Αποστολέας Θέμα: Τζουράς Πρώτη κατασκευή  (Αναγνώστηκε 17514 φορές)

johnykaralis

• Jr. Member
  • **
Απ: Τζουράς Πρώτη κατασκευή
« Απάντηση #60 στις: Ιουλίου 24, 2015, 09:54:19 πμ »
ε ναι ρε φίλε, και πιο δίπλα έχω και μια λύμπα με λάδι 40κιλά απο το χωριό.
Δεν θα καταλάβω κρίση καθόλου κρασάκι ματζορο-μίνορα και άγιο ο θεός. :)

johnykaralis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #61 στις: Ιουλίου 30, 2015, 11:12:56 μμ »
Καλησπέρα και πάλι το οργανάκι προχωράει μια χαρά και επανέρχομαι με ένα set αποριών.

1) σε αυτή τη φάση έχω τρίψει και έχω διαμορφώσει το μάνικο. Εχω μια απορία τι θα κάνω στο σημείο που ενώνεται με το σκάφος. εκεί έχο δεί ότι βάζουν ενα σχεδιάκι πιθανών για να καλύψει την ένωση. Μπορεί κάποιος να μου δώσει περισσότερες πληορφορίες γιαυτό?

2) Λόγω βιασύνης και απειρίας έβαλα τους τσαμπουκάδες αλλα δεν είναι ευθυγραμμισμένοι. Γνωρίζεται αν υπάρχει τρόπος να τους βγάλω? τι θα κάνατε σε αυτή την περίπτωση?

3) όταν κόλλησα το καράολο στο μανικο ταδύο ξύλα δεν εφάρμοσαν σωστά οπότε τώρα τρώγοντας τον μάνικο αποακλύφθηκε το καρακάτω γεμισμα κόλλας.
Είναι επίφοβο λέτε να ξεκολλήσει όταν θα μπουν οι τάσεις?
 [ Invalid Attachment ]

Έχω ξεκινήει και διαβάζω για την τεχνική του λουστραρίσματος που φαντάζομαι ότι είναι το επόμενο βήμα. μέχρι τότε έδω δεί ότι πρέπει να τρίψεις το όργανο με γυαλόχαρτα ξεκινώντας απο μικρά και φτάνωντας σε μεγάλα νούμερα και μετά να μπεί ο λούστρος. Είδα στο φορουμ ολόκληρη ενότητα για λουστράρισμα.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #62 στις: Ιουλίου 31, 2015, 01:55:39 πμ »
1) θέλει κι άλλο φάγωμα το μανίκι να έρθει περασιά με το σκάφος...

2) Τους τσαμπουκάδες να τους βγάλεις λίγο δύσκολο εκτός αν αδειάσεις την περιοχή που ειναι οι τσαμπουκάδες με το ρούτερ και βάλεις άλλους...

3) να ξεκολλήσει λογικά όχι...

Τελικά δεν θα βάλεις φιλέτο στο σκάφος? γιατί με την ταστιέρα κολλημένη θα δυσκολευτείς...

johnykaralis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #63 στις: Ιουλίου 31, 2015, 03:16:03 μμ »
Ωχ δεν το σκέφτηκα ότι δεν έπρεπε να κολλήσω την ταστίερα. θα βρεθεί τρόπος. btw μου ήρθε και το ρουτερ. 

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #64 στις: Αυγούστου 02, 2015, 06:52:22 πμ »
2) Λόγω βιασύνης και απειρίας έβαλα τους τσαμπουκάδες αλλα δεν είναι ευθυγραμμισμένοι. Γνωρίζεται αν υπάρχει τρόπος να τους βγάλω? τι θα κάνατε σε αυτή την περίπτωση?

ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΚΟΜΠΟ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ....................
ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ . ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ. ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ , ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ.....................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

johnykaralis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #65 στις: Αυγούστου 02, 2015, 07:43:27 πμ »
Αγαπητέ Κώστα,

είμαστε αρχάριοι και καμιά φορά βιαζόμαστε από λαχτάρα για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα. πολλές φορές κάνουμε τέτοια λάθη και είμαι σίγουρος ότι αν εξετάσουμε τα πρώτα όργανα ΟΛΩΝ θα δούμε πολλά σημεία στα οποία ΑΝ αφιερώναμε περισσότερο χρόνο (δηλαδή δεν βιαζόμασταν) θα γινόντουσαν καλύτερα.

johnykaralis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #66 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2015, 05:17:01 μμ »
Παιδες τελείωσα.
Η διαδικασία πολύ όμορφη, έκανα πολλά λάθη και εμαθα πολλά πραγματα. Σας παρουσιάζω την κατασκευή και ευχαριστώ όλους!
[ Invalid Attachment ]

και ενα videaki για ήχο https://www.youtube.com/watch?v=9mZVI3Y6WVE&feature=youtu.be

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #67 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2015, 08:32:25 πμ »
Συγχαρητήρια φίλε! Φτιάξε όμως λίγο και τον καβαλαρη εκεί κάτω να μη μοιάζει με ένα κομμάτι ξύλο... Δεν είναι τίποτα..
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #68 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2015, 03:57:39 μμ »
από ήχο είναι πολύ σωστό....θα φτιαξουμε και μια χορδιερα ομως να γινει ζορικος τζουρας

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #69 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2015, 06:35:08 μμ »
Ωραία δουλεία μπράβο και από ήχο καλός, απλά η γνώμη μου ειναι ότι πρέπει να παίξεις με τον καβαλάρη, όσον αφορά το σχήμα του θα σου δώσει και καλύτερο αποτέλεσμα στον ήχο, και πρέπει να πατάει σωστά επάνω στο καπάκι.
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

johnykaralis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #70 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2015, 03:48:52 μμ »
Μετά απο μία ενδομάδα παιξίματος άρχισα να ακούω λίγο "γρεζι" σα να τασταρι στα πρώτα 4 τάστα.
είναι φυσιολογικο? σκέφτόμουν ότι το καπακι λογικά θα βυθιστεί λίγο εξ αιτίας των μεγάλων πιέσεων που ΄δεχεται ξαφνικά απο τις χορδές.
Σήκωσα λίγο το ύψος του καβαλάρη έχετε καμια άλλη ιδέα?

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #71 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2015, 03:53:58 μμ »
μπραβο για την κατασκευή και για τον ήχο, πολυ καλό το αποτέλεσμα, και εγω για τον καβαλάρη θα σου ελεγα ετσι να τον κανεις πιο σενιο, τωρα που σου τασταρει στα πρωτα 4 ταστα ειναι μαλλον αυτο που λες, εκατσε λιγακι το καπάκι, αστον λιγο κουρδισμένο και δοκιμαζετον για λιγες μερες μηπως ερθει και το μανικι λιγακι στην ευθεια και σταματήσει να τασταρει, αν δεις μετα απο λιγες μερες οτι τασταρει ακόμα χωστου ενα καπλαμα απο κατω απ τον καβαλάρη και θα φτιάξει.

Tags: τζουρας