Γιάννη, θα συμφωνήσω και εγώ κατά 99% μαζί σου.
Όπως είπα και σε άλλο θέμα, κάποιες φθηνές λύσεις για αρχή ειδικώς σε συλλογές π.χ. για κοπτικά ρούτερ, σκαρπέλα, κατσαβίδια κλπ. είναι καλές. Όταν όμως αποφασίσεις να ενασχοληθείς "σοβαρά" με οτιδήποτε τότε η γνώμη μου είναι ότι, όπως είπες κι εσύ, τα καλά εργαλεία είναι μονόδρομος.
Υπάρχει όμως και το τυρί και η παγίδα στην περίπτωση των φθηνών αντιγράφων. Ξέρω φίλους μου που έχουν μαζέψει του κόσμου τη σαβούρα γιατί πηγαίνοντας σε τέτοιου είδους καταστήματα, βλέποντας ένα φθηνό π.χ. δράπανο, συγκρίνουν την τιμή του με το αντίστοιχο ποιοτικό και το παίρνουν με κλειστά μάτια, το χρειάζονται δεν το χρειάζονται λέγοντας "μια φορά να το χρειαστώ τα 'βγαλε τα λεφτά του". Κάποιες φορές βεβαίως και τα αντίγραφα τυχαίνει να βγαίνουν εφάμιλλα με τα αυθεντικά. Όπως συμβαίνει και το αντίθετο. Προϊόντα εταιρειών με κάποιο όνομα να μην ανταποκρίνονται στη φήμη τους. Γι' αυτό και κάθε εταιρεία υπερτερεί σε κάποια εργαλεία και όχι σε όλα.
Για τα αντίγραφα ηλεκτρικά εργαλεία ισχύει ότι και για όλα τα υπόλοιπα αντίγραφα. Οι κατασκευαστές (κινέζοι, βιετναμέζοι, ταϊβανοί κλπ) μπορούν να "κλέψουν" τεχνολογία αλλά το ακριβό υλικό που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για το αυθεντικό και το οποίο για τις χώρες αυτές είναι το μεγάλο κόστος, καθώς τα εργατικά είναι πάμφθηνα, δεν επιτρέπει την ποιότητα του αυθεντικού.
Πολλές φορές είναι πολιτική της ίδιας της μητρικής εταιρείας πουλώντας επισήμως τεχνογνωσία (που ξέρει ότι έτσι κι αλλοιώς θα κλαπεί), αποσβένει σε μεγάλο βαθμό το μεγάλο κόστος έρευνας.
Μην ξεχνάμε όμως και κάτι άλλο. Τα ηλεκτρικά εργαλεία σε μεγάλο βαθμό εξυπηρετούν πάμπολλες άλλες ανάγκες γιατί στα χέρια ενός καλού ερασιτέχνη χρησιμοποιούνται σε πάρα πολλές κατασκευές.
Υ.Γ. 1. Ναι, έκανα την παραγγελία, μαζί με κάποια άλλα υλικά. Για πριόνια όμως παρήγγειλα μία λαβή και τέσσερεις λάμες. Θα τη δω και θα δοκιμάσω να φτιάξω και δικές μου λαβές. Βλέποντας και πριόνια του δασκάλου μου νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο.
Υ.Γ. 2. Περιμένω και τον έντυπο κατάλογο της STEWMAC. Θα ξαναχρειαστώ τη βοήθειά σας.