Αποστολέας Θέμα: Λυρα με συμπαθητικες χορδες  (Αναγνώστηκε 26313 φορές)

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
Απ: Λυρα με συμπαθητικες χορδες
« Απάντηση #75 στις: Δεκεμβρίου 15, 2015, 11:36:28 μμ »
αμα δεν εχεις θεμα με το πως φαινετε πιο κοντο απ τ άλλα δύο, κανε μια τρυπα στο κλειδι πιο κάτω και κοψτο οσο περισσευει και θα είσαι άρχοντας, τωρα ο Γιαννης θα φρικάρει μ αυτό που λέω αλλα είμαστε κ εμείς που βαριόμαστε ;D αλλά θα συμφωνήσω, στα λεγε, α το σωστο να λέγετε, σ αυτα ο Γιαννης έχει υπομονή, εγω δεν τον ακούω ομως, βλέπεις τα νιάτα είναι ατιθασα {celebrate012} {celebrate009}

nikolios

• Full Member
« Απάντηση #76 στις: Δεκεμβρίου 16, 2015, 09:19:23 μμ »
Το σκεφτηκα και γω αυτο που λες Χρήστο αλα θα ειναι παραφωνια, θα φαίνεται ασχημα.
Συν οτι θα φρικαρει ο Γιαννης... :D δεν θα μπορουσα να το παρουσιασω εδω μεσα... αλλα το προβλημα λύθηκε ακούστε πως:
Εκει που εκανα την τρυπα περναει οδηγος (ενα ξυλινο στικακι) για να μαζεψει 3 συμπ. χορδες ανοιξα τρυπα λιγο πιο πανω δεξια και στην παλια τρυπα θα μπει οδηγος.
Δημιουργηθηκε ενα ΝΕΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Επειδη τωρα ειμαι βαλε βγαλε κλειδια να μπορω να δουλεψω κλπ. ειναι πολυ σκληρα τα κλειδια στις τρυπες και εσπασα 2! Υπάρχει κατι που μπορω να κανω αν θυμαμαι καλα ενας μαστορας μου ενεφερε κατι για μια σκονη!  μεταξυ κλειδιου και τρυπας αλλα ηταν στο τηλ. δε θυμαμαι καλα, δε παιρνω ορκο...

nikolios

• Full Member
« Απάντηση #77 στις: Δεκεμβρίου 19, 2015, 08:10:17 μμ »
Οι διορθωσεις γίνανε στα κλειδια!!! Θα ξαναχρειαστω τη βοηθεια σας πάλι :D
Εκανα αποπειρα να κολλησω το καπακι και δεν κολλησε.
Εβαλα: ενα μικρο τενεκεδακι μεσα σε ενα μαγαλυτερο κατσαρολακι με νερο, χαμηλη φωτια και εριξα την ψαροκολλα στο τενεκεδακι περιμενοντας και ανακατευοντας με λιγο νερο την κολλα το αποτελεσμα ηταν η κολα (ξερω οτι πρεπει να γινει σαν μελι) να γινει σα φρουτοκρεμα  :-[  θολη και κίτρινη. Κολλαω το καπακι το δενω με σπαγκο αλλα κατι δεν μου καθοταν καλα στο ματι μετα απο καμια ωρα το λυνω βαζω νυχι αναμεσα και σηκωνοταν παρα πολυ... το ξεκολλαω και βλεπω οτι η κολλα δεν ειχε παει καθολου στο καπακι μονο στο σκαφος ειχε μεινει, οπου και την εβαλα. Επισης ειχε παρει τη μορφη μαστιχας σαν μαστιχι σαν σιλικονη, τζελ.
Που ειναι το λαθος; ποια η γνωμη σας...

nikolios

• Full Member
« Απάντηση #78 στις: Δεκεμβρίου 20, 2015, 07:35:43 μμ »
Δευτερη αποπειρα για να κολλησω το καπακι με φανερα καλυτερο μαγειρεμα ψαροκολλας, ηταν παχυρευστη και μελενια αυτη τη φορα την προηγούμενη δεν ειχα βαλει πολυ νερο μηδαμινο θα ελεγα.
Και παλυ ομως κατι δεν παει καλα οταν κολλησα καπακι και σκαφος ενοιωθα οτι παγωνε γρηγορα και στο δωμα που δουλευω κανει περισσοτερο κρυο μεσα παρα εξω ;D
Ποσο να κρατησω το καπακι δεμενο να κολλησει;

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #79 στις: Δεκεμβρίου 20, 2015, 09:59:32 μμ »
ΕΓΩ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ , ΔΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΨΑΡΟΚΟΛΛΑ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #80 στις: Δεκεμβρίου 21, 2015, 07:20:32 πμ »
Που ειναι το λαθος; ποια η γνωμη σας...

αντε βαλτου λιγο ατλακολ, βαλε ταϊτμποντ, βαλε ουχου, βαλε κατι τελος παντων που κολλαει...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Λευτερης Κυρ.

• Full Member
« Απάντηση #81 στις: Δεκεμβρίου 21, 2015, 03:14:05 μμ »
και κατι που να μη σου γυρναει το στομαχι απ τη μυρωδια.....  :-X :-X :-X

Dimitris_naxos

• Newbie
  • *
« Απάντηση #82 στις: Δεκεμβρίου 21, 2015, 04:50:54 μμ »
Πολυ ωραια η δουλεια σου Νικο.Ειμαι κ γω στην διαδικασια να ξεκινησω μια τετοια λυρα οποτε θα σε ''χρησιμοποιησω" σαν οδηγο.

Επειδη η λυρα συμπαθητικες δεν ειναι τοσο γνωστη και οσο  αν εψαξα δεν βρικα συγκεκριμενες διαστασεις και μοτιβο (εχω την εντυπωση οτι ο καθενας την προσαρμοζει οπως θελει) θα ηταν ευκολο να μοιραστεις το πατρον ή καποια σελιδα με πληροφοριες που σε βοηθησαν????

Γκ. Κωστας

• Sr. Member
« Απάντηση #83 στις: Δεκεμβρίου 21, 2015, 05:49:36 μμ »
να πω και εγω
μηπως δεν κανει καλη εφαρμογη το καπακι με το σκαφος; μηπως απο την μέσα μεριά το καπάκι έχει άλη κλιση;
οντως δεν μοιαζει με ψαροκολα αυτη της φοτωγραφίας.
την προχωρας πολυ καλα την λυρα πάντος φιλε.
εναι πολυ ομορφη

nikolios

• Full Member
« Απάντηση #84 στις: Δεκεμβρίου 21, 2015, 06:36:05 μμ »
Παιδια ψαροκολλα εβαλα απλα δε εχω ξαναφτιαξει και την εκανα λασπη με δυο σταγονες νερο που εβαλα.
Τωρα εγινε καλυτερη και κολλισε. Βεβαια δε ξερω αν εγινε καταλληλη...
Dimitri naxos Εχω φαει πολυ χρονο για να βρω κατι για την κατασκευη της στο internet και δεν υπερχει τιποτα. Ελαχιστα.
Γκ Κωστα οταν τη δοκιμαζα καπακι και σκαφος να δω πως θα κατσει μου εδιχνε ωραια. Και τωρα ωραια δειχνει αλλα σαν να συκωνεται ελαφρως πανω δεξια... anyway θα δειξει ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΑΝ ΔΕ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ!!! Χτυπησε κι ο ξυλουργος που παω και μου πλανιζει τα ξυλα και θελω να φτιαξω τον καβαλαρη θα μου φυγουν τα χερια με το πριονι.
Και μερικες φωτογραφιες...

Dimitris_naxos

• Newbie
  • *
« Απάντηση #85 στις: Δεκεμβρίου 21, 2015, 07:14:33 μμ »
Και πως ξεκινησες Νικο???? Το σχεδιο ειναι εξ ολοκληρου δικο σου?????

Οποιαδηποτε πληροφορια για τις διατασεις μπορεις να διαθεσεις θα ηταν χρησιμη.Το συνολικο μηκος απ το στηριγμα κατω μεχρι την μυτη της κεφαλης  ποσο ειναι??

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #86 στις: Δεκεμβρίου 21, 2015, 08:38:05 μμ »
Δυο φορες εκανα ψαροκολλα αλλα νομιζω πως μου πετυχε.
Σε ενα ποτηρι εβαλα την ψαροκολλα και την καλυψα με νερο. Μετα απο καποιες ωρες την ειχε ρουφηξει και ειχε διογκωθει. Αυτη την ψαροκολλα την εβαλα στο μπεν μαρι. Ισως να χρειαζεται και λιγο νερο ακομα.
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

nikolios

• Full Member
« Απάντηση #87 στις: Δεκεμβρίου 24, 2015, 07:04:30 μμ »
Λοιπον παιδια καπως έτσι θα ειναι οπτικα η λυρα...
Τωρα: στον ηχο ειναι ερκετα δυνατη αλλα μου εφγαλε μια θολουρα στα πριμα στα μπασα δεν ειχα καποιο προβλημα.το θεμα ειναι οτι δεν μου πατησε καλα το καπακι οποτε το ξεκολησα καθαρισα τις κολλες και θα το ξενακολλησω επισεις στους πανω χορδοδετες αυτος που κραταει την σολ (μπασα η αριστερη οπως τη βλεπετε) πρεπει να παει πιο αριστερα.
Και τελος πρεπει να φτιαξω καινουριο καβαλαρη μεγαλητερο σε μηκος.

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #88 στις: Δεκεμβρίου 25, 2015, 03:15:09 μμ »
Μπραβο Νικολιε.
Μην πτοεισαι απο τις αντιξοοτητες.
Ομορφη βγαινει  η λυρα σου.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #89 στις: Δεκεμβρίου 26, 2015, 02:48:49 μμ »
ΡΕ ΣΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΡΟΜΕΡΟ ....ΧΕΡΙ.
ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ..................................ΨΑΞΤΟ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................