Αποστολέας Θέμα: Πριόνια Οργανοποιίας  (Αναγνώστηκε 11607 φορές)

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Πριόνια Οργανοποιίας
« στις: Οκτωβρίου 27, 2011, 11:26:56 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα.

Σκοπεύω να παραγγείλω αρκετά εργαλεία οργανοποιίας από το DICK μεταξύ των οποίων και πριόνια.

Επειδή αυτά τα εργαλεία είναι πολύ λεπτά, εξειδεικευμένα, δεν έχω πολύ εμπειρία σε κάτι ανάλογο μέχρι τώρα και δεν είναι εποχή για πεταμένα λεφτά, θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικώς με το είδος, το μήκος, το πλάτος και βάθος κοπής, την απόσταση των δοντιών τους κλπ.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
Απ: Πριόνια Οργανοποιίας
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 12:17:27 πμ »
απο dick ειχα παρει αυτο το πριονι
http://www.mehr-als-werkzeug.de/product/712806/Ryoba-Komane.htm
εμεινα ευχαριστημενος απο την ποιοτητα του και απο την εξυπηρετηση του καταστηματος. παντως τα εξειδικευμενα εργαλεια τα πηρα απο stewmac

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 12:28:22 πμ »
Σ' ευχαριστώ Ηλία.
Το φάρδος κοπής 0,65 χιλ. για το συγκεκριμένο πριόνι δεν είναι λίγο μεγάλο και για χάραγμα ταστιέρας;
Ή έχεις και άλλο πριόνι γι' αυτή τη δουλειά;

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 12:36:42 πμ »
αυτο το πριονι το πηρα π.χ. για να κοβω λεπτες 'φετες' απο ενα παχυ ξυλο για να φτιαξω καπακια κτλ. για χαραγμα ταστιερας και οτι αλλο για οργανοποιια τα πηρα απο stewmac οπως ειπα και πριν, γιατι απο εκει πηρα και τα σετ με τα ταστα και ετσι ταιριαζουν.

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 02:38:58 μμ »
Αυτο μας κανει για κοψιμο ταστων;
Εχει αρκετα νουμερα λεπιδων

http://www.toolstore.gr/%CF%83%CE%B5%CE%B3%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BE%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-luckhaus-p-6644.html
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 02:58:01 μμ »
Φίλε Δημήτρη,

αν δεν κάνω λάθος για χάραξη ταστιέρας θέλεις σταθερή (φαρδιά) λεπίδα ώστε να δίνει σταθερό βάθος τομής και να μην καμπυλώνεται (βαθαίνει) η τομή στις άκρες, πράγμα που είναι αναπόφευκτο με αυτή τη λάμα.
Αυτό το πριόνι είναι κατάλληλο για λεπτές τομές σε λεπτό ξύλο π.χ. για κόψιμο καπλαμάδων για φιγούρες.
Επίσης νομίζω ότι θα σε δυσκολεύουν και οι άκρες του πέταλου που πιάνεται η λάμα καθώς θα χτυπάνε με το πήγαινε-έλα της κίνησης στην ταστιέρα.

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 07:56:16 μμ »
 :) Τριαντάφυλλε, προσωπικά έχω πάρει το Dozuki 180 με κωδικό 712111 και μια εφερδρική λάμα ανταλλακτικό με κωδικό 712946.
http://www.mehr-als-werkzeug.de/product/712111/Dozuki-Compact-180-quer-Holzgriff.htm?lang=en
Με αυτό κάνω όλες τις δουλειές και για τα τάστα αποκλειστικά χρησιμοποιώ την εφεδρική λάμα.
Ελπίζω να βοήθησα.  8)
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 08:24:55 μμ »
Βαγγέλη ευχαριστώ πολύ.

Προς τα κει προσανατολίζομαι κι εγώ αν και τελικώς μάλλον θα προτιμήσω το μεγαλύτερο αδερφάκι του, το 240 αλλά και με ανταλλακτική λάμα του 180 καθώς κάνει τομή κατά 0,05 χιλ. στενότερη.

Υ.Γ. Πάντως ρε παιδιά δεν περίμενα η οργανοποιία να παίζει με τέτοιες ακρίβειες.

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 11:05:34 μμ »
Μαλιστα....βασικα ουτε εγω περιμενα οτι τα πριονια αυτα κοστιζουν τοσο!!!
Απ'οτι βλεπω ειναι ξενη η σελιδα που το εχει επειδη ειμαι εντελως ασχετος με ψωνια απο εξωτερικο ποια θα ειναι η τελικη τιμη του πριονιου αυτου για να ερθει στα χερια μου;
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 12:34:07 πμ »
Φίλε Δημήτρη,
όχι ότι τα εργαλεία της οργανοποιίας δεν είναι ακριβά αλλά όταν λέω "ακρίβειες" εννοώ τόση τελειότητα.
Δεν περίμενα ότι υπήρχε πριόνι που να κάνει τομή μισό χιλιοστό.
Φαντάσου την έκπληξή μου όταν είδα πριόνι για τομή 0,40 χιλ. Μέχρι τώρα στο ξύλο δεν συνήθιζα να παίζω με δέκατα του χιλιοστού.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 05:44:05 πμ »
Τριανταφυλλε και γω την ιδια εκπληξη ειχα τοσο με την ακριβεια τους οσο και με το κοστος τους. Για αρχη πηρα ενα φθηνο των 15 € και μετα απο μερικες τομες στην πρωτη ταστιερα, αρχισε να κοβει με δυσκολια...Επισης παρατηρησα οτι ζεσταινεται πολυ κατα τη χρηση, πιθανοτατα επειδη εχει πολυ μικρη σε μηκος λεπιδα, ετσι φανταζομαι οτι αυτα τα μεγαλα Γιαπωνεζικα δικαιολογημενα κοστιζουν τοσο πολυ.

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 11:53:19 μμ »
Γιάννη,
δοθείσης της ευκαιρίας θέλω να εκφράσω τη γνώμη μου σχετικώς με την ποιότητα και το κόστος των εργαλείων που αγοράζουμε.
Έχω συνηθίσει να πληρώνω πάντα το καλύτερο. Μπορεί να χρειάζομαι πέντε εργαλεία και με τα λεφτά που διαθέτω να μπορώ να πάρω ή ένα κορυφαίας ποιότητας ή και τα πέντε δεύτερης. Έπαιρνα πάντα το καλύτερο (έστω και αν το χρειαζόμουν για πολύ λίγη δουλειά) και τις άλλες δουλειές τις έκανα με το χέρι μέχρι να ξαναέχω λεφτά ή αν δεν γινόταν να περιμένει όλη η δουλειά.
Μέχρι τώρα (σε διάρκεια εικοσιπέντε ετών) έχω κάνει μια συλλογή από καμμιά σαρανταριά εργαλεία BOSCH, MAKITA, METABO και STIHL (και δεν συζητάω τι έχω από απλά εργαλεία). Η κάθεμιά απ' αυτές είναι κορυφή σε συγκεκριμένα εργαλεία.
Ποτέ δεν με απογοήτευσαν. Πέρα από καρβουνάκια, μπαταρίες, ακονίσματα και καθαρίσματα λόγω χρήσης (και καύσιμο κάποια απ' αυτά) δε μου ζήτησαν ποτέ τίποτε άλλο. Δεν ασχολήθηκα ποτέ με καμιά βλάβη τους.
Για το λόγο αυτό και τώρα (που τα πράγματα έχουν σφίξει πιστεύω για όλους μας) θα πάρω και τα ακριβά πριόνια και θα περιμένω για κάποια άλλα εργαλεία χειρός όπως ροκάνια, παστράγγουλα κλπ.
Πιστεύω μου είναι ότι το καλό εργαλείο, πέραν του ότι είναι επένδυση, σε γλυτώνει και από πολλά άλλα, με αποτέλεσμα να το αποσβένεις μέσα από την ευκολία στη δουλειά και τον κερδισμένο χρόνο. Άσε που στο τέλος μπορεί να αναγκαστείς να το πάρεις αφού έχεις πληρώσει και το φθηνό.
Και κάτι άλλο. Επειδή τα λάθη για τους ερασιτέχνες όπως εμείς είναι αρκετά συχνά, θέλω όταν συμβαίνουν την ευθύνη να την έχω πάντα εξ ολοκλήρου εγώ και όχι να τα ρίχνω στο σκάρτο εργαλείο.
Μ' όλα αυτά θέλω να πω ότι αξίζει πάντα να στοχεύουμε και να περιμένουμε για το καλύτερο και το τελειότερο ότι κι αν είναι αυτό.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 02:03:51 πμ »
Τριανταφυλλε συμφωνω κατα 99% με οσα ανεφερες. Το 1% αφορα στις περιπτωσεις που καποια φθηνα εργαλεια αποδεικνυονται διαμαντια. Ειναι ελαχιστες βεβαια αυτες οι περιπτωσεις αλλα υπαρχουν και το σεναριο γνωστο : Το ιδιο Κινεζικο εργοστασιο να προμηθευει τον "Γερμανο" κατασκευαστη και ταυτοχρονα να κοβει "φασον" για μεγαλη αλυσσιδα καταστηματων. Και μιλαμε για το ιδιο ακριβως προιον...
Οταν κανεις ειναι επαγγελματιας, η λυση ειναι μονοδρομος : Το καλυτερο εργαλειο και ας ειναι και το ακριβοτερο. Στην ερασιτεχνικη ενασχοληση, κατα την αποψη μου, τα πραγματα ειναι καπως διαφορετικα. Οταν ξεκιναει κανεις, δεν ξερει κατα ποσο θα του κολλησει και θα ασχοληθει και ειναι δυσκολο να επενδυεις σε κατι το οποιο ισως να ειναι μια περιστασιακη τρελα  ;D Ετσι καπως την εχω πατησει σε 2-3 περιπτωσεις με εργαλεια οργανοποιιας  :( Θα μου ητανε ομως το ιδιο αχρηστα καποια ακριβα εργαλεια που θα καθονταν στο ραφι επειδη τελικα το χομπυ της οργανοποιιας δε μου αρεσε  :)

Την εκανες την παραγγελια τελικα;

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 08:36:07 πμ »
Γιάννη, θα συμφωνήσω και εγώ κατά 99% μαζί σου.
Όπως είπα και σε άλλο θέμα, κάποιες φθηνές λύσεις για αρχή ειδικώς σε συλλογές π.χ. για κοπτικά ρούτερ, σκαρπέλα, κατσαβίδια κλπ. είναι καλές. Όταν όμως αποφασίσεις να ενασχοληθείς "σοβαρά" με οτιδήποτε τότε η γνώμη μου είναι ότι, όπως είπες κι εσύ, τα καλά εργαλεία είναι μονόδρομος.
Υπάρχει όμως και το τυρί και η παγίδα στην περίπτωση των φθηνών αντιγράφων. Ξέρω φίλους μου που έχουν μαζέψει του κόσμου τη σαβούρα γιατί πηγαίνοντας σε τέτοιου είδους καταστήματα, βλέποντας ένα φθηνό π.χ. δράπανο, συγκρίνουν την τιμή του με το αντίστοιχο ποιοτικό και το παίρνουν με κλειστά μάτια, το χρειάζονται δεν το χρειάζονται λέγοντας "μια φορά να το χρειαστώ τα 'βγαλε τα λεφτά του". Κάποιες φορές βεβαίως και τα αντίγραφα τυχαίνει να βγαίνουν εφάμιλλα με τα αυθεντικά. Όπως συμβαίνει και το αντίθετο. Προϊόντα εταιρειών με κάποιο όνομα να μην ανταποκρίνονται στη φήμη τους. Γι' αυτό και κάθε εταιρεία υπερτερεί σε κάποια εργαλεία και όχι σε όλα.
Για τα αντίγραφα ηλεκτρικά εργαλεία ισχύει ότι και για όλα τα υπόλοιπα αντίγραφα. Οι κατασκευαστές (κινέζοι, βιετναμέζοι, ταϊβανοί κλπ) μπορούν να "κλέψουν" τεχνολογία αλλά το ακριβό υλικό που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για το αυθεντικό και το οποίο για τις χώρες αυτές είναι το μεγάλο κόστος, καθώς τα εργατικά είναι πάμφθηνα, δεν επιτρέπει την ποιότητα του αυθεντικού.
Πολλές φορές είναι πολιτική της ίδιας της μητρικής εταιρείας πουλώντας επισήμως τεχνογνωσία (που ξέρει ότι έτσι κι αλλοιώς θα κλαπεί), αποσβένει σε μεγάλο βαθμό το μεγάλο κόστος έρευνας.
Μην ξεχνάμε όμως και κάτι άλλο. Τα ηλεκτρικά εργαλεία σε μεγάλο βαθμό εξυπηρετούν πάμπολλες άλλες ανάγκες γιατί στα χέρια ενός καλού ερασιτέχνη χρησιμοποιούνται σε πάρα πολλές κατασκευές.

Υ.Γ. 1. Ναι, έκανα την παραγγελία, μαζί με κάποια άλλα υλικά. Για πριόνια όμως παρήγγειλα μία λαβή και τέσσερεις λάμες. Θα τη δω και θα δοκιμάσω να φτιάξω και δικές μου λαβές. Βλέποντας και πριόνια του δασκάλου μου νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο.

Υ.Γ. 2. Περιμένω και τον έντυπο κατάλογο της STEWMAC. Θα ξαναχρειαστώ τη βοήθειά σας.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 10:46:23 πμ »

Πολλές φορές είναι πολιτική της ίδιας της μητρικής εταιρείας πουλώντας επισήμως τεχνογνωσία (που ξέρει ότι έτσι κι αλλοιώς θα κλαπεί), αποσβένει σε μεγάλο βαθμό το μεγάλο κόστος έρευνας.

Ακριβως γι'αυτη την περιπτωση μιλουσα Τριανταφυλλε και οχι των αυθαιρετων αντιγραφων. Οπως ειπες, ο σχεδιασμος, η ερευνα και οι δοκιμες καλης λειτουργιας και αντοχης, κοστιζουν στις μεγαλες εταιριες και πουλωντας την τεχνογνωσια σε τριτους κατασκευαστες αποσβενουν καπως αυτο το κοστος. Καποιες φορες ομως (οσο τρελο και να ακουγεται) και οι δυο αναθετουν στο ιδιο Κινεζικο/Ταιβανεζικο εργοστασιο την κατασκευη του. Σε αυτην και μονο την περιπτωση, τα δυο προιοντα ειναι λειτουργικα πανομοιοτυπα. Αυτο το "φθηνο" υστερει σε υποστηριξη, εχει συνηθως ελλιπη και κακογραμμενα manuals και του λειπει το ονομα...
Στο παρελθον εργαστηκα στη μηχανογραφηση μεγαλης αλυσσιδας super market. Γινοτανε αναθεση σε Ελληνες κατασκευαστες για προιοντα φασον με την επωνυμια της εταιρειας και γνωριζω εκ των εσω οτι ηταν ακριβως ιδια με αντιστοιχα επωνυμα που ειχαν πολλαπλασια τιμη και βγαινανε απο την ιδια γραμμη παραγωγης...

Tags: