Αποστολέας Θέμα: Προσαρτημα δραπανου για κυλινδρικο γυαλοχαρτο  (Αναγνώστηκε 20843 φορές)

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Απ: Προσαρτημα δραπανου για κυλινδρικο γυαλοχαρτο
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 08, 2011, 01:42:14 πμ »
Παιδιά χωρίς να είμαι 100% σίγουρος αυτό το κοπτικό έχει στέλεχος 12 χιλ. ή 1/2''.
Δηλαδή προσαρμόζεται σε μεγάλη φρέζα. Και επίσης θέλει και σταθερή βάση από πάνω αν θέλεις να κάνεις καλή δουλειά.

Άλλο όμως νομίζω είναι το σοβαρό πρόβλημα.

Το μάνικο των ΑΝΕΜΟ έχει σε όλο το μήκος του διαφορετικό και πάχος και πλάτος.
Αυτό αν δεν κάνω λάθος σημαίνει ότι η καμπυλότητά του αλλάζει προοδευτικώς έστω και ελάχιστα. Πως θα γίνει μ' αυτό το κοπτικό που έχει σταθερή ακτίνα καμπύλης;
Και άντε στις κιθάρες που έχουν παχύ και φαρδύ μάνικο κάτι γίνεται (ο φίλος στο video νομίζω ότι έχει δώσει κλίση στο μάνικο γιατί αφήνει μεγαλύτερο κενό από κάτω στη μεριά της κλειδιέρας).

Για φανταστείτε το σε μάνικο τρίχορδου. Έχω αρκετές επιφυλάξεις. Ο παντογράφος σίγουρα μπορεί να το κάνει.

Ηλία, ο οργανοποιός που είδες, μάνικα για τι όργανα έφτιαχνε;
Και όσον αφορά το κοπτικό αν βρεθεί μηχανουργός να στο φτιάξει δε θα σε μαδήσει, θα σε γδάρει.

chris

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 08, 2011, 01:58:40 πμ »
Αυτό τό σύστημα ελία στό μπράτσο τού μπουζουκιού δέν μπορεί νά εφαρμοστή διότι τό μπράτσο τού μπουζουκιού έχει 4 πάχη καί φάρδη

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 08, 2011, 08:13:59 πμ »
Ο συγκεκριμενος οργανοποιος αναφερει οτι το χρησιμοποιει για να αφαιρει γρηγορα μεγαλη ποσοτητα ξυλου και να σχηματιζει την επιθυμητη καμπυλοτητα κατα προσεγγιση. Το τελικο σχημα γινεται με το χερι.
Στις κιθαρες σαν γενικος κανονας το παχος του μπρατσου ειναι σταθερο απο το πρωτο ως το δωδεκατο ταστο, αλλα και παλι δεν υπαρχει περιορισμος.
Επισης υπαχουν διαφορα ειδη προφιλ αναλογα με τις αναγκες του καθενα, και εδω δεν υπαρχει περιορισμος.

Ταπεινη μου αποψη ειναι οτι δεν ειναι τοσο χρησιμο επειδη γινεται η δουλεια πιο γρηγορα, οσο για το οτι επιτυγχανεται πιο καλη συμμετρια λιγο πριν το τελικο σχημα.

Και εχει δικιο ο Τριανταφυλλος, αυτα τα κοπτικα φερουν αξονα 12-12.7mm και ακομη και με καταλληλο κολετς-ανταπτορα ουτε κατα διανοια δεν πρεπει να το βαλουμε  σε ρουτερ χειρος!

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 08, 2011, 10:45:48 πμ »
ο οργανοποιος που το ειχε εφτιαχνε ηλεκτρικα οργανα. οχι μπουζουκοειδη, εκει μπορει να μην εχει χρηση. παντως σε ηλεκτρικη κιθαρα, αν εχεις το μπρατσο σηκωμενο στο nut περιπου 2 χιλιοστα στο βγαζει ακριβως. ειναι τρελη πατεντα, αλλα θελει φρεζα σταθερη  :'(

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 09, 2011, 09:53:27 μμ »
τετοιο προσαρτημα εχει χρησιμοποιησει ο δημητρης ο θεοδωροπουλος για το μπρατσο σε μια απο τις δυο κιθαρες που εχει φτιαξει...φαινεται και στις φωτογραφιες που παρουσιαζει τις κατασκευες του...πιστευω οτι ειναι δυσκολο εξαρτημα ,και οντως θελει μεγαλη προσοχη και εμπειρια στη χρηση του...αλλα μλαμε για το απολυτο κοψιμο εαν γνωριζεις πως να το χρησιμοποιεις ,και τι παχος θελεις να εχει το μπρατσο....
ελπιζω ο μητσος να μας ενημερωσει καταληλα..

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 09, 2011, 10:02:04 μμ »
εγω προσωπικα χρησιμοποιω ενα προσαρτημα,σαν και αυτα που δειχνει ο immortalx στη φωτο.
προσαρμοσμενο σε ρουτερακι..
αφαιρω το ξυλο του μπρατσου που περισσευει δεξια και αριστερα της ταστιερας (παντα ειναι λιγο μεγαλυτερο πριν απο την κολληση της ταστιερας) και το φερνω προσωπο με το φιλετο..
μετα αφαιρω το ξυλο στο πισω μερος του μπρατσου διαμορφωνοντας ενα τετραγωνο μπρατσο..
και μετα παιρνω τις ακρες(κατα μηκος) δεξια και αριστερα προσπαθωντας να δωσω την καμπυλοτητα στο μπρατσο...οπως φαινεται στη φωτο με τα διαφορα μεγεθη μπρατσων..
οτι θα εκανα με το παστραγκουλο και με τις ξυστρες...απλα εχω συνιθησει το εργαλειο αυτο.ειναι πιο ξεκουραστο και ειναι σα να ξυριζεις το ξυλο.σταθερο χερι και μονοκοματα περασματα κατα μηκος...αξιζει να προσπαθησει καποιος

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 09, 2011, 10:12:44 μμ »
εγω που ειδα παντως το βιντεο,ο τυπος ειναι φοβερος.πολυ σταθερο χερι...το κοπτικο βεβαια εχει ρουλεμαν που κυλαει καταμηκος της ταστιερας σαν οδηγος οποτε αποκλειεται να γινει βαθυτερο κοψιμο σε καποιο σημειο.απλα θελει σταθερο χερι για να ξυριζει κατα μηκος...

στο μπουζουκι γιατι δε γινεται το ιδιο? εαν βαλεις κοπτικο με αλλη γωνια κοπης ωστε να δωσει πιο χοντρο μπρατσο δε γινεται?

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 10, 2011, 05:51:52 πμ »
Δημητρη μολις τσεκαρα ξανα τις φωτο του Δημητρη του Θεοδωροπουλου και ειδα το κοπτικο που λες. Μητσο αν μας βλεπεις δωσε καμια πληροφορια  ;D Ειναι CMT σαν αυτα που φερνει ο Παπαδοπουλος;

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 10:20:22 πμ »
( DIY Drum Sander for Pillar Drill / Drill Press)
DIY Drum Sander for Pillar Drill / Drill Press

( Adding Neoprene Rubber to Homemade Drum Sander)
Adding Neoprene Rubber to Homemade Drum Sander

( 2x4 Drum Sander for the drill press) 
2x4 Drum Sander for the drill press

.... στο 7.00 δείτε πως χρησιμοποιεί την κολώνα...απλούστατο αλλά μου άνοιξε τα μάτια...
τι είναι το τόσο σπουδαίο με αυτά το "κυλινδροτριβεία" ????..... τρώς ότι έχεις να ρουτάρεις αφήνοντας μόνο 1 - 0,5 χιλιοστo για το ρούτερ.....τέρμα τα κλωτσήματα , τα αρπάγματα ...και οι σχισμένες ίνες όταν κάνεις cross-cut ......
και με μιά ψιλοπατέντα γίνεται άνετα μίνι-κυλινδροτριβείο για δούγες.....

Building A Pillar Drill / Drill Press Table (adjustable fence, extraction hose & inlaid rulers)
  (Building A Pillar Drill / Drill Press Table)

...το σφήνωμα που κάνει με το μεταλλικό αξονάκι δεν δουλεύει με χονδρά γιαλόχαρτα (40-60) ...
.. εγω έκανα μιά χαρακιά 5-8χιλ  στο κυλινδράκι .....έφαγα λίγο την είσοδο της χαρακιάς με τριγωνική λίμα για να μην "σπάει" το γυαλόχαρτο (μόνο γυαλοχαρτα σε "υφασμάτινο" υπόστρωμα - όχι "χάρτινα").... σφήνωσα το γυαλόχαρτο......και έριξα λίγη κυανοακρυλική για σταθεροποίηση....

... για επένδυση απο "νεοπρέν" που δείχνει ο "papasavvas" προτείνω το μαύρο λάστιχο που έχουν τα φωτοτυπικά για την προώθηση του χαρτιού......ψηλής θερμοκρασίας....ελαστικότατο.....και τζάμπα......
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 10:31:15 πμ »
πρώτη φωτό ο "σταθμός" εργασίας..
..συμπεριλαμβάνει απαραιτήτως σκαμνάκι "μεβγάλ"...και ροδάκια.....
...= πρόσβαση 360 μοιρών.... = η σκόνη "πετάει" χαμηλά...
...και γενικώς προτιμώ τα χαμηλά σκαμνάκια....χαμηλά και μουλωχτά..... 8) 8)

δεύτερη φωτο ένα σώμα για tele-oud .......(ναι  ναι   ακριβώς telecaster-ούτι  :-X :-X )......που ετοιμάζεται για το πολύ βαθύ μέλλον....

...τρίφτηκε μέχρι το τελευταίο χιλιοστο πάνω στη γραμμή...... το ρούτερ θα "αρπάξει" την τελευταία σκόνη ξύλου που απέμεινε....

...= ησύχια Χ ασφάλεια Χ σταθερότης = ανάπτυξη  :-[ :-[ :-[
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 14, 2014, 10:03:00 μμ »
Φίλε immortal κυλινδρικά γυαλόχαρτα σαν αυτά που έδειξες στην αρχή θα βγάλει την άλλη βδομάδα το lidl. Σετ των 11 με 2,5 ευρώ.

pavlos49

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 15, 2014, 12:51:40 μμ »
Φίλε immortal κυλινδρικά γυαλόχαρτα σαν αυτά που έδειξες στην αρχή θα βγάλει την άλλη βδομάδα το lidl. Σετ των 11 με 2,5 ευρώ.

πως το βλέπεις αυτό?

οκ το είδα αλλά αυτά είναι για dremel
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 05, 2016, 08:28:42 μμ από yiannis »

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 15, 2014, 06:44:11 μμ »
Boulis το tele-ούτι σκίζει ;)

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 15, 2014, 08:21:24 μμ »
ευχαριστώ.......ελπίζω να "βγεί" κάποτε ...
.. αλλά μου κόπηκε η όρεξη όταν είδα ακριβώς αυτό που ήθελα να φτιάξω ήδη φτιαγμένο....>godin...
..πάει η "πρωτοπορία"...

...όλα τα έχουν φτιάξει ήδη οι π...ηδες.... :-[ :-[ :-[

Πίκινος

• Jr. Member
  • **
    • Το ιστολόγιό μου
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: Όταν βγω στη σύνταξη, βλέπουμε...
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 15, 2014, 09:34:33 μμ »
Φίλε immortalx,

πρίν λίγους μήνες έψαχνα κάτι αντίστοιχο για αναπαλαίωση ενός μεταλλικού αντικειμένου, που είχε πολλές καμπύλες. Ξεκίνησα με ντρέμελ και κυλινδρικά γυαλόχαρτα όμοια με αυτα που δείχνεις στις πρώτες φωτογραφίες...τζίφος! Καθότι βγαίνουν σε ελάχιστα (2 ή 3) μεγέθη κόκκων και ήταν χονδρά για την εφαρμογή που ήθελα. Κατέστρεψα μάλιστα και κάποια, δοκιμάζοντας μια ηλίθια πατέντα (να προσαρτήσω γυαλόχαρτο της επιλογής μου, που έκοψα και κόλλησα ο ίδιος, αλλά με τις πρώτες στροφές μου το πετούσε η φυγόκεντρος... >:()

Μετά από ψάξιμο, κατέληξα σ' αυτά:

http://www.polierbock.de/vliesfaecherschleifer-kombiniert-10-350mm:::78.html

Προσαρμόζονται τέλεια σε οποιοδήποτε δράπανο, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε κόκκους και διαμέτρους, και η τιμή είναι καλή. Είναι επίσης ιδανικά για την επεξεργασία τρύπας (γυάλισμα του χείλους).

Ελπίζω να βοήθησα!  ;D
Το μουσικό κανάλι μου στο Σωληνάριο:

http://www.youtube.com/user/Pikinos

Tags: