Αποστολέας Θέμα: Πρωτο τετραχορδο  (Αναγνώστηκε 1769 φορές)

tsipis

• Sr. Member
Πρωτο τετραχορδο
« στις: Αυγούστου 14, 2015, 08:42:08 μμ »
Αφου τελειωσαν τα λουστρα ειπα να παρουσιασω το τετραχορδο που κατασκευασα. Κλιμακα 68,σκαφος καρυδια ,μανικι φλαμουρι παντουκ και εβενο, η φιγουρα στο καραολο αγοραστηκε ετοιμη. Γενικοτερα το οργανο εχει ατελειες στις λεπτομερειες γιατι βιαστηκα λιγο  και στο βερνικι επισης το οποιο δεν περαστηκε απο εμενα αλλα απο φιλο λουστραδορο δεν ειναι ασχημο απλως θεωρω οτι θα μπορουσε να γινει καλυτερη δουλεια. Εμενα μου αρεσει περισσοτερο το ματ και οχι το γυαλιστερο αλλα περι ορεξεως..... Μερικες φωτο και ηχος απο τις δοκιμες στο πρωτο το οργανο αλοστραριστο με προχειρο καβαλαρη απο εβενο και στο δευτερο λουστραρισμενο με καβαλαρη δοκιμαστικο απο παντουκ. Τελικα εμεονε στο οργανο ο προχειρος καβαλαρης.
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

tsipis

• Sr. Member
Απ: Πρωτο τετραχορδο
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 15, 2015, 01:30:11 πμ »
https://www.youtube.com/watch?v=vaEuf8L1lCs&feature=youtube_gdata_player

https://www.youtube.com/watch?v=GzudMs0QZrU&feature=youtube_gdata_player

Καποια στιγμη ελπιζω να μπορεσω να ανεβασω καλυτερο ηχο.
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 15, 2015, 04:31:00 μμ »
Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ............................ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΞΙΜΟ ΤΡΙΧΟΡΔΟΥ,,,,,ΤΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΕΤΡΑΧΟΡΔΟ ΩΡΕ?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 16, 2015, 12:03:52 πμ »
Αυτο ελεγα και εγω οσο το εφτιαχνα τι το θελω εγω το τετραχορδο!  Κατασκευαστηκε και εγινε δωρο σε φιλο δεν ειναι για εμενα. Για παρτη μου τελειωνω το σκαφος για ενα τριχορδο την Δευτερα( Θεου θελοντος... )οπως το ειχα καψουρα απο παλια κελεμπεκι με μαυρα φιλετα χωρις φιγουρες. Μανικι τα ιδια ξυλα με το τετραχορδο και φιγουρες στο καπακι και στο καραολο μαλλον τιποτα αλλα αν μου φανει πολυ αδειο οπτικα θα αγορασω καμια ετοιμη γιατι δεν το εχω καθολου. Στην πρωτη μου επισκεψη σε ενα μαγαζι που πουλαγε οργανα πιτσιρικας ο τυπος ειχε κρεμασμενο ενα μπουζουκι το οποιο δεν ειχε ουτε ενα στολιδι, αγνωστου κατασκευαστη το ματι μου επεσε κατευθειαν πανω του. Και ρωταω τον τυπο "ποσο το πουλας το μαδερι αυτο μαστορα;" Αφου γελασε ο ανθρωπος με την καρδια του μου απαντησε   "ειναι δικο μου το μαδερι μικρε δεν πωλειται κατεβασε το να ριξουμε μια πενια"  οταν ακουσα τον ηχο του ειπα οτι ενα τετοιο μπουζουκι θελω . Μαδερι που να κελαηδαει!

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 17, 2015, 12:36:18 πμ »
Ενα απο τα λιγα τετραχορδα που μου αρέσει, να σαι καλά ωραία πενια.

Tags: