Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο ἀπὸ Ἐργαστήρια : Ιούνιος 2015  (Αναγνώστηκε 31605 φορές)

atlas

• Full Member
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο ἀπὸ Ἐργαστήρια : Ιούνιος 2015
« Απάντηση #75 στις: Ιουνίου 18, 2015, 09:28:34 μμ »
Μανο ευχαριστω, θα δειξει το πραμα αν και το πλαιναρι που λες κομματακι δυσκολο το κοβω να λυγιζει σε wenge, θα κανω μια αποπειρα και βλεπουμε
Κωστα πως σκαλισες τις ντουγες στο αριστερο μπουζουκι(κι απο τι παχος φετας ξεκινησες και κατεληξες στο ποσο), πολυ ωραια , α και ωραια τρυπα στο αριστερο
"Τα πάντα ρει"

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #76 στις: Ιουνίου 18, 2015, 09:48:37 μμ »
Φίλε Άτλας καλησπέρα, με ράσπα στρογγυλή ίσα να μου κάνει ένα λούκι για να έχω πάτημα, μετά με την ράσπα την ημικυκλική, μετά ξύστρα στρογγυλή και τέλος με γυαλόχαρτο 60αρι τώρα όσο για το πάχος στο συγκεκριμένο της λύγισα στα 3,5mm και μου βγήκε το λάδι, πιστευω πως με 3mm και καλό στρώσιμο των δουγών στο καλούπι δεν υπάρχει πρόβλημα όσο για το σκάψιμο το έκανα με το μάτι βέβαια άμα θες μπορεις να τσεκάρεις και με ένα παχύμετρο, καλό θα είναι οι ντούγες σε τέτοιες κατασκευές να μην ξεπερνούν σε πλάτος τα 15mm, για να δείχνει ποιο καλά το λούκι   
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
« Απάντηση #77 στις: Ιουνίου 18, 2015, 09:52:27 μμ »
Στο παρά τσακ κύριε Παναγιώτη, το προλαβαίνω, Γιωρρρρ... χάνεις φανταστική παραλια με ροκάνια, ξύστρες, πριόνια και ο Παυλάρας ξετρελαμένος.... {celebrate011} {celebrate011} {celebrate011} {celebrate014} {celebrate014} {celebrate000} {celebrate000}

atlas

• Full Member
« Απάντηση #78 στις: Ιουνίου 18, 2015, 09:54:07 μμ »
θενξ που σουν γρηγορος , αλλα ακομη μια ερωτηση.... τις σκαλισες εκτος καλουπιου? αλλιως πως της μετρησες με παχυμετρο... α και κατι ακομη, τι φιλετακι εβαλες αναμεσα(1,2? 0.6?)

Εννοειται οτι η κιθαρα του Παναγιωτη ηταν στα τοπ μου(εχω μια μινι jumbo Cort NTL-20) και ειναι μια all around κιθαρα θα λεγε κανεις.
Τα υλικα του Καπα σαφως ανωτερα
"Τα πάντα ρει"

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
« Απάντηση #79 στις: Ιουνίου 18, 2015, 10:03:35 μμ »
θενξ που σουν γρηγορος , αλλα ακομη μια ερωτηση.... τις σκαλισες εκτος καλουπιου? αλλιως πως της μετρησες με παχυμετρο... α και κατι ακομη, τι φιλετακι εβαλες αναμεσα(1,2? 0.6?)
Επάνω στο καλούπι σκαλίστηκαν, της μέτρησα πριν ξεκινήσω το λύγισμα διότι της είχα περάσει στο τριβειο οπότε ήξερα αρχικά πόσο πάχος έχουν, όπως σου είπα δεν της μέτρησα αλλα πήγα με το μάτι, αν θες να της μετρήσεις πατάς στην κορυφή του λουκιού την βάση από το παχυμετρο και κατεβάζεις την βελόνα που έχει πίσω στο κέντρο του λουκιού, έτσι σου δείχνει πόσο έχει σκάψει, οπότε αφαιρώντας ξέρεις πόσο πάχος δούγας έχεις στο λούκι, το φιλέτο είναι τριπλό και είναι καπλαμάδες πάχους 0,45mm

atlas

• Full Member
« Απάντηση #80 στις: Ιουνίου 18, 2015, 10:05:29 μμ »
εσυ πρεπει να σαι κρυφοπιανιστας που και καλα φτιαχνει και παιζει κανα μπουζουκι που και που χαχαχαχα
ευχαριστω για τις απαντησεις
"Τα πάντα ρει"

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
« Απάντηση #81 στις: Ιουνίου 18, 2015, 10:07:30 μμ »
 {music018} {music018} {music018} {music018}

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #82 στις: Ιουνίου 19, 2015, 06:59:32 πμ »
Κωστα κεντανε τα οργανα, μπραβο σου...
Δημητρη την γομαλακα την προλαβαινεις...
ατλα και συ μπραβο σου, ομορφο πολυ γινεται,αλλα τι εγιναν βρε οι κιθαροκατασκευες; πηρες τον αλλο δρομο;
Μουτρο, εγω θα εβγαζα ενα μικρο κομματι, με λοξη χαρακια, και θα εβαζα εκει ενα ιδιου χρωματος...
αν δεν εχεις κομματακι, μια ιδεα ειναι να το βγαλεις ετσι, και να βγαλεις και αλλα τετοια κομματακια (2-3) και να τα στοκαρεις με μαυρο η να βαλεις μαυρο φιλετο, να φαινεται σαν σχεδιο...
βεβαια την καλυτερη λυση στην εδωσε ο Κωστας...

πω,πω, χαμος γινεται στις κατασκευες...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

atlas

• Full Member
« Απάντηση #83 στις: Ιουνίου 19, 2015, 09:22:25 πμ »

ατλα και συ μπραβο σου, ομορφο πολυ γινεται,αλλα τι εγιναν βρε οι κιθαροκατασκευες; πηρες τον αλλο δρομο;

Στελιο δεν ξεχνω με τιποτα τις κιθαρες (γυναικες βλεπεις,ξεχνιουνται?) απλα κανω  ενα ξεσπασμα ελπιζω εποικοδομητικο(διαφορετικο) κατι που να μην ξερω τιποτα δλδ γιατι δεν μπορω να διαχειριστω 40 ετων γομαρι το χαμο του καλυτερου μου φιλου, του κυριου Fidel .

Επαιξε ρολο βεβαια και η κουραση, εχω παρει μονο 8 ρεπο σε ενα χρονο(εκ των οποιων τα 3, τις τελευταιες 3 βδομαδες... γι αυτο μπορεσα κι ασχοληθηκα με κατι ουσιαστικο)
"Τα πάντα ρει"

atlas

• Full Member
« Απάντηση #84 στις: Ιουνίου 20, 2015, 11:10:14 μμ »
εφτασα στο εξης σημειο με ντουγες 17, και πρεπει να βαλω τις πλαινες 2 μεγαλες.προφανως δεν κλεινουν ολο τον χωρο πισω.θα βαλω τσοντα κανα κομματακι αλλο ξυλο? θα το αφησω κενο και θα το κολλησω ετσι πανω στην κολαντζα?
"Τα πάντα ρει"

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #85 στις: Ιουνίου 20, 2015, 11:33:24 μμ »
βαλε τα πλαινα, κολλα τη κολατζα και μετα γεμισε απο μεσα με κομματακια ξυλου τα κενα.

atlas

• Full Member
« Απάντηση #86 στις: Ιουνίου 20, 2015, 11:39:40 μμ »
οκ θενξ Γιαννο
"Τα πάντα ρει"

vagbof

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: maple
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #87 στις: Ιουνίου 22, 2015, 07:16:48 μμ »
Τον τελυταίο καιρό μελέτούσα για να φτιάξω εναν στιλβωτήρα για τα οργανάκια.
Την τελευταία εβδομάδα το αποφάσισα και τον έστησα...Τώρα μένει να δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες.
μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις από που αγόρασες,το μοτέρ,τον αξονα,τα ρουλεμάν (πως τα λενε τα συγκεκριμένα),δηλαδή τα πάντα γιατι με ενδιαφέρει κατι τέτοιο,ευχαριστώ

Μήτσος

• Sr. Member
« Απάντηση #88 στις: Ιουνίου 22, 2015, 09:53:41 μμ »
....θεωρούσα ότι θα προλάβαινα την έκθεση ;D ;D.... τουλάχιστον προχωράω!!!
 [ Invalid Attachment ]

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #89 στις: Ιουνίου 22, 2015, 10:06:11 μμ »
ρε μητσάρα μου είσαι πολύ ωραίος αλλά το ξύλο στο μανίκι έφτανε για 2 μπαγλαμάδες...κόψτο στη μέση το ενα το φλαμουρι και βάλτο δεξια αριστερα...θα βγάζαμε και μια κόντρα και θα ειχες και για το επομενο δεν πειράζει στο επόμενο...λιτότητα  {celebrate010} όπως και να χει μια χαρά όλα και ωραίος χώρος ήσυχος

Tags: