Αποστολέας Θέμα: Εργασιες με drum sander  (Αναγνώστηκε 1165 φορές)

axelrvf

• Newbie
  • *
Εργασιες με drum sander
« στις: Νοέμβριος 21, 2019, 07:44:09 μμ »
Καλησπερα,Θα ηθελα να ρωτησω...

Γνωριζει κανεις, ξυλουργειο, κατα προτιμηση στην περιοχη των μεσογειων το οποιο να διαθετει μηχανημα drum sander;

Εχω δυο καπλαμαδες (καρυδια) διαστασεων 46cm x 41cm x 7mm περιπου και θα ηθελα να πλαναριστουν.

Ευχαριστω

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
Απ: Εργασιες με drum sander
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 21, 2019, 09:16:13 μμ »
Εχει ξυλουργειο στον σταυρο αγιας παρασκευεης το οποιο εχει μεγαλο τριβιο για'υτο που θελεις.ειναι στην ανοδο της μαραθωνος λιγο πριν το κτεο δεξια.γιαννης κατος.

George45

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 21, 2019, 09:18:39 μμ »
2106611550 τηλ.

axelrvf

• Newbie
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 21, 2019, 10:32:37 μμ »
Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου.

Θα προγραμματισω επισκεψη συντομα....

axelrvf

• Newbie
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 22, 2019, 09:35:27 πμ »
Μετα απο τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχα με το προταθεν ξυλουργειο, με ενημερωσαν πως δεν διαθετουν drum sander.

Επομενως, οποιος εχει καποια αλλη προταση.....ακουει.

George45

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 22, 2019, 05:08:20 μμ »
Εγω εχω τριψει αρκετες φορες εκει .αν περασεις απο εξω η ταμπελα λεει ΠΡΕΣΣΑ-ΤΡΙΒΕΙΟ-ΓΩΝΙΑΣΤΡΑ  ΠΑΛΙΟΛΟΓΟΥ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ να τριψεις.μπορει να ειχε πολυ δουλεια και να μην ηθελε να ασχοληθει.που μενεις οταν λες μεσογεια??και σε τι παχος θελεις να τα τριψεις τα ξυλα?

axelrvf

• Newbie
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 22, 2019, 06:55:18 μμ »
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ να τριψεις
Νομιζω το ειπα πιο πανω και με ακριβεις διαστασεις.

μπορει να ειχε πολυ δουλεια και να μην ηθελε να ασχοληθει.

Δεν καταλαβα κατι τετοιο. Μπορει και να κανω λαθος αλλα ημουν αρκετα σαφης απο το τηλεφωνο.  Τον ρωτησα αν εχει drum sander. Μου ειπε ....τι εννοειτε. Εδειξε να μην καταλβαινει την δηλαδη  αγγλικη ορολογια. Με ρωτησε τι θελω να κανω. Του ειπα για ξυλο το οποιο εχει πιθανα σκευρωματα , να το φεορουμε σε επιπεδο. Η απαντηση του ηταν οχι.

μπορει να ειχε πολυ δουλεια και να μην ηθελε να ασχοληθει.

Αυτο ειναι ενα αλλο θεμα. Δεν θα επρεπε να πει οτι δεν εχει drum sander....αλλα τελος παντων...

που μενεις οταν λες μεσογεια??

Χωρις να θελω να φανω αγενης, καθως εισαι ο μονος που αμεσα εριξε μια προταση και εξακολουθεις και βοηθας και μαλλον εισαι απο την περιοχη, δεν ξερω πως μπορρει να βοηθησει αν πω οτι μενω παλληνη....

και σε τι παχος θελεις να τα τριψεις τα ξυλα?

Αν αυτη την στιγμη μετρανε π.χ. 7mm .... ε....ας πουμε στα 6mm ισα ισα να ερθουν επιπεδα, χωρις διακυμανσεις....αλλου 7,5 ...αλλου 6,20 κ.ο.κ

και παλι σε ευχαριστω για το χρονο σου

mikerory

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: maple
  • Αριθμός κατασκευών: 7
  • Περιοχή: Εξάρχεια
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 24, 2019, 12:22:04 πμ »
το drum sander προυποθέτει ότι το κομμάτι σου είναι πλανισμένο, τουλάχιστον από τη μία πλευρά και έπειτα το κατεβάζει ομοιόμορφα εκεί που το θες. Πρώτα πρέπει να περάσει από πλάνη (ηλεκτική ή χειρός) αλλά αν έχει σκευρώματα μπορεί να πάρει περισσότερο από 1 χιλιοστό που λες.

Για μένα πάντως, σε τέτοιες καταστάσεις πηγαίνεις ο ίδιο από το ξυλουργείο, τον κουβεντιάζεις, δεν του τα λες απ'το τηλέφωνο, στην τελική αν δε μπορεί αυτός θα σε στείλει κάπου. Εμένα μια φορά (παλιά) κάποιος ξυλουργός με είχε στείλει για drum sander κάπου στα σεπόλια αλλά ούτε που θυμάμαι λεπτομέρειες.
Μέτρα μία και κόψε δέκα

George45

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 24, 2019, 12:40:26 πμ »
Πιστευω οτι ηταν λαθος να συνενοηθεις απο το τηλ .γενικα στα ξυλουργεια στραβωνουν με τους ερασιτεχνες που τους τα πριζουν.γιατι εχουν και αυτοι τα δικα τους προβληματα.και δεν μπορουν να ασχολουνται με τον καθενα.για το συγκεκριμενο τριβειο επειδη το ξερω εχω τριψη αρκετα εκει πιστευω οτι αν πηγαινες εκει θα σου τα ετριβε.και αν ειχε δουλεια θα σου ελεγε να τα αφησεις για να στα τριψη καποια αλλη στιγμη.παντως το τριβειο του δεν μπορει να τριψει ποιο κοντα απο 40 cm μηκος μη σου πω 45cm γιατι δεν τα πιανει απο κυλινδρο σε κυλινδρο.
Αν θες στηλε μου πμ το τηλ ή να σου στηλω το δικο μου για να στα τριψω εγω.εγω μενω στα βρηλισσια αλλα γενικα κινουμε στην περιοχη σου.Γιωργος!!!!

axelrvf

• Newbie
  • *
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 24, 2019, 01:41:31 μμ »
το drum sander προυποθέτει ότι το κομμάτι σου είναι πλανισμένο, τουλάχιστον από τη μία πλευρά και έπειτα το κατεβάζει ομοιόμορφα εκεί που το θες. Πρώτα πρέπει να περάσει από πλάνη (ηλεκτική ή χειρός) αλλά αν έχει σκευρώματα μπορεί να πάρει περισσότερο από 1 χιλιοστό που λες.

Για μένα πάντως, σε τέτοιες καταστάσεις πηγαίνεις ο ίδιο από το ξυλουργείο, τον κουβεντιάζεις, δεν του τα λες απ'το τηλέφωνο, στην τελική αν δε μπορεί αυτός θα σε στείλει κάπου. Εμένα μια φορά (παλιά) κάποιος ξυλουργός με είχε στείλει για drum sander κάπου στα σεπόλια αλλά ούτε που θυμάμαι λεπτομέρειες.

Τα κομματια που θελω να περασουν απο drum  sander ειναι αυτα (χ2 γιατι το ενα ειναι μονο στην φωτο)...

και το παχος τους αυτο....

δηλαδη οπως ειπα καπου 7mm.

Γνωριζω οτι, το καλυτερο αποτελεσμα στην επικοινωνια ειναι με την φυσικη παρουσια και οχι δια τηλεφωνου.

Αν μου ελεγε " ναι εχω τετοιο μηχανημα" φυσικα και θα πηγαινα απο εκει. Αλλιως, να κοβω τζαμπα χιλιομετρα; Μπορει να εχει μηχανημα και να εχει καποια βλαβη....παλι, η λογικη ειναι να μην κανω ασκοπες μετακινησεις.

Πιστευω οτι ηταν λαθος να συνενοηθεις απο το τηλ .

Δεν θα διαφωνησω σ αυτο....ηταν και πρωι (που πηρα τηλ)...

παντως το τριβειο του δεν μπορει να τριψει ποιο κοντα απο 40 cm μηκος μη σου πω 45cm γιατι δεν τα πιανει απο κυλινδρο σε κυλινδρο.
Αν θες στηλε μου πμ το τηλ ή να σου στηλω το δικο μου για να στα τριψω εγω.εγω μενω στα βρηλισσια αλλα γενικα κινουμε στην περιοχη σου.Γιωργος!!!!

Τοτε ειναι μαλλον απιθανο να κανει δουλεια.

Θα σου στειλω π.μ. στα μεσα της εβδομαδας που ερχεται και μιλαμε

Tags: