Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο ἀπὸ Ἐργαστήρια : Μάιος 2015  (Αναγνώστηκε 35723 φορές)

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο ἀπὸ Ἐργαστήρια : Μάιος 2015
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 10, 2015, 11:20:32 μμ »
Τι έκανες ρε θηρίο;
Ωραίος ρε Κωστή.
Αντε και ήχο - Περιμένω ''εκρηκτική'' μουσική ε;
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 10, 2015, 11:30:58 μμ »
Αυτα ειναι... θα μας τρελανει ο κωστας.
Εχω ωραιο σκαφος για μπουζουκι. Να στο στειλω;

Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 10, 2015, 11:55:15 μμ »
Βάλε ακόμα καμιά 30αριά μπουκάλες να ανατινάξουμαι την βουλή και άλλες 20 για τα δικαστήρια.το βουτάνιο πάντως θα μας σώσει όταν δεν έχουμαι ρεύμα,την τσουκάλα με τα φασόλια θα πηγαίνει αβέρτα,ΑΑΑΑρρεε καυμένη Ελλάδα τι σου έμελε να πάθεις και από μασόνους βουλευτές,τον Λαό σου να πεινάσεις.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 11, 2015, 12:13:16 πμ »
Μετά από πολύ καιρό κατέβηκα και εγώ στο εργαστήριο σήμερα. Μας φάγανε οι υποχρεώσεις βλέπεις.  Με έπιασε και η ντροπή πως θα κατέβω στην έκθεση χωρίς κανένα καινούργιο όργανο. 
Έπιασα τον τζουρο-μπαγλαμά που είχα φτιάξει πριν καιρό για τον μεγάλο μου γιό. Είχε ατέλειες που δεν μπορούσα να τις αφήσω έτσι. Το μπράτσο ήτανε χοντρό και άβολο. Το χάραγμα στα κόκαλα στις διπλές χορδές αραιό  με συνέπεια λόγω της χαμηλής τάσης να ανοίγουν εύκολα οι χορδές με το παίξιμο. Ακόμη τα κόκαλα δεν ήταν από κόκκαλο φυσικό αλλά συνθετική ύλη. Ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα κάποιο άλλο υλικό εκτός από φυσικό κόκαλο και είχα πάντα στο μυαλό μου ότι παρόλο που δεν είχα ένδειξη ότι ο ήχος είχε επηρεαστεί  άσχημα με το κόκκαλο θα ήταν καλύτερος. Έτσι κάθισα και λέπτυνα το μπράτσο, έφτιαξα καινούργια κόκαλα και αντικατέστησα τα συνθετικά. ‘Οταν τελειώσω , με τα λούστρα, θα τα ξαναχαράξω αυτή την φορά πιό καλά (ελπίζω – ανάθεμα τη βιασύνη μου). Θα λουστράρω μόνο το μπράτσο και το καράολο – σκάφος και καπάκι δεν θα τα πειράξω. Το καράολο καθώς το έτριβα μου έφυγε λίγο το τριβείο και χωρίς να το καταλάβω το χάλασα. Ευτυχώς ήταν πολύ μακρύ και του άλλαξα τελείως το σχήμα τελικά κονταίνοντας το. Η αλήθεια είναι πως το αρχικό μου άρεσε καλύτερα αλλά δεν πειράζει.
Τώρα από τα τα μισοτελειώμενα, έκανα και μια ‘’γραβάτα’’ στο ένα όργανο και έτσι  όταν θα ξαναπιάσω δουλειά στο εργαστήριο, θα τρίψω και θα λουστάρω ταυτόχρονα  τρία όργανα (μια επισκευή και δυο καινούργια). 
Πήρα και τα μέτρα από το μπουζούκι ενός φίλου που χρειάζεται αλλαγή καβαλάρη και του είχα υποσχεθεί από τον Δεκέμβρη να του φτιάξω έναν καινούργιο αλλά πού ο αχαϊρευτος. Άντε να προχωράει και αυτό.
Έριξα και μια ματιά στα κόκαλα που είχα στον ήλιο για στέγνωμα εδώ και καιρό και από την επομένη θα τα καθαρίσω, θα τα επεξεργαστώ και θα τα αποθηκεύσω για μελλοντική χρήση. Έτσι για λόγους απλά καταγραφής σημειώνω την διαδικασία:
Ξεκοκάλισμα από τον χασάπη και κόψιμο οι άκρες (αρθρώσεις) να αδειάσει το μεδούλι.
Βράσιμο για ώρες σε χύτρα ταχύτητος να λιώσουν τα κρέατα.
Όχι δεν το έκανα σούπα ούτε το έβρασα σπίτι λόγω μυρωδιάς έντονης. Τελευταία φορά που είχα φτιάξει κόκαλα από την μυρωδιά η γυναίκα μου άφησε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα ολημερίς μες το καταχείμωνο και άσκησε αυστηρά βέτο (αρνησικυρεία) για παρόμοιες ενέργειες με  απειλή εκπαραθύρωσης τόσο της κατσαρόλας όσο και εμού του ιδίου.  Δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα!
Στέγνωμα στον ήλιο για καιρό – Εγώ τα έχω αφήσει πάνω από μήνα.
Πλύσιμο (άλλοι βάζουν χλωρίνη, άλλοι βάζουν αλσίβα).
Τρίψιμο-ξύσιμο (με μαχαίρι)  να φύγει ο εξωτερικός υμένας που καλύπτει το κόκκαλο και είναι πιο μαλακός από το υπόλοιπο κόκκαλο και ότι κατάλοιπα από ιστούς έμειναν.
Κόψιμο στην κορδέλα: πέταμα τα μέρη που δεν είναι συμπαγή – Ξεδιάλεγμα, τεμαχισμός και αποθήκευση.
Τέλος, μερικές φωτογραφίες  από τον τζουρομπαγλαμά αλλά  και μια ‘’κανιβαλίστικη’’ με τα προς ξήρανση κόκαλα έτσι για να αγριεύουμε και λιγάκι.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 11, 2015, 01:05:14 πμ »
Πάμε με ιλιγγιώδεις ρυθμούς να φτάσουμε στα λούστρα στο μουντιάλ του 2018...ένα από τικ και ένα από καστανιά Γαλλική

[ Invalid Attachment ]

Τα προηγούμενα bonsai από Δεσποτάκι τα πήραν διάφοροι γύρω γύρω να τα τελειώσουν...το ένα που έχω κρατήσει δεν έχουν περαστεί μόνο χορδές...το έχω δίπλα σ΄αυτό του Κώστα να πάρει μαθήματα

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 11, 2015, 01:40:32 μμ »
μαλακα μου βαλε χορδες και κουρτισε. θα με σκασεις........................................

ειχα ταξει να βαλω καλες φοτο απο τον αναρχικο εξτρεμιστη τζουρα
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 11, 2015, 02:25:36 μμ από ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ »
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 11, 2015, 03:33:27 μμ »
φτιαξε και χορδιερα να μοιαζει με φυτιλι!

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 11, 2015, 03:42:29 μμ »
εσυ ολο οδηγιες εισαι θα φτιαξεις τιποτα? ευτυχως που εκανα τρυπα στο συρματοπλεγμα και θα ξεφυγει ο αναρχας !!!!!!!

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 11, 2015, 03:47:45 μμ »
Καλά ε,σένιος έγινε ο γκαζάκιας,για άλλη μια φορά μπράβο,βάλε όμως και ήχο όταν ολωκληρωθεί,και συ Κώστα 7 ωραία ροζέτα,σεντέφιένια είναι;
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 11, 2015, 03:54:16 μμ »
εβενος purlple heart κελεμπεκι

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 11, 2015, 05:52:03 μμ »
Προλαβαίνω δεν προλαβαίνω...
 [ Invalid Attachment ]
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 11, 2015, 06:46:15 μμ »
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΞΕΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΛΙΓΟ ΨΩΦΙΜΙ ΣΕ ΕΝΤΑΣΗ

Κωστα, ειναι πραγματικα πανεμορφο...
για την ακουστικη του, ισως να "φταιει" οτι η κουρμπα απο πισω, ειναι αναποδα, με αποτελεσμα να μην λειτουργει σαν ακουστικος φακος... αλλα δωσε τον χρονο του, και θα ανοιξει (λογω καπακιου)

Προλαβαίνω δεν προλαβαίνω...

για σενα δημητρη, αφιερωμενο το τραγουδακι...
https://www.youtube.com/watch?v=UWbLQ7UHv6Q

τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 11, 2015, 09:03:05 μμ »

ΧΟΡΔΙΕΡΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΠΙΤΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ CUSTOM  ΚΑΙ REBEL  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 11, 2015, 09:31:39 μμ »
 ;D Στέλιο με έπιασες επακριβως!
Κώστα από δω το πας από κει το πας όλο στα μηχανάκια το φέρνεις!
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 12, 2015, 02:16:21 πμ »
ζαρκα για την σταγόνα δεν λέω κάτι συνήθησα πλέον, το γκαζατο με τι τον έντυσες και είναι μαύρος; ωραία και τα δύο ρε φίλε.
Δημητρη guru μονοκόμματο είναι αυτό που βλέπω; απο τι ξύλο; προλαβαίνεις άνετα.
Αχιλλέα όχι οτι η καστανιά με χαλάει αλλά θέλω να δω το τικ με βερνίκι, δώσε.
Γεια σου Κωστα φιγουρατζη με τις φιγουρες σου.

Tags: