Κώστα καλημέρα . Ο ήχος ήταν ήδη καλός μετά τήν μετατροπή , αλλά σκέψου ότι τώρα αφαιρέθηκε 1 χιλ περίπου βερνίκι 2 συστατικών από πλαινά καί πλάτη . Γιά τή Ρωσίδα , τή θυμόμουνα πολύ καλά από τά νιάτα μου πού τή σνομπάραμε , ( τόσο ξέραμε , κυττάγαμε μόνο τί κιθάρα κρατάνε οι Αμερικάνοι ) . Είχα καί τό νού μου μή βρώ κανένα πού τή σνομπάρει ακόμη νά τού τή φάω . Τό αφαιρούμενο μάνικο , δίνει πολλές δυνατότητες σέ περίπτωση αναβάθμισης , αλλά καί στήν επαναφορά στήν αρχική κατάσταση είναι ευκολία .
Νάσο , αυτή η κιθάρα από κλασσική έχει μόνο τά πλαινά καί πλάτη . Τό μάνικο στένεψε ( 44 κλειδί ) , τό καπάκι μπήκε έλατο ( από ΚΠ πού είχε ) καί ο οπλισμός άλλαξε καί έγινε "σκάλα" , όπως ήταν όλες οι κιθάρες πρίν κάνει τίς "φλωριές" του ο Torres . Φυσικά καινούριος καβαλλάρης καί κλειδιά μέ bushes , γιατί οι τρύπες τής κλασσικής ήταν φτιαγμένες γιά νά βολέψουν τά νάυλον καρούλια .
Στήν ουσία , ο ανηψιός μου μού έστειλε μερικές σελίδες από ένα βιβλίο γιά τίς κιθάρες τού Απαρτιάν , μέ σχεδιάκια καί διαστάσεις , καμάρωμα κλπ , καί τήν έφερα πολύ κοντά στά μοντέλα πού έφτιαχνε μεταπολεμικά .