Παναγιώτη,
η ρύθμιση βάθους στο GΚF600 γίνεται ακριβέστατα (κατά τη γνώμη μου) απλώς ξεσφίγγοντας τη βάση και
χωρίς να την περιστρέψεις ούτε μια μοίρα, ρυθμίζεις τη βίδα βάθους.
Εάν από την πολλή χρήση του εργαλείου έχουν δημιουργηθεί κάποιες ανοχές (μπόσικα) τότε πριν την τελική εργασία δοκίμασέ το σε κάποια άχρηστα ρετάλια πιέζοντας το καλά ώστε να κατεβεί το κοπτικό στο τελικό βάθος και ξαναρύθμισέ το περιστρέφοντας τη βίδα βάθους το πολύ κατά 1/6 της στροφής. Η βίδα ταχυσύσφιξης της βάσης με το σώμα της φρέζας ρυθμίζεται επίσης και αυτή ώστε να σφίξει περισσότερο εάν έχει και αυτή κάποιες ανοχές.
Από την εμπειρία μου σου λέω ότι αυτές τις δοκιμές και τις ρυθμίσεις θα τις κάνεις έτσι κι αλλοιώς σε οποιαδήποτε κάθετη φρέζα που έχει ή δεν έχει ξεχωριστό ρυθμιστή βάθους, για να πετύχεις τις ακρίβειες που απαιτεί η οργανοποιία.
Πριν από μια εβδομάδα "έσκαψα" καπάκι μπουζουκιού για τοποθέτηση φιγούρας στα 0,4 χιλ. και αφού χάραξα την περίμετρο με το DREMEL, έβαλα στο GKF600 ίσιο κοπτικό διαμέτρου 25 χιλ. και τελείωσα μέσα σε
ένα λεπτό χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα
Αυτό που λέει ο Γιάννης για επιτραπέζια φρέζα είναι σωστό και πίστεψέ με θα ήταν προτιμότερο εκτός και αν προτιμάς να πάρεις κάποιο μεγαλύτερο και να κάνεις δική σου βάση-τραπέζι.
Έχω ανακαλύψει μια επιτραπέζια φρέζα εδώ :
http://www.tendotools.com/documents/catalog/freesmachines/mini-spindle-tt40.xml?lang=en και τη ζαχαρώνω αρκετό καιρό (

). Δυστυχώς σε τέτοια μικρο-μεσαία εργαλεία δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Θέλω όμως πρώτα να κάνω εγώ μια βάση-τραπέζι για τη μεγάλη φρέζα που έχω και αν δε μείνω ικανοποιημένος τότε θα την παραγγείλω.
Ξέρω εδώ στα Χανιά και επαγγελματία μπουλγαροποιό που έχει το μικρό και βάζοντάς του προέκταση σκάβει μπουλγαριά σταδιακώς και φτάνει σε βάθος 12-15 εκ. (Του έδειξα όμως τον τροχό με τα δόντια αλυσσοπρίονου που ανακάλυψε ο Δημήτρης Μακρής και του έτρεξαν τα σάλια

).