Αποστολέας Θέμα: Μετατροπη μαντολινου σε τζουραδομπουζουκο  (Αναγνώστηκε 8263 φορές)

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
Απ: Μετατροπη μαντολινου σε τζουραδομπουζουκο
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 20, 2015, 03:34:43 μμ »
κάπου την είχα δει την μετατροπή με φωτογραφίες...
πολύ καλό ήχο, συμφωνώ. Αλλά νομίζω άλλαξε και καπάκι, οπότε δεν είναι αυτό που θες.

SDimis

• Full Member
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 20, 2015, 03:37:43 μμ »
Ναι Μανο
οπως τα λες, δεν εχει το αυθεντικο καπακι, οποτε δεν ειναι ayτο που ζηταω εγω
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 20, 2015, 05:11:43 μμ από SDimis »

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 20, 2015, 04:36:30 μμ »
εννοειτε οτι παιζει καλα, και η εξηγηση ειναι απλη.   Αυτο το σκαφος δεν ειναι καποιο κλασικο σκαφος μαντολινου, περισσοτερο με σκαφος τζουρα μοιαζει. Αν το εβλεπε καποιος σκετο σκαφος, χωρις να γνωριζει την καταγωγη του, θα ελεγε σιγουρα οτι προκειται για σκαφος τζουρα και οχι μαντολινου.  Ο οργανοποιος εχοντας αυτο το σκαφος στα χερια του και μαλιστα πηγαινοντας με νεο και ΙΣΙΟ καπακι, ειχε πλεον τη δυνατοτητα να εφαρμοσει οτι θα εκανε και σε εναν οποιοδηποτε αλλο τζουρα. Μπορουσε να μετακινησει τον καβαλαρη και τα καμαρια του εκει ακριβως που ηθελε, συμφωνα με τις διαστασεις του σκαφους του και την επιθυμητη κλιμακα. Κατι που δεν μπορεσε να κανει ο δικος σου Μανο με τα καμαρια, γιατι τον περιοριζε η τσακιση. Και που τον αναγκασε να τοποθετησει τον καβαλαρη μετα την τσακιση λογο κλιμακας, πραγμα που ειναι λαθος γιατι εκοψε μερος απο το κομματι που επρεπε να παλλεται ελευθερα.

Σε ενα σκαφος με τσακιση λογο του περιορισμου του χωρου νομιζω οτι υπαρχει και περιορισμενο ευρος κλιμακας που θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει. Ειμαι σιγουρος πως ο Μαστορας που του εμπιστευτικες το οργανο γνωριζει μεχρι που μπορει να φτασει, ετσι ωστε να βγαλει καλο αποτελεσμα μετα την μετατροπη. Για αυτο θα ελεγα να το αφησεις να επιλεξει αυτος την καταλληλη κλιμακα, και οχι να του ζητησεις εσυ "θελω να μου το κανεις τοσο..."

Μην δινεις σημασια σε αυτα που γραφω, απλα σκεφτομαι φωναχτα!

SDimis

• Full Member
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 20, 2015, 05:14:16 μμ »
Αυτο ακριβως σκεφτηκα και εγω
Γιατι ο συγκεκριμενος μαστορας δεν αλλαξε λιγο την κλιμακα να ερθει μπροστα απο την τσακιση?
Απο οτι καταλαβαινω απο την περιγραφη σου Μανο κρατισε σεταρισμα μαντολινου στα καμαρια του καπακιου
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 20, 2015, 05:54:14 μμ από SDimis »

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 20, 2015, 07:07:50 μμ »
Για σας,να ρωτήσω κάτι,ο καβαλάρης ή γέφυρα,από ότι ξέρω πάει πίσω από την τσάκιση,έτσι είναι ή όχι.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 20, 2015, 07:15:41 μμ »
μπροστα Νικο.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 20, 2015, 07:29:45 μμ »
απ' ό,τι έχω δει κι εγώ, μπροστά είναι.
Σπύρο ναι δεν άλλαξε τίποτα, μόνο το μπράτσο. Τώρα γιατί αποφάσισε την αλλαγή θέσης του καβαλάρη δεν ξέρω, ίσως να μην ήξερε ή να μην έδωσε σημασία. Κι εγώ βέβαια τότε ούτε τι είναι η κλίμακα δεν ήξερα, πόσο μάλλον το σπαστό καπάκι.

Όσο γι αυτό που λέει ο john περί επιλογής κλίμακας, σίγουρα ο Σπύρος το έχει λάβει υπόψη έστω και ασυνείδητα, αφού στην απεικόνιση του οργάνου "μετά" την επέμβαση δεν αλλάζει θέση στον καβαλάρη.

Πάντως να επαναλάβω ότι δοκιμές μπορείς να κάνεις σε όργανο πολύ κατώτερο από αυτό που βλέπω, Σπύρο.

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 20, 2015, 07:30:30 μμ »
Μπροστά πάει Γιάννη έτσι.ευχαριστώ.

Popeye

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 20, 2015, 07:33:24 μμ »
Παράθεση
απ' ό,τι έχω δει κι εγώ, μπροστά είναι.
Δεύτερη επιβεβαίωση,ευχαριστούμαι Μάνο.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 20, 2015, 08:38:48 μμ »
Ο ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΑΚΙΣΗ. ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΑ ΕΝΑ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΜΕΤΡ ΚΥΡΙΟ ΝΙΚΟ ΦΡΟΝΙΜΟΠΟΥΛΟ.

Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

SDimis

• Full Member
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 20, 2015, 08:44:08 μμ »
Παράθεση
Όσο γι αυτό που λέει ο john περί επιλογής κλίμακας, σίγουρα ο Σπύρος το έχει λάβει υπόψη έστω και ασυνείδητα, αφού στην απεικόνιση του οργάνου "μετά" την επέμβαση δεν αλλάζει θέση στον καβαλάρη.

Φυσικα και ολα θα γινουν με ακριβης υπολογισμους

Tags: