αν δεν ήταν άλλο χρώμα ο πάγκος, θα νόμιζα ότι βλέπω τον δικό μου (ίδια σκαρπέλα, σφιγκτήρες, αλφάδι)

Για "λουστράρισμα εσωτερικά" δεν έχω άποψη (νομίζω μόνο ένα χέρι γομαλάκκα - ή ψαρόκολλα πολύ αραιωμένη), κάποιος που το έχει κάνει θα σου πει περισσότερα.
το καπάκι εξακολουθεί να είναι παχύ, κατά την γνώμη μου. Νομίζω ότι (σε μπαγλαμά) πρέπει κανείς να κινηθεί κάπου σε 2,2-2,4 max. Αυτό βέβαια θα αυξήσει το κενό, και κάπως θα πρέπει να λυθεί αυτό το θέμα.
Για μικρο- κενά μπορείς να βάλεις καπλαμά, αλλά σε μεγάλα κενά η προσθήκη "ξύλου" δεν είναι ό,τι καλύτερο - εκτός αν με κάποιο τρόπο το "ενσωματώσεις" στη φιγούρα ή αποδεχτείς ότι θα βλέπεις ταστιέρα διαφορετικού ύψους. Εγώ θα προσπαθούσα να κατεβάσω το μανίκι.
Για το μανίκι (αν δεν το έχεις κολλήσει ακόμα)
1) δεν έχεις κανέναν ξυλουργό κοντά να στο πλανίσει ? δυο λεπτά δουλειά είναι (και με κολλημένο στο σκάφος γίνεται αν έχεις "καλή" κλίση στο καπάκι και ο μάστορας είναι προσεκτικός)
2) ρούτερ έχεις? μπορείς να το "πλανίσεις" με το ρούτερ και μετά γιαλοχαρτάρισμα (σε πάγκο ανάποδα)
τα περιμετρικά φιλέτα γιατί δεν τα κάνεις με το χέρι ? δεν είναι τόσο δύσκολο (εμένα μου αρέσει κιόλας αυτή η δουλειά, αλλά συνήθως βιάζομαι - στους μπαγλαμάδες όμως που είναι και μικροί και άβολοι για ρούτερ ή ντρέμελ, δεν το συζητώ)