων... Ενα απαυτα ειναι και η μυτη ρουτερ για αυλακια..

Κατι τετοιο:
http://www.amazon.com/MLCS-18668-Katana-Rabbeting-9-Piece/dp/B001NXC6RI

Χρειαζομαι ομως και το σετ με τα ρουλεμαν.. Γνωριζετε μηπως που μπορω να αγορασω ενα τετοιο σετακι που να μην μου στοιχισει οσο ενα ολοκληρο ρουτερ...?  ;D

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Απ: Φρεζα ρουτερ με ρουλεμαν (για binding)
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 01:13:25 μμ »
Σωτηρη και γω στο ιδιο θεμα ειχα σκονταψει  ;) Αυτο που εκανα τελικα ηταν να αλλαξω ρουλεμαν σε ενα φρεζακι που ειχα βαζοντας ενα μικροτερης διαμετρου. Αν εχεις παρει αυτη τη φθηνη συλλογη με τα 12 κοπτικα (που απ'οτι φαινεται ολοι την παιρνουμε στην αρχη και νομιζουμε θα τη βγαλουμε λαδι μ'αυτην  :D) εχει αρκετα bits με διαφορετικα ρουλεμαν, που μπορεις να δοκιμασεις.
Αν εχεις dremel με βαση ρουτερ, νομιζω υπαρχει και γι'αυτο καταλληλο bit και φανταζομαι μπορεις να το βρεις πιο ευκολα.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 01:30:33 μμ »
Φίλε Σωτήρη,
για δες εδώ : http://shop.jvl-europe.com/epages/61425996.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/61425996/Categories/JVL/sponning/8mm
και εδώ : http://shop.jvl-europe.com/epages/61425996.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/61425996/Categories/Kogellagers
Υπόψην ότι και τα κοπτικά και τα ρουλεμάν είναι σχεδόν στη μισή τιμή απ' ότι τα βρίσκω σε καταστήματα με τέτοια είδη.

Επίσης θα πρέπει να προσέξεις ότι το Rabbeting bit της Amazon έχει στέλεχος διαμέτρου 1/2" ήτοι 12,2 χιλ. Δηλαδή είναι για μεγάλη φρέζα.
Αν επιτρέπεται, τι φρέζα έχεις; Γιατί για κάποιες φρέζες υπάρχουν και άλλες λύσεις καθώς και κάποιες πατέντες με ρουλεμάν κοινών διαστάσεων.

sotosmaniac13

• Full Member
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 12:30:40 πμ »
Σας ευχαριστω και τους δυο για τις απαντησεις σας... Τα λινκ θα τα τσεκαρω αυριο γιατι μου λεει το σαιτ οτι ειναι κλειστο για συντηρηση μεχρι αυριο στις 8... Λοιπον, το ρουτερ μου ειναι ενα 1200w της black and decker.. Το σετακι αυτο απο αμαζον δεν κανει... Το εβαλα μονο για να δειξω τι χρειαζομαι... Το ρουτερ παιρνει μυτες 1/4 - 1/8..

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 08:55:43 πμ »
Φίλε Σωτήρη,
στην συνημμένη εικόνα βλέπεις ένα εξάρτημα που συνόδευε το δικό μου GKF600 και υποκαθιστά (όχι αντικαθιστά) τα κοπτικά με ρουλεμάν. Το έχω χρησιμοποιήσει λίγες φορές.

Είναι ένα απλό εξάρτημα που αν δεν υπάρχει για τη φρέζα σου και χωρίς να ξέρω ακριβώς τις δυνατότητες υποδοχής τέτοιων εξαρτημάτων της φρέζας σου, μπορεί να φτιαχτεί πολύ φθηνά και να προσαρμοστεί σ' αυτήν.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 09:05:49 πμ »
Φαινεται πολυ χρησιμο εξαρτημα. Απ'οτι βλεπω ρυθμιζεται τοσο σε υψος οσο και σε αποσταση απ'το κοπτικο ετσι ωστε να κανεις οτι αυλακι θελεις!

sotosmaniac13

• Full Member
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 09:51:56 πμ »
πολυ καλο το προσαρτημα σου... εξυπνο... αλλα δεν μπορω να βρω κατι αναλογο για το δικο μου... μηπως να παρω και το 600ρακι σου για 2ο ρουτερ...?  ;D (δικαιολογια για περισσοτερα εργαλεια.. χαχα)  :D

Tags: