Αποστολέας Θέμα: Γνωμες για κατασκευη μπασου  (Αναγνώστηκε 23170 φορές)

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
Απ: Γνωμες για κατασκευη μπασου
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 29, 2015, 11:47:15 μμ »
Φιλε εσυ δεν φτιαχνεις μπασο αλλα κοντραμπασο ;D
Ψαξε οι χορδες που θα βαλεις τι ταση θα εχουν στο κουρδισμα που θα κανεις αυτες θα σου ορισουν τον οπλισμο του μπρατσου

saved

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 30, 2015, 12:00:28 μμ »
Αυτες που εχω τωρα (εχω κανει ενα ιδιο αλλα 6χορδο με ξυλα οτι να ναι και γενικα ολα τα υλικα απο ebay,και αφου ειδα οτι το γουσταρω,στην αρχη ελεγα να παω σε οργανοποιο να μου κανει ενα ιδιο ομως high quality,αλλα απο την αλλη δεν υπαρχει πολυ χρημα και στο κατω κατω η 2η κατασκευη ειναι πολυ καλυτερη απο την 1η οποτε ειδα τα λαθη μου και μπορω να το κανω καλυτερα) ειναι απο 39,5 μεχρι 40,2 το τενσιον.Ομως να πω την αληθεια,καλυτερα να κανω ενα γερο μπρατσο και ας εχω και μικροτερο τενσιον.Γιαυτο θελω διπλο τρας ροντ,για να μπορω να το κανονισω ειτε τραβαν δυνατα ειτε οχι.Χωρια που πιστευω με βεργες καρμπον θα εχει και καλυτερο σαστειν,συν οτι θα κανω νατ μπρουτζινο που θα βιδωσει πανω στις βεργες

saved

• Sr. Member
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2015, 12:03:49 πμ »
Λοιπον,για σωμα βρηκα basswood αλλα basswood ash (το γνωστο φλαμουρι) και οχι Basswood Tilia Americana που χρησημοποιουν συνηθος.Κανει αυτο η να κοιταξω τιποτα αλλο?
Γενικα λεω να αγορασω απο εδω http://www.mpitis.gr/index.html μιας και εχει σκλυρο maple που θελω για το μανικι.Προτινει κανεις καποιο αλλο απο αυτο το καταστημη η καποιο αλλο καταστημα?Απλα προτημω να παρω ολα τα ξυλα απο το ιδιο για να μην πλυρωνω 100 φορες αποστολες κτλ

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2015, 12:58:58 πμ »
γεια σου φίλε !για τους υπολογισμένους και τις διπλές βέργες στείλε ένα μέιλ στον bouli ,σίγουρα θα τον ενδιαφέρει και θα σε βοηθήσει καθώς έχει πειραματιστεί με extended scale όργανα .
basswood ash???????? παίζει καμιά φώτο?
εγώ είμαι της άποψης για το σώμα αν αντέχει το ξύλο κάνα χτύπημα ...και δεν επηρεάζετε πολύ από τον καιρό κάνει....
στο μανίκι σίγουρα θες κάτι πιο ανθεκτικό ,λιγότερες οι επιλογές.
από εκεί και πέρα αν θέλεις ξυλεία με ωραία νερά το ψάχνεις παραπάνω (στο ξυλεμπορικό το βλέπεις και από κοντά)

ξυλεμπορικά δεν έχει στην περιοχή σου?
στα Χανιά έχει τουλάχιστον 3 με καλύτερες τιμές από ότι αν παραγγείλω από αλλού και υπάρχει αρκετή ποικιλία .

καλή τύχη με την κατασκευή σου.
{music009}

saved

• Sr. Member
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2015, 11:49:54 πμ »
Εδω τα μαγαζια με ξυλεια εχουν μονο καδρονια και πελα αντε και κανα μαδερι για τους σοβατζιδες.Θα μηλισω με τον μπουλι.Το μπασγουντ ειναι αυτο http://www.mpitis.gr/e_flamouri.html

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2015, 04:34:44 μμ »
basswood tilia και basswood ash και ιστορίες για αγρίους...
όλα αυτά είναι φλαμούρι και άμα κάποιος μπορεί να μου βρει τις διαφορές εγώ να σκίσω το πτυχίο μου και να πετάξω τις καρτέλες με τα ένσημα στα σκουπίδια...φλαμούρι για σώμα μπάσου το πολύ ένα 20άρικο πλανισμένο έτοιμο.....θα με αναγκάσεται να αρχίσω να πουλάω ξύλα με όλα αυτά που βλέπω....συγγνώμη saved για το ύφος αλλά πραγματικά έχω αηδιάσει με τους διαφόρους εμπόρους που πουλάνε διπλη τιμη τα (και καλα) δήθεν ξυλα οργανοποιιας

saved

• Sr. Member
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2015, 05:07:58 μμ »
Βασικα αυτος (μηλισα τηλεφωνικα μαζι του) δεν μου ειπε και καλα οργανοποιηας και τετοια.και μου ειπε και τιμη μικρη (30 ευρω) για αυτα που τον ρωτησα που ειναι μαδερια ολοκληρα σχεδον,και πολυ εξυπηρετικος ανθρωπος,απλα εγω δεν ξερω αν εχουν διαφορες και γιαυτο ρωταω.Και η αληθεια ειναι πως με την συμπεριφορα του μου εκανε κλικ να με παρει για πελατη,ξες φαση ναι να κανουμε ετσι,να κανουμε αλλιως,κανενα προβλημα,φυσικα και θα σε εξθπηρετισουμε,απλα..δεν εχει βεγκε που θελω για κοντρες  :'( και θα πρεπει να το παρω απο αλλου.Χαιρομαι που τα πραγματα ειναι πιο απλα απο οτι νομιζα οποτε αυτες τις μερες θα παραγκιλω τα ξυλα,και σιγα σιγα (πραγματικα πολυ σιγα) θα ξεκηνισω τις εργασιες

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2015, 07:45:13 μμ »
δεν τον γνωριζω τον ανθρωπο και μακάρι να είναι εντάξει γιατι οι περισσοτεροι γνωστοι αγνωστοι πουλάνε οτι να ναι

saved

• Sr. Member
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2015, 08:08:16 μμ »
Ειναι αυτος ο mpitis στο λινκ που εβαλα.εχεις να προτινεις καποιον αλλο;μην παρω και γουρουνι στο σακι..

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2015, 11:04:11 μμ »
Απο εκει εχω παρει φλαμουρι σε καλη ποιοτητα και τιμη βγαινει περιπου οσο ειπε ο Μεταλλίκας

saved

• Sr. Member
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2015, 11:37:52 μμ »
Λογικα αθριο παραγγελνω τα ξυλα.Τα carbon ηρθαν σημερα αλλα τα φανταζομουν πιο σκληρα.Ισως φταιει που ειναι στρογκιλα με τρυπα.Δεν εβρισκα σε τετοιες διαστασεις τετραγωνα η χωρις τρυπα.Θα παρω και πιο μικρα να τα βαλω μεσα στην τρυπα να γινουν πιο σταθερα

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2015, 12:25:48 πμ »
δεν κανουν!

saved

• Sr. Member
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2015, 07:49:45 πμ »
Τα πηρα απο giatrakos.gr εχω θεμα με ιντερνετ και δεν μπορω να βαλω λινκ.Ειναι αυτα που λεει carbontube 8x4x1000.
Ξερει κανεις κανα καταστημε που να εχει τετοιες βεργες που να μου κανουν;

chris

• Hero Member

saved

• Sr. Member
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2015, 10:56:42 πμ »
Αυτα τα ειχα δει αλλα αν συγκρινεις τις τιμες με αυτα που πηρα θα με νοιωσεις..αλλα απο οτι φαινετε εκει θα καταλιξω.Βιδες για τον λαιμο,χρειαζομαι αυτες τις υπουλες που βιδωνει ενα κομματι στον λαιμο και μςτα μια ξυλοβιδα περναει απο το σωμα και βιδωνει μεσα στην αλλη;

Tags: